Follow us

3 "σωτήριες" αλλαγές που πρέπει να κάνεις στη ρουτίνα σου στην εμμηνόπαυση

Για να επαναφέρεις τη λαμπερή και νεανική όψη της επιδερμίδας σου.

εμμηνόπαυση Istock Photo

Κατά την περίοδο της προεμμηνόπαυσης, γύρω στα 45 δηλαδή, αλλά και κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης και μετά από αυτή, μέχρι τα 64, το πιο πιθανό είναι να παρατηρήσεις αξιοσημείωτες αλλαγές στο δέρμα σου. Μην τρομάξεις. Είναι απόλυτα φυσιολογικό η επιδερμίδα σου να δείχνει πιο θαμπή και πιο ξηρή, αλλά και να παρουσιάζει χαλάρωση, βαθιές ρυτίδες και κηλίδες. Συμβαίνει σε όλες τις γυναίκες.

Αυτό που δεν κάνουν όμως όλες οι γυναίκες είναι να ανανεώσουν τη skincare ρουτίνα τους, με προϊόντα που αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά το αρνητικό πρόσημο σε βασικούς μηχανισμούς νεότητας, όπως η μείωση των επιπέδων λιπιδίων και κολλαγόνου, η αλλαγή στη δομή, η πυκνότητα και η εμφάνιση του δέρματος. Ακολουθούν οι τρεις αλλαγές που πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις έτσι ώστε να επαναφέρεις τη λαμπερή και νεανική όψη της επιδερμίδας σου και να νιώθεις όμορφα με τον εαυτό σου και το δέρμα σου και σε αυτή τη διαφορετική περίοδο της ζωής σου:

3 skincare αλλαγές που πρέπει να κάνεις στην εμμηνόπαυση

1. Άλλαξε καθαριστικό προσώπου

Στην εμμηνόπαυση, το δέρμα χάνει κάποια ικανότητα να συγκρατεί νερό, με αποτέλεσμα να παρουσιάζει έντονη ξηρότητα. Το πρώτο βήμα για να την αντιμετωπίσεις είναι να αλλάξεις την cleansing routine σου. Το καθαριστικό που χρησιμοποιούσες από τα 20 σου, ίσως να είναι πλέον πολύ "σκληρό" για την επιδερμίδα σου. Προτίμησε ήπια καθαριστικά προϊόντα, όπως ένα νερό micellaire και ένα cleansing gel, με ενυδατικά συστατικά, που θα καθαρίζουν αποτελεσματικά την επιδερμίδα σου χωρίς να αφήνουν αυτήν την ενοχλητική αίσθηση τραβήγματος.

2. Χρησιμοποίησε εξειδικευμένα προϊόντα περιποίησης

Μελέτες δείχνουν ότι το δέρμα των γυναικών χάνει περίπου το 30% του κολλαγόνου του κατά τα πρώτα πέντε χρόνια της εμμηνόπαυσης, ενώ για τα επόμενα 20 χρόνια χάνουν 2% του κολλαγόνου τους κάθε χρόνο. Καθώς το κολλαγόνο μειώνεται, το δέρμα χάνει τη σφριγηλότητά του, αρχίζει να "χαλαρώνει" και οι ρυτίδες να γίνονται ολοένα και πιο βαθιές.

3 "σωτήριες" αλλαγές που πρέπει να κάνεις στη ρουτίνα σου στην εμμηνόπαυση

Αυτός είναι ο λόγος που η ρουτίνα σου θα πρέπει να περιλαμβάνει πλέον προϊόντα, που να καλύπτουν τις νέες ανάγκες της επιδερμίδας σου, όπως εκείνα της νέα σειράς Nutricalcium της Bioten.

Bioten

Πρόκειται για μία σειρά, που περιλαμβάνει κρέμα ημέρας, κρέμα νύχτας και ορό ενδυνάμωσης και σύσφιξης, ειδικά σχεδιασμένη για τις γυναίκες που βρίσκονται στην εµµηνόπαυση και στη µετά εµµηνόπαυση, με στόχο την αντιμετώπιση των αλλαγών που εμφανίζονται στο δέρμα λόγω της ορμονικής γήρανσης, αλλά και την ενδυνάμωση και θρέψη της επιδερμίδας.

Bioten

Αυτό που κάνει τη σειρά Nutricalcium να ξεχωρίζει είναι τα πολύτιμα συστατικά που περιέχει: 1. Το ασβέστιο που ενισχύει τον επιδερμικό φραγμό και προωθεί την αναγέννηση του δέρματος, 2. τη βιταμίνη Β5, η οποία συμβάλλει στη βελτίωση της λάμψης του δέρματος και 3. το FemiGen+, ένα συστατικό βιοτεχνολογίας, φυτικής προέλευσης, το οποίο ενισχύει την ελαστικότητα της επιδερμίδας, απαλύνει τις βαθιές ρυτίδες και επαναπροσδιορίζει το περίγραµµα του προσώπου.

Bioten

Τι να περιμένεις αφού εντάξεις και τα τρία αυτά προϊόντα στη ρουτίνα σου; Να περιμένεις να δεις την επιδερμίδα σου άμεσα πιο λαμπερή και νεανική, με την ξηρότητα να υποχωρεί, το βάθος των ρυτίδων να μειώνεται, το περίγραμμα του προσώπου να επαναπροσδιορίζεται ορατά και την ελαστικότητα να βελτιώνεται σημαντικά.

3. Μην παραλείπεις ποτέ την αντηλιακή προστασία

Εάν μέχρι τώρα η αντηλιακή προστασία ήταν για εσένα after thought και στη ζωή σου έχεις περάσει άφθονο χρόνο στον ήλιο χωρίς να φοράς αντηλιακό, πιθανότατα τώρα βλέπεις τις επιπτώσεις των πράξεών σου. Καθώς ολοένα και περισσότερες κηλίδες "κοσμούν" το προσωπό σου, είναι εξαιρετικά σημαντικό να εφαρμόζεις σε καθημερινή βάση, χειμώνα-καλοκαίρι ένα αντηλιακό. Πρόκειται για την πιο έξυπνη κίνηση ομορφιάς που μπορείς να κάνεις αφού θα βοηθήσει στην εξασθένιση των κηλίδων, στην πρόληψη της δημιουργίας νέων κηλίδων, αλλά και στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του δέρματος.

Note: Η κρέμα ημέρας της σειράς Nutricalcium περιέχει SPF15, βοηθώντας σε έτσι να μην ξεχνάς ποτέ την αντηλιακή προστασία.

info
Η σειρά είναι διαθέσιμη σε supermarket και καταστήματα καλλυντικών, ενώ περισσότερα μπορείς να μάθεις στο biotencosmetics.com/.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ