Follow us

Το άρωμα εσπεριδοειδών είναι ό,τι πιο φρέσκο για καλοκαίρι | Δες τα 5 καλύτερα που συγκεντρώσαμε για σένα

Οι μεθυστικές μυρωδιές των εσπεριδοειδών θα σε κάνουν να μυρίζεις καθαριότητα όλη μέρα.

Candice Splash News / Ideal Image

Περγαμόντο, λεμόνι, μανταρίνι, πορτοκάλι, γκρέιπφρουτ: αυτές είναι οι πιο δημοφιλείς μυρωδιές εσπεριδοειδών και προκύπτουν από τα εκχυλίσματα εξωτικών λουλουδιών των εσπεριδοειδών ή από τους αρωματικούς χυμούς τους. Απλά φέρε στο μυαλό σου το πώς μυρίζουν τα άνθη πορτοκαλιάς ή λεμονιάς στους κατάφυτους από τα αντίστοιχα δέντρα δρόμους, ή την πλούσια μυρωδιά που αφήνει στον χώρο ο ζουμερός χυμός ενός φρεσκοστυμμένου πορτοκαλιού ή μανταρινιού. Αυτήν ακριβώς τη μυρωδιά θέλουν να μιμηθούν οι συμφωνίες αρωμάτων που δημιουργούνται για να φοράμε κάθε άνοιξη και καλοκαίρι.

"Πώς να μυρίζω όμορφα όλη μέρα;" | Το pro tip που θα σε κάνει να μοσχοβολάς από το πρωί μέχρι το βράδυ

Άλλοτε πιο ξινό, άλλοτε πιο γλυκόπικρο, το μόνο σίγουρο είναι ότι το άρωμα από εσπεριδοειδή είναι πάντοτε δροσερό και αφήνει αυτή την ανεπανάληπτη εσάνς φρεσκάδας που αναζητάμε όλες μας στα αρώματα ή/ και στις body lotions και αφρόλουτρά μας. Αυτό άλλωστε που λαχταράμε περισσότερο από όλα είναι να μυρίζουμε καθαριότητα κάθε στιγμή της ημέρας, χειμώνα - καλοκαίρι. Ιδίως μάλιστα τους καλοκαιρινούς μήνες, αυτή η επιθυμία εντείνεται όλο και περισσότερο, μιας και οι ανεβασμένες θερμοκρασίες αλλά και η πιο ανάλαφρη αύρα της σεζόν απαιτούν και ανάλογες, ελαφριές μυρωδιές που δεν ζαλίζουν.

5 οικονομικά αρώματα που θα σε κάνουν να μοσχοβολάς φρεσκάδα όλη μέρα

Note: Πολλά αρώματα από εσπεριδοειδή μπλέκονται με musk και άλλες νότες λουλουδιών ή/και φρούτων, για να συνθέσουν ιδιαίτερες μυρωδιές. Είτε επιλέξεις καθαρές νότες εσπεριδοειδών είτε αρώματα που συνδυάζουν διαφορετικές νότες μεταξύ τους, το αποτέλεσμα θα είναι σίγουρα μεθυστικό.

To body oil που λατρεύει η Meghan Markle δεν κοστίζει πάνω από 15 ευρώ - και θα το βρεις σε κάθε φαρμακείο

Δες παρακάτω τα 5 καλύτερα αρώματα εσπεριδοειδών που βρήκαμε για σένα:

Un Jardin à Cythère Eau de Toilette, Hermès

Un Jardin à Cythère Eau de Toilette, Hermès

 Η έκφραση μιας οσφρητικής αναζήτησης που διασχίζει την Πελοπόννησο και οδηγεί στα Κύθηρα, ένα ελληνικό νησί όπου επικρατούν οι "γεμάτες", όλο φρεσκάδα μυρωδιές.

Les Infusions De Prada Fleur D'Oranger, Prada

Les Infusions De Prada Fleur D'Oranger, Prada

Ένα λουλουδάτο και δροσερό άρωμα που συνδυάζει ζωηρό νερολί και φιλήδονο γιασεμί Sambac με πολύτιμο σανδαλόξυλο.

Mandorlo Di Sicilia, Acqua di Parma

Mandorlo Di Sicilia, Acqua di Parma

Η φρεσκάδα του γλυκάνισου, του περγαμόντου και του πορτοκαλιού διακλαδώνονται με τις απαλά μαγευτικές νότες του πράσινου Μεσογειακού αμύγδαλου και του υλάνγκ- υλάνγκ. Το άρωμα κλείνει με τις ζεστές νότες του ξύλου κέδρου, της βανίλιας, του βάλσαμου Tolu και του λευκού musk.

Osmanthus Blossom Cologne, Jo Malone

Osmanthus Blossom Cologne, Jo Malone

Οι πλούσιες νότες βερίκοκου και μαλακού suede από το φρουτώδες αυτό λουλούδι συναντούν το λαμπερό άνθος πορτοκαλιάς και το αισθησιακό ξύλο κασμίρ.

Bois d'Orange Eau de Parfum, Roger & Gallet

Bois d'Orange Eau de Parfum, Roger & Gallet

Εμπλουτισμένο με εκχύλισμα πικρής πορτοκαλιάς, αυτό το άρωμα είναι ένα κοκτέιλ ζουμερών και φρέσκων εσπεριδοειδών που έχει ενισχυθεί με τον ξυλώδη αισθησιασμό του πατσουλί.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ