Follow us

6 αγαπημένα και πολύ αποτελεσματικά concealers για να πεις "αντίο" στους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια

Χάρισε πιο ξεκούραστη όψη στο πρόσωπό σου σε χρόνο μηδέν.

Deva Cassel Splash News / Ideal Image

Οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια είναι ένα από τα πιο συχνά skincare θέματα που απασχολούν γυναίκες κάθε ηλικίας: μπορούν να εμφανιστούν με την ίδια ευκολία τόσο σε μια πολύ νεαρή κοπέλα όσο και σε μια μεγαλύτερη γυναίκα. Κι αυτό γιατί οι αιτίες που προκαλούν την εμφάνισή τους είναι πολλές και έχουν να κάνουν με την κληρονομικότητα αλλά και τις καθημερινές συνήθειες, τη διατροφή, την έλλειψη ύπνου, ακόμα και την έκθεση στον ήλιο και στην μπλε ακτινοβολία των οθονών, μεταξύ άλλων.

Οι καλύτερες κρέμες ματιών με ρετινόλη για να πεις "αντίο" σε ρυτίδες και μαύρους κύκλους

Κι ενώ η περιποίηση με στοχευμένες κρέμες και ορούς ματιών κρίνεται απαραίτητη πρωί και βράδυ, παράλληλα με έναν όσο το δυνατόν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, ισορροπημένη διατροφή και πολύ ύπνο, το μακιγιάζ εξακολουθεί να παίζει μεγάλο ρόλο στο καμουφλάρισμά τους. Μικρά μυστικά και makeup hacks που άλλοτε χρησιμοποιούνταν κυρίως από τους επαγγελματίες makeup artists, βγαίνουν στην επιφάνεια μέσω του TikTok και βοηθούν ακόμα και την πιο newbie στο μακιγιάζ να πετύχει το αποτέλεσμα που επιθυμεί.

Δες εδώ το makeup hack του ενός λεπτού για να "σβήσεις" τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια

Η πιο εύκολη και αποτελεσματική λύση ωστόσο είναι η εφαρμογή ενός concealer στα "σκοτεινά" σημεία της περιοχής των ματιών, που συνήθως βρίσκονται στην εσωτερική και εξωτερική γωνία τους. Μάλιστα, τα concealers πλέον είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να χαρίζουν και λάμψη εκτός από φωτεινότητα, χάρη στη shimmery σύνθεση που πολλά από αυτά διαθέτουν. Επιπλέον, μπορεί να περιέχουν και ενεργά συστατικά (όπως πχ το υαλουρονικό οξύ), με αποτέλεσμα να παρέχουν και ενυδατικές ιδιότητες εκτός από καλυπτικές.

Micro concealing | Το αγαπημένο makeup trend της Hailey Bieber για λεία (και εντελώς φυσική) επιδερμίδα

Ευτυχώς για όλες μας, κυκλοφορούν άπειρα concealers για κάθε ανάγκη και budget, έτσι ώστε να βρεις αυτό που σου ταιριάζει και θα σε βολέψει καλύτερα.

Beauty editor's tip: Δώσε προσοχή στην επιλογή της σωστής απόχρωσης, που πρέπει να είναι έναν με δύο τόνους (το πολύ) πιο ανοιχτή από την επιδερμίδα σου. Αν εφαρμόσεις μια υπερβολικά ανοιχτή απόχρωση κινδυνεύεις να δείχνεις χλωμή και να δημιουργηθεί ένα halo effect κάτω από τα μάτια, που θα δείχνει περίεργο από μακριά (ή στις φωτογραφίες). Αν από την άλλη βάλεις πιο σκούρο concealer από αυτό που πρέπει, δεν πετυχαίνεις τη λάμψη και την φωτεινότητα που επιδιώκεις.

Δες παρακάτω μερικά από τα πιο αγαπημένα μας:

Natural Fix Extracoverage Liquid Concealer, Radiant

Natural Fix Extracoverage Liquid Concealer, Radiant

Πολυχρηστικό concealer που κρύβει με ένα πέρασμα τους κύκλους κάτω από τα μάτια, τις γραμμές έκφρασης και τις ατέλειες. Παράλληλα περιποιείται το δέρμα, ενυδατώνοντας και αποσυμφορίζοντας το οίδημα κάτω από τα μάτια. Η περιοχή των ματιών δείχνει πιο νεανική, σφριγηλή και αναζωογονημένη.

Skin Tone Concealer, KIKO MILANO

Skin Tone Concealer, KIKO MILANO

Υγρό, απαλό concealer για φυσικό αποτέλεσμα και καθημερινή χρήση. Η υγρή σύστασή του αναμειγνύεται τέλεια και καλύπτει ατέλειες και δυσχρωμίες, προσφέροντας μεσαία κάλυψη. Εγγυάται μακιγιάζ με φυσικό αποτέλεσμα no makeup.

Touche Éclat Stylo, Yves Saint Laurent

Touche Éclat Stylo, Yves Saint Laurent

Οι ελαφριές χρωστικές ουσίες του Touche Éclat συνδυάζονται άψογα για μια υγιή, φυσική λάμψη, χωρίς εφέ μάσκας ή υπερβολικής λάμψης ενώ φωτίζει, λειαίνει και τελειοποιεί την επιδερμίδα άμεσα με ένα φυσικό και λαμπερό φινίρισμα.

Instant Eraser Age Rewind Concealer, Maybelline

Instant Eraser Age Rewind Concealer, Maybelline

Ο πρωτοποριακός σχεδιασμός του Instant Eraser Age Rewind Concealer με το ευέλικτο σφουγγαράκι σού επιτρέπει να χρησιμοποιήσεις όσο ακριβώς προϊόν χρειάζεσαι για να φωτίσεις την περιοχή κάτω από τα μάτια.

Studio Fix Every-Wear All-Over Face Pen, MAC Cosmetics

Studio Fix Every-Wear All-Over Face Pen, MAC Cosmetics

Ένα στυλό concealer και foundation δύο σε ένα που εξασφαλίζει μέγιστο έλεγχο, δεν μεταφέρεται, είναι αδιάβροχο και διαρκεί έως και 36 ώρες προσφέροντας μεσαία έως πλήρη κάλυψη και φυσικό ματ αποτέλεσμα.

Enlighten Plus™ Under-Eye Concealer, Jane Iredale

Enlighten Plus™ Under-Eye Concealer, Jane Iredale

Υπερκαλυπτικό concealer με SPF 30 ευρέος φάσματος (UVA / UVB) που προσφέρει (και) αντηλιακή προστασία. Περιέχει εκχύλισμα κινόας, ένα πεπτίδιο φυτικής προέλευσης, το οποίο μειώνει την εμφάνιση των μαύρων κύκλων, φωτίζει την περιοχή και μειώνει ορατά τα πρηξίματα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ