Follow us

Τα κοντά κουρέματα που κάθε γυναίκα με σπαστά μαλλιά πρέπει να δοκιμάσει

Εκμεταλλεύσου τη φυσική υφή των μαλλιών σου και μεταμορφώσου στο απόλυτο cool girl.

γυναικεία κοντά κουρέματα για σπαστά μαλλιά Splash News/Ideal Image

Είναι "αναποφάσιστα" (βλ. μία ίσια, μία σγουρά), είναι ατίθασα και συνήθως πολύ ξηρά. Ναι οκ τα σπαστά μαλλιά έχουν σίγουρα τα αρνητικά τους. Πάμε όμως να δούμε και το μεγάλο θετικό τους: Τα beach waves είναι το default mode τους, πράγμα που σημαίνει πως έχοντας το κατάλληλο κούρεμα είναι πολύ εύκολο να μοιάζεις super cool ακόμα και με μηδαμηνό styling. Ιδού τα ωραιότερα γυναικεία κοντά κουρέματα για σπαστά μαλλιά για να ξέρεις ακριβώς τι να ζητήσεις από τον κομμωτή σου:

Τα καλύτερα σαμπουάν κατά του φριζαρίσματος για πιο λεία και λαμπερά μαλλιά

Τα καλύτερα γυναικεία κοντά κουρέματα για σπαστά μαλλιά

Shag

Αν υπάρχει ένα κούρεμα που "φτιάχτηκε" για σπαστά μαλλιά, αυτό είναι σίγουρα το shag. Πρόκειται για ένα κούρεμα που ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές στα '70s, με μήκος που φτάνει μέχρι το ύψος των ώμων ή των κόκαλων του στέρνου κι έντονο φιλάρισμα. Η σύγχρονη εκδοχή του είναι εμπλουτισμένη με πολλά επίπεδα τα οποία ξεκινούν από το ύψος των ζυγωματικών και σταδιακά κατεβαίνουν μέχρι τους ώμους, ενώ συχνά συνδυάζεται με αφέλειες ή curtain bangs για ακόμα πιο έντονα cool vibes.

Layered Bob

Το καρέ αποτελεί σίγουρα ένα από τα ωραιότερα γυναικεία κοντά κουρέματα για σπαστά μαλλιά. Αν δεν αγαπάς το πολύωρο styling, επίλεξε ένα κοντό καρέ, που να φτάνει μέχρι το ύψος του πηγουνιού και διάνθισέ το με layers για να ενισχύσεις τη φυσική υφή των μαλλιών σου.

Director's Note: Για να τους δώσεις περισσότερο στιλ, ζήτησε από τον κομμωτή σου να κόψει έντονη πλαϊνή φράντζα, η οποία σε συνδυασμό με τη messy υφή των μαλλιών σου, θα χαρίσει σε κάθε εμφάνισή σου έξτρα πόντους coolness.

Messy Lob

Ένα από τα πιο ευέλικτα κουρέματα, το μακρύ καρέ αποτελεί μια ακόμα εξαιρετική επιλογή. Είτε φτάνει μέχρι το ύψος των ώμων, είτε μέχρι τα κόκκαλα του στέρνου, αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι να έχει messy χαρακτήρα, έτσι ώστε η κουπ σου να χαρακτηρίζεται τελικά από πλούσιο όγκο και κίνηση.

Wavy Pixie

Αν δεν είσαι αντίθετη με την ιδέα να αφαιρέσεις αρκετό μήκος από τα μαλλιά σου, τότε δεν έχεις παρά να τολμήσεις ένα pixie. Εμείς σου προτείνουμε την πιο μακριά εκδοχή του, δηλαδή εκείνη που έχει έντονο όγκο στην κορυφή, έτσι ώστε να αναδείξεις το φυσικό σπάσιμο των μαλλιών σου.

Bonus Tip!

Ενίσχυσε τη φυσική υφή των μαλλιών σου, εφαρμόζοντας έναν αφρό ή μια κρέμα για μπούκλες, όσο είναι ακόμα νωπά. Έπειτα "τσαλάκωσέ" τα με τα ακροδάχτυλά σου και στεγνωσέ τα με το σεσουάρ και τη φυσούνα.

Τα 5 κουρέματα τα οποία λατρεύει το fashion crowd αυτήν την περίοδο

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ