Follow us

Έντονοι πόροι, λιπαρότητα, σημάδια | Το "παντοδύναμο" συστατικό που τα εξαλείφει όλα

Τι ακριβώς είναι νιασιναμίδη, ποιες είναι οι ευεργετικές της ιδιότητες και πώς μπορείς να την εντάξεις στη ρουτίνα σου;

νιασιναμίδη χρήση Splash News/Ideal Image

Το σαλικυλικό οξύ είναι ιδανικό για ακνεϊκές επιδερμίδες, η ρετινόλη για ώριμες και το σκουαλένιο για ξηρές. Αλήθεια υπάρχει κάποιο συστατικό που να τις ευεργετεί όλες; Υπάρχει και ακούει στο όνομα νιασιναμίδη. Παρακάτω θα βρεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τη νιασιναμίδη, τη χρήση της, τις ευεργετικές ιδιότητές της και όλα τα "sos":

5 οικονομικές κρέμες ματιών με ρετινόλη που θα "σβήσουν" χρόνια από το βλέμμα σου

Νιασιναμίδη | Τι είναι;

Η νιασιναμίδη ή αλλιώς νιασίνη είναι η βιοενεργή μορφή της βιταμίνης Β3.

Νιασιναμίδη | Οι ευεργετικές ιδιότητές της

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά ευεργετικό skincare συστατικό, το οποίο χάρη στο ουδέτερο pH του ταιριάζει σε όλους τους τύπους δέρματος, ενώ μπορεί να συνδυαστεί εξαιρετικά με όλα τα άλλα συστατικά, πλην της βιταμίνης C. Δεν είναι φωτοευαίσθητο και μπορεί να ευεργετήσει τόσο τη νεανική, όσο και την ώριμη επιδερμίδα.

5 άκρως αποτελεσματικοί τρόποι να μειώσεις τις ρυτίδες έκφρασης

Ένας ορός με νιασιναμίδη αποτελεί την πλέον ιδανική προσθήκη στη ρουτίνα της νεανικής επιδερμίδας καθώς ρυθμίζει την παραγωγή σμήγματος, ενώ παράλληλα απαλύνει τα σημάδια από παλαιότερη ακμή και μειώνει την ερυθρότητα.

Εξαιρετικά ευεργετική είναι και για την ώριμη επιδερμίδα, αφού ενθαρρύνει τη σύνθεση νέου κολλαγόνου και υαλουρονικού οξέως, διατηρώντας τη σφριγηλότητα της επιδερμίδας και κάνοντας τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες λιγότερο ορατές.

Πολύ καλή επιλογή αποτελεί και για την ξηρή επιδερμίδα, αφού αποκαθιστά και ενισχύει το διαδερμικό φραγμό περιορίζοντας τη διαδερμική απώλεια νερού και ενισχύοντας τα επίπεδα υγρασίας. Παράλληλα ενθαρρύνει την παραγωγή κεραμιδίων, τα οποία διατηρούν τον προστατευτικό φραγμό ακέραιο.

Φυσικό μπότοξ | 5 προϊόντα που μειώνουν αποτελεσματικά τις ρυτίδες

Νιασιναμίδη | Η σωστή χρήση της

Καλά όλα αυτά, αλλά ποια είναι η σωστή χρήση της νιασιναμίδης; Όπως αναφέρθηκε και προηγουμένως, μπορεί να ενταχθεί σε κάθε skincare ρουτίνα, ενώ μπορεί να συνδυαστεί με -σχεδόν- όλα τα ενεργά συστατικά, συμπεριλαμβανομένης της divas ρετινόλης και των AHA.

Θα τη βρεις σε μια πληθώρα προϊόντων περιποίησης, με κυριότερα τους ορούς, τις τονωτικές λοσιόν και τις ανάλαφρες ενυδατικές κρέμες.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ