Follow us

Τα 10 καλύτερα αντηλιακά προσώπου για προστασία στην πόλη (ακόμα και όταν έχει συννεφιά)

Γνωρίζεις ότι πρέπει να φοράς αντηλιακό προσώπου χειμώνα - καλοκαίρι, ακόμα και τις πιο μουντές μέρες;

sun iStock

Τα αντηλιακά προσώπου είναι από τα πιο σημαντικά προϊόντα που πρέπει απαραιτήτως να βρίσκονται στο νεσεσέρ σου. Ο ήλιος, που γίνεται ολοένα και πιο δυνατός με τα χρόνια, δεν αστειεύεται, ενώ σε μια χώρα σαν τη δική μας είναι παρών σχεδόν όλο το χρόνο. Ενόψει της άνοιξης αλλά και του καιρού που, ολοένα και συχνότερα, μάς δείχνει πλέον τις καλές του διαθέσεις, ήρθε η ώρα να βάλεις στην καθημερινότητά σου τα αντηλιακά προσώπου - αν δεν τα έχεις ήδη, αλλά και να προνοήσεις αγοράζοντας από τώρα τα καλύτερα της αγοράς.

Γιατί είναι τόσο απαραίτητο το αντηλιακό χειμώνα - καλοκαίρι;

Για αρχή, η αντηλιακή προστασία είναι απαραίτητη όχι μόνο στο πρόσωπο αλλά και στο σώμα. Απλά, το πρόσωπο είναι αυτό που εκτίθεται κυρίως στην ηλιακή ακτινοβολία όλο τον χρόνο, ενώ το σώμα μας μόνο το καλοκαίρι, και πάλι όχι ολόκληρο: μόνο τα σημεία εκείνα που εμείς εκθέτουμε στον ήλιο κάνοντας ηλιοθεραπεία.

5 οικονομικά αρώματα που θα σε κάνουν να μοσχοβολάς φρεσκάδα όλη μέρα

Αναφορικά πάντως με το πρόσωπό μας, αυτό έχει ακόμα πιο μεγάλη ανάγκη προστασίας από τον ήλιο ως πιο ευαίσθητο σε σχέση με το σώμα. Επιπλέον, η πρόωρη γήρανση που πρoκαλείται από την υπέρμετρη έκθεση στη UVA ακτινοβολία έχει σαν αποτέλεσμα την εμφάνιση γραμμών, ρυτίδων αλλά και κηλίδων ακόμα και σε νεανικά δέρματα, ενώ καιροφυλακτεί ο κίνδυνος για έγκαυμα ή και για άλλες δερματικές βλάβες που μπορούν να προκαλέσουν μέχρι και καρκίνο του δέρματος.

Επομένως, καταλαβαίνεις πόσο κρίσιμο είναι να μην ξεχνάς ποτέ το αντηλιακό σου, ούτε τις συννεφιασμένες μέρες (καθώς ακόμα και τότε η υπεριώδης ακτινοβολία διαπερνά τα σύννεφα και φτάνει στην επιφάνεια της γης). Επιπλέον, είναι πολύ σημαντικό να επιλέγεις αντηλιακά ευρέως φάσματος που απορροφούν τόσο την υπεριώδη ακτινοβολία (UVA) όσο και την υπεριώδη ακτινοβολία Β (UVB).

Vanilla girl makeup | H νέα αισθητική στο μακιγιάζ που κάνει χαμό στα social media

Είτε λοιπόν θες να πας για τρέξιμο, είτε για καφέ ή βόλτα με τη φίλη σου, είναι απαραίτητο να μην ξεχνάς να το εφαρμόζεις στο πρόσωπό σου. Αν αναρωτιέσαι ποιο να επιλέξεις, κάναμε την έρευνα για σένα και σου παρουσιάζουμε τα καλύτερα (και αγαπημένα μας) αντηλιακά που φοριούνται άνετα και στην πόλη, χαρίζοντας μια βελούδινη αίσθηση στην επιδερμίδα.

Τα 10 καλύτερα αντηλιακά προσώπου:

Anthelios Uvmune 400 Invisible Fluid SPF50+, La Roche Posay

Anthelios Uvmune 400 Invisible Fluid SPF50+, La Roche Posay

Αντηλιακό Γαλάκτωμα Προσώπου Χωρίς Άρωμα SPF50+. Παρέχει απόλυτη προστασία (UVB + UVA + ULTRA ΜΑΚΡΕΣ UVA) κατά της βαθιάς κυτταρικής βλάβης, ιδανικό για ευαίσθητες επιδερμίδες.

Very High Protection Lightweight Cream SPF50+ Vinosun Ocean Protect, Caudalie

Very High Protection Lightweight Cream SPF50+ Vinosun Ocean Protect, Caudalie

 Αυτό το clean αντηλιακό προστατεύει αποτελεσματικά το πρόσωπο και τον λαιμό από τις ακτίνες UVA/UVB ενώ ταυτόχρονα προσφέρει αντιοξειδωτική δράση στις πιο ευαίσθητες επιδερμίδες.

Yoghurt Sunscreen Face & Eyes Cream Gel SPF50, KORRES

Yoghurt Sunscreen Face & Eyes Cream Gel SPF50, KORRES

Αντηλιακή κρέμα-gel προσώπου και ματιών που προσφέρει ενεργή ενυδάτωση και προστατεύει την ευαίσθητη περιοχή κάτω από τα μάτια. Ενισχυμένη με Γιαούρτι, φυσική πηγή πρωτεϊνών, μία δραστική ουσία που προέρχεται από προϊόν ζύμωσης του Φασκόμηλου και Πανθενόλη για υγιή όψη.

Sunissime Fluide Protecteur Energisant SPF50+, Lierac

Sunissime Fluide Protecteur Energisant SPF50+, Lierac

Γαλάκτωμα προσώπου που αποτελεί ολοκληρωμένη φροντίδα ολικής αντιγήρανσης, αντηλιακής προστασίας και τόνωσης. Παρέχει προστασία κατά των ρυτίδων, της χαλάρωσης και των καφέ κηλίδων.

Invisible Physical Defense SPF30, Dermalogica

Invisible Physical Defense SPF30, Dermalogica

Αντηλιακό με φυσικά αντιηλιακά φίλτρα, ιδανικά για κάθε τύπο δέρματος. Ενσωματώνονται εύκολα σε όλους τους χρωματικούς τόνους δέρματος και προσφέρουν ισχυρή προστασία ενάντια στις UV ακτινοβολίες και στο μπλε φως. 

Revitalift Clinical Vitamin C SPF50+, L'Oréal Paris

Revitalift Clinical Vitamin C SPF50+, L'Oréal Paris

Καθημερινή κρέμα προστασίας, εμπλουτισμένη με Βιταμίνη C και πολύ υψηλό δείκτη προστασίας SPF50+. Περιέχει ευρέος φάσματος φίλτρα με SPF50+, που παρέχουν καθημερινή και διαρκή αντηλιακή προστασία από την UVA ακτινοβολία. Προλαμβάνει τα σημάδια γήρανσης όπως τις κηλίδες, τις ρυτίδες και τον ανομοιόμορφο χρωματικό τόνο. 

Bee Sun Safe Dry Touch Invisible Face Fluid SPF50, Apivita

Bee Sun Safe Dry Touch Invisible Face Fluid SPF50, Apivita

Λεπτόρευστη Αντιηλιακή Κρέμα Προσώπου με Θαλάσια Φύκη & Πρόπολη. Προσφέρει φωτοπροστασία ευρέος φάσματος από τις ακτίνες UVA, UVB, IR και BLUE LIGHT με ένα φωτοσταθερό συνδυασμό φίλτρων.
Εξαιρετικά ελαφριά υφή που απορροφάται άμεσα και χαρίζει ένα αόρατο στεγνό φινίρισμα.

Sunscreen Color Velvet face cream, SPF 50+, Frezyderm

Sunscreen Color Velvet face cream, SPF 50+, Frezyderm

Αντηλιακό προσώπου με χρώμα και υπέροχη υφή. Έχει μοναδική καλλυντική συμπεριφορά και άριστη εφαρμογή μ’ ένα άγγιγμα. Εξασφαλίζει πολύ υψηλή  προστασία και ομοιόμορφο χρωματικό τόνο, γιατί προσφέρει αποτελεσματική κάλυψη σε δυσχρωμίες, σημάδια και δερματικές ατέλειες, ενώ το χρώμα παραμένει σταθερό και αναλλοίωτο για πολλές ώρες. 

Expert Sun Protector Face Cream SPF50+, Shiseido

Expert Sun Protector Face Cream SPF50+, Shiseido

Αυτό το αντηλιακό προϊόν σε μορφή κρέμας προστατεύει τις εσωτερικές και εξωτερικές στιβάδες της επιδερμίδας από τις ακτίνες UVA & UVB.  Η επαναστατική τεχνολογία SynchroShield™ ενισχύει την προστασία UV μετά την εφαρμογή του προϊόντος, όταν εκτίθεται στη ζέστη, τον ιδρώτα ή το νερό. Διάφανο τελείωμα στην επιδερμίδα.

Capital Soleil UV-Age Daily SPF50, Vichy

Capital Soleil UV-Age Daily SPF50, Vichy

Το UV-AGE DAILY είναι ένα αντηλιακό προσώπου με λεπτόρρευστη υφή που προσφέρει προηγμένη προστασία από τη UVA & UVB ακτινοβολία, ενώ ταυτόχρονα δρα ενάντια στα υπάρχοντα σημάδια φωτογήρανσης (ρυτίδες και καφέ κηλίδες).

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ