Follow us

Skin Flooding | Η viral skincare τάση που κάνει θαύματα στις (πολύ) ξηρές επιδερμίδες

Ο σωστός τρόπος εφαρμογής των κρεμών και σέρουμ σου θα σου εξασφαλίσει την πιο ενυδατωμένη επιδερμίδα που είχες ποτέ.

skin Splash News / Ideal Image

Οι τάσεις στο skincare έρχονται και φεύγουν, όλες τους όμως έχουν ως στόχο, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, την υγεία, ενυδάτωση και λάμψη της επιδερμίδας. Πάρε για παράδειγμα το Skin Cycling, που ξεσήκωσε στην κυριολεξία τον κόσμο του TikTok πριν λίγους μήνες: πρόκειται για την εναλλαγή βημάτων στη νυχτερινή skincare ρουτίνα (και όχι στην πρωινή) με στόχο αφενός τη σωστή εφαρμογή (ενεργών) συστατικών ώστε να αφομοιωθούν σωστά από την επιδερμίδα και αφετέρου την αποφυγή ερεθισμών από την υπερβολική χρήση ορισμένων προϊόντων.

Αυτή τη φορά όμως το TikTok (και γενικότερα τα social media) παραληρούν για ένα νέο trend που υπόσχεται απόλυτη ενυδάτωση, και δεν είναι άλλο από το Skin Flooding. Στην ουσία, πρόκειται για μια απλή skincare τεχνική που αφορά την εφαρμογή πολύ ενυδατικών προϊόντων σε συγκεκριμένη σειρά και με συγκεκριμένο τρόπο, με στόχο την παροχή βαθιάς θρέψης και ενυδάτωσης που θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια στην επιδερμίδα. Μπορούμε εύκολα να πούμε ότι είναι σαν να "πλημμυρίζεις" το δέρμα σου με απανωτές στρώσεις προϊόντων, με στόχο να το ενυδατώσεις, να αυξήσεις την αποτελεσματικότητα και την απορρόφηση των προϊόντων και, εν τέλει, να προστατεύσεις τον επιδερμικό φραγμό.

Οι 10 καλύτερες (και πιο οικονομικές) κρέμες προσώπου που θα ενυδατώσουν ακόμα και τις πιο ξηρές επιδερμίδες

Πώς ακριβώς γίνεται το Skin Flooding

Βασικά συστατικά της ρουτίνας σου θα πρέπει να αποτελούν το υαλουρονικό οξύ, τα ceramides και η γλυκερίνη, με προτεραιότητα στο πρώτο που, ως πολυσακχαρίτης, θεωρείται ο βασιλιάς της ενυδάτωσης. Πολλοί προσθέτουν στη ρουτίνα τους συστατικά όπως η νιασιναμίδη, που έχει καταπραϋντικές και επουλωτικές ιδιότητες. Σε γενικές γραμμές, αυτά είναι τα συστατικά που θα πρέπει να αναζητάς στους ορούς και στις ενυδατικές σου κρέμες, τις οποίες πρέπει να εφαρμόζεις με συγκεκριμένη σειρά (και από την πιο ελαφριά στην πιο πλούσια σύνθεση).

Ξεκινάς με ένα ήπιο cleanser για τον απαραίτητο καθαρισμό του προσώπου, συνεχίζεις ψεκάζοντας ένα face mist (προαιρετικά), και σε νωπό πλέον δέρμα εφαρμόζεις το σέρουμ και την ενυδατική σου κρέμα.

Οι best value for money κρέμες με υαλουρονικό οξύ που μπορείς να αγοράσεις τώρα

Το κλειδί σε αυτή τη skincare τάση, και το στοιχείο που τη διαφοροποιεί από άλλες τάσεις περιποίησης της επιδερμίδας, είναι ο τρόπος εφαρμογής, που πρέπει να γίνεται απαραιτήτως σε νωπή επιδερμίδα. Κι αυτό γιατί τα συστατικά των κρεμών λειτουργούν και απορροφώνται καλύτερα από ένα ήδη ενυδατωμένο, γεμάτο υγρασία δέρμα, ενώ ειδικά το υαλουρονικό οξύ χρειάζεται υγρασία για να δράσει πιο αποτελεσματικά.

Cold Creams | 5 κρέμες - βάλσαμο για την αντιμετώπιση της ξηροδερμίας ή/και των ρυτίδων

Note: Προσοχή στη λεπτή γραμμή μεταξύ νωπού και εντελώς βρεγμένου δέρματος, καθώς μια πολύ βρεγμένη επιδερμίδα δεν θα απορροφήσει καλά τα προϊόντα. Μπορείς είτε να σκουπίσεις ταμποναριστά με μια καθαρή πετσέτα το πρόσωπό σου μετά τον καθαρισμό είτε να το ψεκάσεις με face mist (οπως προαναφέραμε) ώστε να πετύχεις την τέλεια υγρασία στην επιδερμίδα σου.

Ποιους τύπους δέρματος ωφελεί το Skin Flooding

Ακριβώς επειδή δεν περιέχει κανένα δραστικό συστατικό που μπορεί να ερεθίσει το δέρμα, το Skin Flooding μπορεί να ωφελήσει, θεωρητικά, σχεδόν όλους τους τύπους δέρματος, και πρωτίστως τους πολύ ξηρούς. Βέβαια, επειδή ακριβώς αυτή η τεχνική αυξάνει την ικανότητα της επιδερμίδας να απορροφά σε βάθος τα συστατικά, πρέπει να δώσεις ιδιαίτερη προσοχή αν είσαι ευαίσθητη. Τέλος, αν έχεις επιδερμίδα με ακμή ή τάση για ακμή, καλό είναι να αποφύγεις το skin flooding καθώς τα πολλά layers προϊόντων αλλά και η πλούσια υφή τους μπορεί να βαρύνουν την επιδερμίδα σου και να φράξουν τους πόρους.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ