Follow us

Nail Cycling | Η viral τάση περιποίησης που χαρίζει πιο δυνατά, λαμπερά και όμορφα νύχια

Μάθε κάθε πότε ενδείκνυται να βάφεις τα νύχια σου για να είναι απόλυτα υγιή.

nails iStock

Ακούγοντας το viral πλέον trend του "nail cycling", το μυαλό μας πάει κατευθείαν στο "skin cycling", την αντίστοιχη τάση που αφορά την περιποίηση της επιδερμίδας. Όπως ορίζει η τελευταία, πρόκειται για μια εναλλαγή βημάτων στη νυχτερινή skincare ρουτίνα (και όχι στην πρωινή) με στόχο αφενός τη σωστή εφαρμογή (ενεργών) συστατικών ώστε να αφομοιωθούν σωστά από την επιδερμίδα και αφετέρου την αποφυγή ερεθισμών από την υπερβολική χρήση ορισμένων προϊόντων. Παρομοίως και το "nail cycling" ορίζει ότι καλό είναι να κάνεις ένα μικρό διάλειμμα μεταξύ των μανικιούρ (ημιμόνιμου ή απλού) έτσι ώστε να "αναπνεύσουν" τα νύχια σου και να διατηρηθούν υγιή.

Η τεχνική

Το "nail cycling" είναι πολύ απλό: το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να μην βάφεις τα νύχια σου για λίγες μέρες, κάνοντας ένα διάλειμμα από τα βερνίκια, τις χημικές ουσίες, τα συντηρητικά των χρωμάτων και την ακτινοβολία της λάμπας, σε περίπτωση που κάνεις ημιμόνιμο. Ο κύκλος αντιστοιχεί σε περίπου 7-10 μέρες διάλειμμα ανάμεσα σε 6-7 συνεχόμενα μανικιούρ. Φυσικά, η συχνότητα και οι μέρες διαλείμματος ποικίλουν ανάλογα το άτομο, τις ανάγκες και την κατάσταση των νυχιών.

Skin Flooding | Η viral skincare τάση που κάνει θαύματα στις (πολύ) ξηρές επιδερμίδες

Πιθανόν να αναρωτιέσαι τι θα πάθουν τα νύχια σου αν δεν κάνεις ποτέ διάλειμμα ανάμεσα στα βαψίματα. Η αλήθεια είναι ότι τα συνεχόμενα μανικιούρ, όπως και τα ίδια τα βερνίκια και οι χρωστικές ουσίες, ταλαιπωρούν τα νύχια κάνοντάς τα σταδιακά πιο αδύναμα και επιρρεπή σε σπασίματα (στη χειρότερη), ή κιτρινισμένα και θαμπά (στην καλύτερη).

Αν τώρα δεν σ' αρέσει η όψη των άβαφων νυχιών, μπορείς άνετα να τα περιποιηθείς, φροντίζοντας το σχήμα τους και τα πετσάκια / παρωνυχίδες, κάνοντας απολέπιση με scrub και φορώντας ενυδατικές κρέμες. Πίστεψέ μας, τα νύχια σου θα δείξουν το ίδιο όμορφα αν είναι σωστά φροντισμένα και κομμένα, ακόμα κι αν δεν έχουν καθόλου χρώμα. Άσε που μια από τις μεγαλύτερες τάσεις στα νύχια τον τελευταίο καιρό είναι το russian manicure, το trend που θέλει τα νύχια μας όσο πιο φυσικά γίνεται.

Σου αρέσουν τα φυσικά νύχια; Τότε θα λατρέψεις το Russian manicure | Το αγαπημένο και της Ηλιάνας Παπαγεωργίου

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ