Follow us

Οι καλύτερες κρέμες ματιών με ρετινόλη για να πεις "αντίο" σε ρυτίδες και μαύρους κύκλους

Αν υποφέρεις από δυσχρωμίες, λεπτές γραμμές και ρυτίδες, η ρετινόλη είναι το ενεργό συστατικό που πρέπει να εντάξεις στη ρουτίνα σου.

eyes iStock

Σίγουρα θα έχεις ακούσει ότι η περιοχή γύρω από τα μάτια είναι η πιο λεπτή και ευαίσθητη περιοχή του προσώπου. Έχεις αναρωτηθεί όμως ποτέ για ποιον λόγο συμβαίνει αυτό αλλά και γιατί οι ειδικοί επιμένουν να φοράς κρέμες ματιών ακόμα και από τα early 20s σου;

Η ευαίσθητη αυτή περιοχή πράγματι εμφανίζει πρώτη απ' όλες τα (πρόωρα) σημάδια γήρανσης αλλά και κούρασης. Αυτό συμβαίνει γιατί εκείνο το σημείο δεν έχει καθόλου σμηγματογόνους αδένες, πράγμα που το κάνει ιδιαίτερα ξηρό και ευαίσθητο.

Πώς να βελτιώσεις την όψη ρυτίδων και λεπτών γραμμών στην επιδερμίδα με φυσικό τρόπο (και χωρίς νυστέρι)

Σε αυτό το σημείο παίζουν κρίσιμο ρόλο οι κρέμες ματιών, αφού προλαμβάνουν τις πρώτες λεπτές γραμμές και ρυτίδες, ενυδατώνουν σε βάθος το σημείο ενώ, αν έχουν εξειδικευμένη σύνθεση, εξαλείφουν και άλλα σημάδια κούρασης όπως οι μαύροι κύκλοι, οι σακούλες, το πρήξιμο. Με λίγα λόγια, δεν αρκεί απλά να απλώνεις την ενυδατική σου κάτω από τα μάτια - χρειάζεσαι μια ειδική κρέμα ματιών, ανάλογα με τις ανάγκες σου.

Λαμπερή, νεανική επιδερμίδα στα 40+ | Ποιες συνήθειες να υιοθετήσεις και ποιες να αφήσεις πίσω σου

Αν αντιμετωπίζεις θέματα με μαύρους κύκλους ή άλλες δυσχρωμίες, ρυτίδες και λεπτές γραμμές και θες να βελτιώσεις την όψη τους, τότε δύο είναι τα ενεργά συστατικά που πρέπει να αναζητήσεις: τη ρετινόλη και το υαλουρονικό οξύ. Πρόκειται για μερικά από τα πιο γνωστά συστατικά και θα τα βρεις σε αρκετές κρέμες και ορούς ματιών στο φαρμακείο αλλά και στα καταστήματα καλλυντικών. Ιδιαίτερα σε ό, τι έχει να κάνει με τη ρετινόλη, λέγεται ότι εκτός του ότι ομαλοποιεί τις λεπτές γραμμές και κάνει πιο λεία την όψη των ρυτίδων, παράλληλα εξαλείφει τους μαύρους κύκλους και άλλες δυσχρωμίες που οφείλονται στην κούραση, έλλειψη ύπνου και πολύωρη έκθεση στις οθόνες υπολογιστή και κινητού.

5 value for money κρέμες με ρετινόλη για την πιο λεία και νεανική επιδερμίδα που είχες ποτέ

Beauty Editor's note: Όπως συμβαίνει και με τις κρέμες προσώπου με ρετινόλη, έτσι και με τις κρέμες ματιών που περιέχουν αυτό το ενεργό συστατικό, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει να προσέξεις. Αρχικά, πρέπει να εφαρμόζονται μόνο το βράδυ, ενώ αν παρατηρήσεις οποιοδήποτε ερεθισμό καλό είναι να σταματήσεις τη χρήση τους. Αν είσαι αρχάρια στη ρετινόλη, είναι πολύ πιθανό να εμφανίσεις ερυθρότητα, ενδεχομένως και ένα μικρό τσούξιμο. Σε αυτή την περίπτωση, αραίωσε την εφαρμογή της και προτίμησε να την απλώνεις κάθε 2 με 3 μέρες. Τέλος, μην ξεχνάς για κανένα λόγο το αντηλιακό το επόμενο πρωί!

Δες τις καλύτερες κρέμες ματιών με ρετινόλη για βελτίωση της όψης των ρυτίδων και λεπτών γραμμών:

Redermic [R] Retinol Eyes Αντιρυτιδική Κρέμα Ματιών, La Roche Posay

Redermic [R] Retinol Eyes Αντιρυτιδική Κρέμα Ματιών, La Roche Posay

Εντατική φροντίδα επανόρθωσης για την περιοχή των ματιών. Σύνθεση Ρετινόλης για ενισχυμένη αποτελεσματικότητα σε ρυτίδες, μαύρους κύκλους και σημάδια κούρασης. Αποκλειστική σύνθεση Ρετινόλης [Καθαρή Ρετινόλη + Ρετινόλη Προοδευτικής Απελευθέρωσης] που λειαίνει τις ρυτίδες, σε συνδυασμό με Καφεΐνη που έχει δράση ενάντια στους μαύρους κύκλους και τα σημάδια κούρασης.

Retinol Reboot Eye Serum, Youth Lab

Retinol Reboot Eye Serum, Youth Lab

Το Retinol Reboot Eye Serum είναι ένας ι σχυρός, αναπλαστικός ορός που μειώνει γραμμές, ρυτίδες και «πόδι της χήνας», συσφίγγει και ενυδατώνει, δίνοντας φωτεινότητα σε όλη την περιοχή των ματιών -συμπεριλαμβανομένου και των βλεφάρων- με την 360° εφαρμογή της σύνθεσης.

Age Lift Smoothing Eye Cream, Uriage

Age Lift Smoothing Eye Cream, Uriage

Αυτή η απαλή κρέμα ματιών με ρετινόλη και υαλουρονικό οξύ δρα ταυτόχρονα στις ρυτίδες χαρίζοντας σφριγηλότητα προστατεύοντας από τις καθημερινές εξωτερικές επιθέσεις: μπλε φως, ακτίνες UV, ρύπανση, stress, κούραση. Το δέρμα στην περιοχή των ματιών γίνεται απαλό και ενυδατωμένο. Η εμφάνιση των μαύρων κύκλων και του πρηξίματος μειώνεται και η περιοχή των ματιών φαίνεται πιο ξεκούραστη.

Advanced Night Eye, Medik8

Advanced Night Eye, Medik8

Αντιγηραντική κρέμα ματιών νύχτας με βιταμίνη Α (ρετινόλη) που βοηθά στη βελτίωση της εμφάνισης των λεπτών γραμμών και ρυτίδων για χρήση κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ