Follow us

3 επικίνδυνες τάσεις ομορφιάς που καλό θα ήταν να μην υιοθετήσεις ξανά

Το Νο.1 θα σε στεναχωρήσει, το ξέρουμε, αλλά δυστυχώς είναι αλήθεια.

τάσεις ομορφιάς Splash News/Ideal Image

Πόσο επικίνδυνη μπορεί να είναι μια τάση που "γεννιέται" στο TikTok ή το Instagram; Πολύ περισσότερο από όσο νομίζεις. Δες παρακάτω ποιες είναι οι τάσεις εκείνες που καλό θα ήταν να υιοθετείς σπάνια ή ακόμα και να απαρνηθείς για πάντα:

3 αντιγηραντικά συστατικά που πρέπει να ξεκινήσεις να χρησιμοποιείς από τα 20 σου

Sleek Hairstyles

Όλες αγαπάμε τα sleek hairstyles της Hailey Bieber και τα Olaplex buns της Bella Hadid, όχι μόνο για το πόσο κομψά δείχνουν, αλλά και για το πόσο βολικά είναι δεδομένου ότι καμουφλάρουν τη λιπαρότητα στις ρίζες. Η (πικρή) αλήθεια ωστόσο είναι πως αν κάνεις καθημερινά ή έστω συχνά τέτοια χτενίσματα, προκαλείς μεγάλη ένταση στις ρίζες με αποτέλεσμα να αποδυναμώνονται και σιγά σιγά να πέφτουν τα μαλλιά προκαλώντας αραίωση ή αλλιώς τα λεγόμενα bald spots κοντά στη γραμμή των μαλλιών.

Η συμβουλή μας; Κράτησε τα χτενίσματα αυτά για ειδικές περιστάσεις (βλ. μια επίσημη βραδινή έξοδο ή μια μέρα που πραγματικά δεν προλαβαίνεις να λουστείς) και μην ξεχνάς να αφήνεις τα μαλλιά σου ελεύθερα πού και πού.

Kylie Jenner Lips

Όλοι θυμόμαστε τη φρενίτιδα που είχε προκαλέσει η Kylie Jenner και τα σούπερ juicy χείλη της το 2014. Ειδικά μετά το λανσάρισμα των viral lip kits της, τα "Kylie lips" βρέθηκαν στην κορυφή των Internet trends με εκατομμύρια χρήστες να προσπαθούν να πετύχουν ένα παρόμοιο juicy αποτέλεσμα στα χείλη τους ακολουθώντας περίεργες μεθόδους, βλ. χρησιμοποιώντας σφηνοπότηρα και περίεργες plumping συσκευές που έβρισκαν online.

Το αποτέλεσμα ήταν πολλές γυναίκες να προκαλέσουν προσωρινές ή ακόμα και μόνιμες βλάβες στα χείλη τους και την περιοχή γύρω από αυτά με τους ειδικούς να τονίζουν την επικινδυνότητα του trend. Τελικά το hashtag #KylieLipChallenge απαγορεύτηκε από το Facebook, με τα posts των χρηστών με μελανιασμένα και πρησμένα χείλη από τα lip vacuums να διαγράφονται.

Εν έτει 2023 θέλουμε να ελπίζουμε πως δεν χρησιμοποιείς κάποια τέτοια συσκευή για να κάνεις τα χείλη σου να δείχνουν πιο μεγάλα. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να σου υπενθυμίσουμε πως στην αγορά θα βρεις αμέτρητα lip plumpers με τη μορφή balms αλλά και glosses που κάνουν ακριβώς το ίδιο πράγμα χωρίς τρομακτικές παρενέργειες.

DIY Masks

Τι κι αν ολοένα και περισσότεροι γιατροί και δερματολόγοι κάνουν λογαριασμούς στα social media, ενημερώνοντας για τις ιδιότητες των δραστικών συστατικών και τα dos and don'ts του skincare, το διαδίκτυο εξακολουθεί να είναι γεμάτο με συνταγές για σπιτικές μάσκες ομορφιάς, που απειλούν την υγεία της επιδερμίδας.

Εκτός από ελάχιστα, όπως το μέλι, τα συστατικά που θα βρεις στην κουζίνα σου δεν μπορούν να προσφέρουν τίποτα το σπουδαίο στην επιδερμίδα σου, αφού δεν μπορούν να απορροφηθούν από τα κατώτερα στρώματά της. Πολλά, όπως το λεμόνι και η μαγειρική σόδα, μάλιστα μπορούν να τη βλάψουν.

Η συμβουλή μας; Αν έχεις κάποιο skincare concern, αναζήτησε τη συμβουλή του δερματολόγου σου ή πολύ απλά αγόρασε ένα έτοιμο προϊόν, το οποίο έχει δημιουργηθεί από χημικούς και έχει μελετηθεί από ειδικούς για την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια χρήσης του. Τόσο απλό.

Τα 5 χειρότερα καλλυντικά που έχεις στο νεσεσέρ σου αυτήν την στιγμή

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ