Follow us

Το makeup hack του ενός λεπτού για να "σβήσεις" τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια

Πιο φωτεινό και ξεκούραστο βλέμμα σε χρόνο dt.

makeup Splash News / Ideal Image

Οι μαύροι κύκλοι και οι διάφορες δυσχρωμίες κάτω και γύρω από τα μάτια είναι, δυστυχώς, ένα από τα πιο συχνά φαινόμενα που ταλαιπωρούν τις γυναίκες όλων των ηλικιών. Μάλιστα, είναι γεγονός ότι ιδίως οι μαύροι κύκλοι δεν κάνουν διακρίσεις: εμφανίζονται ακόμα κι αν είσαι 20 χρονών, ενώ δεν είναι πάντοτε δείγμα κούρασης ή αϋπνίας - μπορεί να είναι και ένδειξη κακής διατροφής, αφυδάτωσης ακόμα και υπερέκθεσης στην μπλε ακτινοβολία (οθόνες κινητού, υπολογιστή και τηλεόρασης). Σε κάθε περίπτωση, αν υποφέρεις από μαύρους κύκλους, νιώθεις συχνά κουρασμένα τα μάτια σου ή αν απλά θεωρείς ότι υπάρχει περιθώριο για να τα κάνεις να φανούν λίγο πιο ξεκούραστα, φωτίζοντας έτσι το βλέμμα σου, το παρακάτω έξυπνο hack είναι για σένα.

Οι καλύτερες κρέμες ματιών με ρετινόλη για να πεις "αντίο" σε ρυτίδες και μαύρους κύκλους

Note: Θα χρειαστείς μόνο δύο concealers, το "κανονικό" σου αλλά και ένα πιο ανοιχτόχρωμο.

Πριν ξεκινήσεις με το μακιγιάζ των ματιών, άπλωσε λίγο κρεμώδες concealer στις εσωτερικές και εξωτερικές γωνίες των ματιών, περιοχές που από τη φύση τους είναι κάπως πιο "σκοτεινές", και αφαιρούν λάμψη από το βλέμμα σου. Με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο φωτίζεις την περιοχή, αλλά επιπλέον καλύπτεις τις όποιες γραμμές δημιουργούνται στο δέρμα δημιουργώντας μια σταθερή βάση για τη σκιά που θα εφαρμοστεί αργότερα, αντικαθιστώντας το eye primer. Αυτό το βήμα το ήξερες. Αυτό που δεν ήξερες είναι ότι ένα επιπλέον concealer, έναν με δύο τόνους πιο ανοιχτό από αυτό που χρησιμοποιείς κανονικά, θα κάνει πράγματι μεγάλη διαφορά στο βλέμμα σου.

"Retinol sandwich" | Μάθε πώς θα εφαρμόσεις τη ρετινόλη χωρίς να ερεθίσεις την επιδερμίδα σου

Αναζήτησε ένα τέτοιο concealer, που θα λειτουργήσει σαν highlighter. Εφάρμοσέ το στην περιοχή κάτω από τα μάτια αλλά και στο βλέφαρο, κάνοντας καλό blending ώστε να αποκτήσει η επιδερμίδα ένα ομοιόμορφο φινίρισμα. Παράλληλα, οι μαύροι κύκλοι θα καλυφθούν, με αποτέλεσμα να μη δημιουργούνται σκιές που κάνουν τα μάτια να φαίνονται πολύ μικρότερα απ' ότι είναι. Γενικά, όσο λιγότερες οι σκιάσεις στην περιοχή των ματιών, τόσο πιο φωτεινό και "ανοιχτό" το βλέμμα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ