Follow us

Vanilla girl makeup | H νέα αισθητική στο μακιγιάζ που κάνει χαμό στα social media

To νέο trend που έχουν "αγκαλιάσει" ήδη οι beauty addicts κάνει το πρόσωπο να δείχνει ακόμα πιο νεανικό.

Hailey Bieber Splash News / Ideal Image

Το 2022 ήταν η χρονιά που όλες συζητούσαμε για την clean beauty αισθητική που λάνσαραν (κυρίως) τα "it" μοντέλα όπως οι Hailey Bieber, Kendall Jenner, Bella Hadid κ.ά.

Clean makeup | Πώς να αντιγράψεις το φρέσκο μακιγιάζ της Hailey Bieber για να φαίνεσαι πιο ξεκούραστη

Τι ακριβώς είναι το clean beauty look;

Αναφερόμαστε κυρίως στην αψεγάδιαστη, λαμπερή επιδερμίδα που ακτινοβολεί υγεία και dewy λάμψη, στα μαζεμένα μαλλιά σε sleek κότσους, στα cool ρούχα και χρυσά κοσμήματα και, γενικότερα, σε έναν αέρα αβίαστης κομψότητας, πολυτέλειας, καθαριότητας και φρεσκάδας που μπορείς να "μυρίσεις" από μακριά. Η "καθαρή" ομορφιά, χωρίς πολλές φανφάρες και έντονα makeup looks, ήταν μια τάση που επικράτησε κατά κόρον τους τελευταίους μήνες και συνεχίζει να επικρατεί, με μια μικρή διαφοροποίηση.

Scandi Beauty | 3 beauty tips που μας έχουν μάθει οι Σκανδιναβές για νεανική επιδερμίδα

Πλέον μιλάμε για τη "Vanilla girl" αισθητική, που συνεχίζει την παράδοση των clean makeup looks, σε μια ακόμα πιο σύγχρονη και νεανική εκδοχή τους. Έχε στο μυαλό σου τις εξής λέξεις-κλειδιά: πολυτέλεια, άνεση, μινιμαλισμός. Αυτές οι τρεις λεξεις είναι που χαρακτηρίζουν απόλυτα το νέο trend που έχει μονοπωλήσει πλέον το ενδιαφέρον των beauty addicts σε TikTok και Instagram. Και αυτές ακριβώς οι λέξεις είναι που διαφοροποιούν τη συγκεκριμένη αισθητική με την clean beauty aesthetic.

To No. 1 skincare λάθος που μπορεί να βλάψει την επιδερμίδα σου - και το κάνουμε σχεδόν όλες

Έτσι, η "Vanilla girl aethetic" ακολουθεί μια συγκεκριμένη γραμμή, τόσο στο μακιγιάζ και στα μαλλιά όσο και στην εμφάνιση συνολικότερα. Αποπνέει μια αίσθηση πολυτέλειας αλλά με ένα πιο casual και girly vibe. Εξακολουθεί να είναι "clean", αλλά με μια δόση μινιμαλισμού και απλότητας που τη χαρακτηρίζει απόλυτα. Επίσης, οι αποχρώσεις που επικρατούν ανήκουν στην γήινη παλέτα, με το λευκό, εκρού, créme, μπεζ, ανοιχτό καφέ και το vanilla cream να είναι τα αγαπημένα πλεόν των "it" girls.

Πώς μεταφράζονται όλα τα παραπάνω στο μακιγιάζ;

Πολύ απλά, αυτή η νέα αισθητική αναφέρεται σε ένα πολύ μίνιμαλ makeup: ελάχιστες στρώσεις foundation για φυσικό φινίρισμα, ροζ ρουζ, εξαιρετική λάμψη στα βλέφαρα καθώς και σε συγκεκριμένα σημεία του προσώπου με τη βοήθεια highlighter ή glowy primer. Κυρίως, η προσοχή δίνεται στο λαμπερό, glowy φινίρισμα σε στρατηγικά σημεία, με τη βοήθεια σκιάς, ρουζ, πούδρας ή highlighter στις προαναφερθείσες αποχρώσεις. Η shimmery υφή των προϊόντων (και όχι η ματ) προτιμάται για ευνόητους λόγους.

Δες το παρακάτω tutorial για να πάρεις μια ιδέα:

@coco9nut La vanille c’est toute ma vie 🍨🧁✨ Voilà ma version du vanilla girl makeup 🫶🏼 Dites-moi en com si vous aimez et ce que vous auriez fait différemment 🤍 #vanillagirl #vanillagirlaesthetic #vanillagirlmakeup #vanillagirls ♬ Cake - Melanie Martinez

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ