Follow us

3 SOS tips για να μακρύνεις τα νύχια σου με φυσικό τρόπο

Πώς θα κάνεις τα νύχια σου να μεγαλώσουν πιο γρήγορα και εύκολα.

nails iStock

Τα δυνατά, όμορφα, υγιή νύχια είναι το ζητούμενο για τις περισσότερες γυναίκες. Αν είναι και μακριά - στο μήκος που ταιριάζει στο στιλ και στα άκρα της κάθε κοπέλας - τότε ακόμα καλύτερα. Τι συμβαίνει αν τα νύχια σου σπάνε εύκολα, είναι αδύναμα και θαμπά, και γενικά δεν μακραίνουν όσο γρήγορα θα ήθελες (ή και καθόλου);

Για αρχή μην ανησυχείς καθώς αποτελεί ένα από τα πιο συχνά φαινόμενα, μιας και το συνεχόμενο πλύσιμο των χεριών, τα αντισηπτικά αλλά και τα απανωτά μανικιούρ μπορεί να προκαλέσουν ένα είδος αδυναμίας στα νύχια - και το παθαίνουμε όλες. Πέρα από τα αναγκαία διαλείμματα που πρέπει να κάνεις ανάμεσα στα μανικιούρ αλλά και τη συχνή χρήση σκληρυντικών και άλλων θεραπειών για τα νύχια, υπάρχουν μερικά εύκολα tips που μπορείς να ξεκινήσεις να ακολουθείς από σήμερα κιόλας και θα σου εγγυηθούν πιο δυνατά νύχια σταδιακά.

Έχεις λεπτά νύχια που σπάνε εύκολα; Το TikTok trend που υπόσχεται πιο δυνατά νύχια σε μόλις 1 εβδομάδα

Ποια είναι αυτά;

#1. Βεβαιώσου ότι διατηρείς ένα συγκεκριμένο σχήμα και μήκος στα νύχια που δεν ευνοεί σπασίματα. Αυτό είναι, συνήθως, το στρογγυλό, το οβάλ ή το squoval, το στρογγυλεμένο τετράγωνο δηλαδή, σε ένα λογικό μήκος που δεν είναι υπερβολικά μακρύ. Σε αντίθετη περίπτωση, είναι πιο πιθανό να πιαστούν τα νύχια σου σε διάφορες δουλειές της καθημερινότητας και να "βρουν" οι άκρες τους, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ρωγμές και να σπάσουν πιο εύκολα. Αυτό συμβαίνει συχνά σε τετράγωνα νύχια, των οποίων οι γωνίες χτυπάνε σε διάφορα αντικείμενα ή πιάνονται οπουδήποτε, αλλά και σε πολύ μακριά νύχια που επίσης τρυπώνουν παντού.

Φρόντισε να τα λιμάρεις συχνά ή να ζητάς από τη μανικιουρίστ να στα φροντίζει αναλόγως, στο καθιερωμένο σας ραντεβού για μανικιούρ.

Nail Cycling | Η viral τάση περιποίησης που χαρίζει πιο δυνατά, λαμπερά και όμορφα νύχια

#2. Προτίμησε να πλένεις τα πιάτα με γάντια και ποτέ με γυμνά χέρια. Το καθαριστικό πιάτων ξηραίνει και αφυδατώνει την επιδερμίδα λόγω της πιο σκληρής σύνθεσής του, ενώ τα χημικά του επιδρούν και στην επιφάνεια των νυχιών κάνοντας τα επίσης ξηρά και αδύναμα με τον καιρό. Αποτέλεσμα; Σπάνε πιο εύκολα ενώ αποκτούν και μια ακαθόριστη θαμπάδα. Επιπλέον, αποδυναμώνουν και τα χρώματα του βερνικιού, χαλώντας έτσι το μανικιούρ σου. Έτσι, φορώντας γάντια πετυχαίνεις δύο οφέλη - win win!

#3. Ανάμεσα στα διαλείμματα των μανικιούρ που, ελπίζουμε ότι κάνεις, φρόντισε να περνάς τα νύχια σου με ένα σκληρυντικό ή θεραπεία νυχιών. Αν δεν θες να αφήνεις ποτέ άβαφα τα νύχια σου, προσπάθησε τουλάχιστον να περνάς σαν βάση ένα σκληρυντικό νυχιών που θα λειτουργήσει και ως base coat. Θα δεις μεγάλη διαφορά στα νύχια σου, καθώς αυτά θα δυναμώνουν μέρα με τη μέρα και επομένως δεν θα σπάνε με την ίδια ευκολία.

Δες εδώ 7 (πολύ οικονομικά) nail treatments για τα πιο δυνατά και όμορφα νύχια που είχες ποτέ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ