Follow us

3 "χρυσά" tips για την πιο λαμπερή επιδερμίδα που είχες ποτέ

Plus, οι καλύτερες ενυδατικές κρέμες για λάμψη που εμπιστεύονται όλες οι skincare gurus.

Rosie Huntington Whiteley Splash News / Ideal Image

Όλες οι γυναίκες ανεξαιρέτως θέλουμε λαμπερή επιδερμίδα και κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να πετύχουμε αυτό το glowy εφέ. Και όχι, δεν χρειάζεται να περιπλέξεις τα πράγματα για να το πετύχεις, ούτε να ακολουθήσεις μια 10- step ρουτίνα περιποίησης που ενδεχομένως θα σε κουράσει και μπορεί μάλιστα να δημιουργήσει ακόμα και προβλήματα στο δέρμα σου.

Ο δρόμος για μια λαμπερή επιδερμίδα μπορεί μεν να είναι απλός, χρειάζεται όμως να γνωρίζεις ορισμένα πράγματα για να την κάνεις να λάμψει στην κυριολεξία. Ποια είναι λοιπόν τα 3 tips που πρέπει να ακολουθήσεις από σήμερα κιόλας για μια επιδερμίδα που ακτινοβολεί;

So fresh | Έτσι διατηρούν φρέσκια και νεανική την επιδερμίδα τους οι Γαλλίδες μετά τα 40

#1. Η καθημερινή φροντίδα και ενυδάτωση είναι απαραίτητη

Μπορεί να ακούγεται ένας δεδομένος κανόνας, αλλά δυστυχώς δεν είναι για όλους. Αν θέλουμε να έχουμε λαμπερό, νεανικό δέρμα το πρώτο πράγμα που πρέπει να φροντίσουμε είναι η εντατική ενυδάτωση που οφείλουμε να προσφέρουμε κάθε μέρα στο πρόσωπό μας. Τα βασικά βήματα μιας υγιούς skincare ρουτίνας εμπεριέχουν τον καθαρισμό και το σωστό ντεμακιγιάζ, την ενυδάτωση - θρέψη καθώς και την αντηλιακή προστασία all year round. Μην σε τρομάζουν τα παραπάνω - δεν χρειάζεται να εφαρμόζεις 10 προϊόντα για να τα πετύχεις. Αρκεί το καθαριστικό σου, μια ενυδατική ή ένα σέρουμ και το αντηλιακό.

Ψάχνεις κρέμα προσώπου; 5 "χρυσοί" κανόνες για να κάνεις τη σωστότερη επιλογή ενυδατικής

#2. Απολέπιση

Η απολέπιση είναι ο πιο σίγουρος τρόπος για να αποκτήσεις λαμπερή επιδερμίδα, μιας και ευνοεί τη φυσιολογική κυτταρική ανανέωση που είναι απαραίτητη για να φύγουν τα νεκρά κύτταρα και να αποκαλυφθεί ένα νέο στρώμα - άρα μια πιο λαμπερή όψη. Αυτός ο μηχανισμός που γίνεται φυσιολογικά από τον οργανισμό καθυστερεί όσο μεγαλώνουμε - γι' αυτό και πρέπει να τον βοηθήσεις εσύ, βάζοντας στη ζωή σου τα peelings (χημικά ή μηχανικά). Παρ' όλα αυτά, πρέπει να προσέξεις τα εξής:

- Αρχικά, περιορίσου σε peelings μία ή δύο φορές την εβδομάδα, ανάλογα και τον τύπο δέρματος. Κι αυτό γιατί αν το παρακάνεις, κινδυνεύεις με τα αντίθετα αποτελέσματα, αφού ο επιδερμικός φραγμός μπορεί να διαταραχθεί και να εμφανιστεί ξεφλούδισμα, ερυθρότητα, ευαισθησία και αίσθημα καύσου.

Τα 10 καλύτερα αντηλιακά προσώπου για προστασία στην πόλη (ακόμα και όταν έχει συννεφιά)

- Το καλοκαίρι είναι καλύτερο να αποφεύγεις τα χημικά peelings (που γίνονται με τη βοήθεια οξέων) και να προτιμάς τα μηχανικά scrubs με τους κόκκους. Τα χημικά μπορούν να προκαλέσουν φωτοευαισθησία οπότε τα προτιμάμε από τον Οκτώβρη και μετά.

3 skincare tips που θα "κλέψουμε" από τις Σκανδιναβές για επιδερμίδα που δείχνει νεότερη

#3. Βάλε στη ζωή σου τη βιταμίνη C και τη νιασιναμίδη

Η βιταμίνη C ανήκει στα αντιοξειδωτικά συστατικά που θωρακίζουν τον επιδερμικό φραγμό από τις εξωτερικές επιθέσεις (ατμοσφαιρική ρύπανση, ηλιακή ακτινοβολία, άγχος κλπ), αποτρέποντας έτσι τη δημιουργία ελευθέρων ριζών που δίνουν μια θαμπή, κουρασμένη όψη στο πρόσωπο. Με τη χρήση των αντιοξειδωτικών οι ελεύθερες ρίζες εξαλείφονται κι έτσι αποκτάς μια υγιή, λαμπερή επιδερμίδα που ακτινοβολεί.

Η νιασιναμίδη, ή αλλιώς βιταμίνη Β3, είναι ένα απαραίτητο θρεπτικό συστατικό για την ανάπτυξη και τη λειτουργία των κυττάρων του σώματος. Εξίσου σημαντική, όμως, είναι και για τα κύτταρα της επιδερμίδας, καθώς βοηθά πολύ τις διαδικασίες της επιδιόρθωσης των φθορών στο DNA ή την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της ακτινοβολίας UV, μεταξύ άλλων. Στην πράξη, η νιασιναμίδη συντελεί στην ενυδάτωση αλλά και στην καταπράυνση από ερεθισμούς, εξαλείφοντας την όποια ερυθρότητα - άρα ευνοεί τη λάμψη.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να αναφέρουμε τη διαφορά μεταξύ μιας κρέμας για λάμψη και μιας λευκαντικής κρέμας. Πρόκειται για ένα από τα πιο συχνά "μπερδέματα" στο skincare, μιας και οι ονομασίες μπορούν εύκολα να παραπλανήσουν ακόμα και τον πιο skincare addict. Οι ενυδατικές κρέμες για λάμψη (που συνήθως περιλαμβάνουν (και) βιταμίνη c) περιέχουν παράγοντες και συστατικά που ευνοούν τη λάμψη στο πρόσωπο. Θα τις δεις και ως brightening creams στα αγγλικά, και συνήθως τα συστατικά τους είναι πιο ήπια αφού δεν στοχεύουν στο να εξαλείψουν δυσχρωμίες, παρά μόνο να χαρίσουν λάμψη χωρίς να αλλάξουν το χρώμα του δέρματος. Αντίθετα, οι λευκαντικές κρέμες (ή lightening creams) έχουν ακριβώς αυτόν τον στόχο: να επηρεάσουν με κάποιον τρόπο την παραγωγή μελανίνης ώστε να εξαλείψουν κηλίδες, πανάδες αλλά και να βελτιώσουν τον χρωματικό τόνο της επιδερμίδας.

Δες παρακάτω τις αγαπημένες μας κρέμες για λάμψη:

Reset n' Glow Age Defense & Illuminating Day Cream SPF20, Clinéa

Reset n' Glow Age Defense & Illuminating Day Cream SPF20, Clinéa

Με 4% σύμπλοκο νιασιναμίδης και τζίντζερ, αυτή η κρέμα μειώνει ρυτίδες και πανάδες, βελτιώνει την ελαστικότητα, επαναφέρει τη λάμψη στο δέρμα ενώ παρέχει και αντηλιακή προστασία.

Skin Naturals Vitamin C Glow Jelly Daily Moisturizing Care, Garnier

Skin Naturals Vitamin C Glow Jelly Daily Moisturizing Care, Garnier

Εμπλουτισμένη με Βιταμίνη C και εσπεριδοειδή, σε δροσερή υφή τζελ και 98% συστατικά φυσικής προέλευσης, υπόσχεται να θρέψει την επιδερμίδα και να αναδείξει τη φυσική της λάμψη ενώ ενυδατώνει σε βάθος.

Essential-C Overnight Barrier Repair Cream, Murad

Essential-C Overnight Barrier Repair Cream, Murad

Αποτοξινωτική κρέμα νυκτός. Προστατεύει και αναζωογονεί το περιβαλλοντικά καταπονημένο δέρμα. Ενισχύει τον επιδερμικό φραγμό για να αντιμετωπίσει την αφυδάτωση, τη θαμπάδα και την τραχιά υφή της επιδερμίδας που σχετίζεται με τη ρύπανση

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ