Follow us

Clean makeup | Η τάση στο bridal μακιγιάζ που επιλέγουν οι πιο μοντέρνες νύφες τώρα

Φρέσκο και δροσερό, είναι το μακιγιάζ που προτιμούν διαχρονικά και οι royals.

makeup Splash News / Ideal Image

Παρότι δεν υπάρχουν τάσεις μακιγιάζ σε ό, τι αφορά το bridal look της νύφης, μιας και οτιδήποτε την κάνει να νιώθει όμορφη είναι "in", είναι γεγονός ότι η αισθητική και οι προτιμήσεις στο bridal makeup έχουν αρχίσει να αλλάζουν τελευταία.

Πολλές είναι πλέον οι brides-to-be που προτιμούν ένα ανάλαφρο, σχεδόν "διάφανο" μακιγιάζ, αποφεύγοντας τα πολύ έντονα και βαριά looks που θεωρούνται πλέον και κάπως "μεγαλίστικα". Η τάση για περισσότερη φυσικότητα και ανεπιτήδευτες εμφανίσεις είναι μεγάλη σε όλες τις εκφάνσεις του beauty σήμερα, και τείνει να επικρατήσει ακόμα και στα νυφικά looks συνολικά. Και αυτό γιατί όλο και περισσότερες γυναίκες θεωρούν ότι το χαλαρό μακιγιάζ δείχνει πιο φρέσκο, κάνοντάς τες να φαίνονται νεότερες και πολύ δροσερές, κάτι που ταιριάζει ιδιαίτερα στους καλοκαιρινούς γάμους.

Αυτός είναι ο λόγος που μια από τις πιο δυνατές τάσεις μακιγιάζ αυτή τη στιγμή, το clean makeup, έχει αρχίσει να κερδίζει έδαφος και στις μέλλουσες νύφες.

Παντρεύεσαι; 8 διάσημες Ελληνίδες προτείνουν τα πιο κομψά bridal χτενίσματα για να πάρεις ιδέες

Τι ακριβώς είναι το "clean makeup";

Πρόκειται για το "καθαρό", σχεδόν γυμνό και απόλυτα φυσικό μακιγιάζ που γίνεται με όσο το δυνατόν λιγότερο layering προϊόντων, σε nude και απαλές αποχρώσεις. Εν ολίγοις, αναφέρεται στο διακριτικό μακιγιάζ ή στο no makeup look που είναι ιδιαίτερα δημοφιλή τα τελευταία χρόνια, και πλέον υιοθετούνται ακόμα και στο red carpet.

Στόχος είναι να χρησιμοποιηθούν όσο το δυνατόν λιγότερα προϊόντα ώστε να αναδειχθεί η φυσική ομορφιά του προσώπου και τα χαρακτηριστικά με τον καλύτερο τρόπο, χωρίς πολλές υπερβολές. Η ανάγκη σε αυτή την τάση είναι να αναδειχθεί και όχι να καμουφλαριστεί η ομορφιά κάθε γυναίκας.

Μάλιστα, πρόκειται για το αγαπημένο makeup look των royals διαχρονικά, μιας και οι Kate Middleton, Meghan Markle και Letizia της Ισπανίας είναι μόνο μερικές από τιςγαλαζοαίματες που το προτιμούν όχι μόνο στην καθημερινότητά τους αλλά και στις επίσημες εμφανίσεις τους. Μην ξεχνάς ότι και η Meghan Markle είχε υιοθετήσει την τάση στον γἀμο της με τον Πρίγκιπα Harry, αφού είχε βαφτεί τόσο διακριτικά και φυσικά, που σχεδόν φαινόταν αμακιγιάριστη.

6 αγαπημένα και πολύ αποτελεσματικά concealers για να πεις "αντίο" στους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια

Beauty Editor's tip: Μία από τις κυριότερες ανησυχίες όλων των brides-to-be είναι η διάρκεια του μακιγιάζ, το πόση ώρα θα μείνει αναλλοίωτο κατά τη διάρκεια της βραδιάς. Γι' αυτό άλλωστε πολλές γυναίκες φορούν πολλά προϊόντα μακιγιάζ, θεωρώντας ότι έτσι θα εξασφαλίσουν αυτή την πολυπόθητη διάρκεια. Αν θες να υιοθετήσεις το φυσικό μακιγιάζ αλλά φοβάσαι για το αν θα μείνει σταθερό και πόσο, μην ανησυχείς: τη διάρκεια την εξασφαλίζουν η ποιότητα και το είδος των προϊόντων που χρησιμοποιείς και όχι η ποσότητα.

Έτσι, η πούδρα και ένα καλό, λεπτόρρευστο foundation (που να μην "σπάει" στο δέρμα) συνδυαστικά με ένα primer είναι τα προϊόντα - κλειδιά που θα σου χαρίσουν το αποτέλεσμα που θες.

Extra tip: Το καλό με αυτή την τάση μακιγιάζ είναι ότι "χτίζεται", πράγμα που σημαίνει ότι μπορείς να προσθέσεις όσο χρώμα και ένταση θες και να φροντίσεις να δημιουργηθεί ένα ολόδικό σου look, σύμφωνα με τα γούστα, την αισθητική αλλά και το τι σου ταιριάζει καλύτερα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ