Follow us

Ο απίστευτος λόγος που μπορεί να προκαλέσει (πρόωρες) ρυτίδες στον λαιμό - πώς να τις αντιμετωπίσεις

Οι ρυτίδες στον λαιμό είναι πιο συχνές απ' ότι πίστευες - και μπορεί να εμφανιστούν ακόμα και στα early 20s ενός ατόμου.

skin iStock

Μολονότι οι ρυτίδες είναι το φυσιολογικό επακόλουθο του γεγονότος ότι ένας άνθρωπος μεγαλώνει, δεν είναι δεδομένο ότι θα εμφανιστούν σε προχωρημένη ηλικία. Δυστυχώς, όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι είναι πιθανό να εμφανιστούν ακόμα και σε πολύ νεαρά άτομα, ακόμα και στα early 20s τους - και αυτό, ομολογουμένως, δεν είναι φυσιολογικό.

Οι λόγοι είναι πολλοί και σχεδόν πάντα οφείλονται σε εξωτερικούς παράγοντες ή/και στη λανθασμένη ή ελλιπή περιποίηση της επιδερμίδας μας. Το συχνότερο skincare issue που απασχολεί πάντως μια μεγάλη μερίδα πληθυσμού, άντρες και γυναίκες, είναι οι ρυτίδες στον λαιμό, που πλέον εμφανίζονται από πολύ νωρίς - και δεν θα μπορείς να πιστέψεις την αιτία που τις προκαλεί να γεννηθούν τόσο πρόωρα.

3 skincare tips που θα "κλέψουμε" από τις Σκανδιναβές για επιδερμίδα που δείχνει νεότερη

Ο λόγος που οι ρυτίδες λαιμού εμφανίζονται σε μικρή ηλικία οφείλεται στο "tech neck": πρόκειται για την επαναλαμβανόμενη κίνηση που κάνουμε με το κεφάλι μας όταν σκύβουμε συνεχώς μπροστά για να τσεκάρουμε το κινητό μας - σπάνια το κρατάμε σε όρθια θέση μπροστά μας, συνήθως το έχουμε στα πόδια ή χαμηλά στη μέση μας. Όταν μάλιστα το κάνουμε συνέχεια όλη μέρα, από το πρωί μέχρι το βράδυ (ας το παραδεχτούμε, ξοδεύουμε τουλάχιστον 2 ολόκληρες ώρες τη μέρα μπροστά στο κινητό ή στο τάμπλετ μας, ενώ αν αυτό είναι και μέρος της δουλειάς μας, οι ώρες αυξάνονται κατακόρυφα), ο λαιμός και ο αυχένας επιβαρύνονται. Η αναπόφευκτη αυτή δίπλωση που κάνει ο λαιμός δημιουργεί σταδιακά λεπτές γραμμές που γίνονται μόνιμες ρυτίδες με τα χρόνια, αλλά και χαλάρωση στην περιοχή.

Άλλη μια αναπάντεχη αιτία που τις κάνει να σχηματίζονται πρόωρα είναι η συνήθεια να κοιμάσαι με... δύο και τρία μαξιλάρια, καθώς έτσι εγκλωβίζεις τον λαιμό σου σε μια μόνιμη ρυτίδωση / δίπλωση για 8 και 9 ώρες κάθε βράδυ. Προτίμησε να κοιμάσαι με ένα μαξιλάρι. ιδίως αν είσαι άνω των 30.

Τέλος, το κάπνισμα, η έλλειψη ύπνου και η ανεπαρκής ενυδάτωση έχουν όλα αθροιστικά, αρνητική επίδραση στην επιδερμίδα σου.

Γιατί είναι πιο εύκολο να σχηματιστούν εκεί εξαρχής;

Γιατί η περιοχή του λαιμού είναι από τις πιο ευαίσθητες του σώματός μας, μιας και η επιδερμίδα στην περιοχή εκείνη είναι εξαιρετικά λεπτή, με πολύ μικρότερη ποσότητα ελαστίνης και κολλαγόνου σε σχέση με το υπόλοιπο πρόσωπο αλλά και λιγότερους σμηγματογόνους αδένες, γεγονός που κάνει τον λαιμό πιο επιρρεπή στην ξηρότητα και την αφυδάτωση, και άρα στην εμφάνιση ρυτίδων.

Πώς να τις αντιμετωπίσεις:

Καταρχάς, καλό θα ήταν να μειώσεις τις ώρες που περνάς μπροστά στην οθόνη του κινητού, γεγονός που δεν θα σε βοηθήσει μόνο στη βελτίωση των ρυτίδων λαιμού, αλλά και σε άλλα θέματα που μπορεί να αντιμετωπίζεις με τα μάτια σου. Αν αυτό δεν είναι εφικτό, προσπάθησε να μην σκύβεις συνεχώς χαμηλά για να τσεκάρεις το κινητό σου.

Πιο πρακτικά τώρα, η περιοχή του λαιμού, ως πιο ευαίσθητη, χρειάζεται απαραίτητα εντατική ενυδάτωση με εξειδικευμένες κρέμες. Υπάρχουν κρέμες που στοχεύουν στην ενυδάτωση του λαιμού - κι αυτές είναι συνήθως πιο ενισχυμένες με υαλουρονικό οξύ ή πεπτίδια έχοντας πιο balmy, λιπαρή υφή - αλλά αν δεν θες να επενδύσεις σε κάτι τέτοιο, μπορείς απλά να εφαρμόζεις την ενυδατική προσώπου σου και εκεί. Σίγουρα πάντως, προτείνουμε να μην τον αμελείς - και να εφαρμόζεις κανονική ποσότητα, όχι μόνο ό,τι περίσσεψε από την εφαρμογή στο πρόσωπο.

Το ύπουλο σημάδι που δείχνει ότι ίσως η επιδερμίδα σου γερνάει (πρόωρα)

Επιπλέον, η απολέπιση και η μάσκα καλό είναι να γίνεται και στον λαιμό μια φορά την εβδομάδα - πρόσεξε ωστόσο να χρησιμοποιήσεις ένα απολεπιστικό προϊόν ειδικά σχεδιασμένο για τον λαιμό ή για ευαίσθητες επιδερμίδες, και όχι κάποιο που βάζεις και στο πρόσωπο. Κι αυτό γιατί δεν ενδείκνυνται όλα τα scrubs για χρήση και στον λαιμό, ακριβώς λόγω της λεπτής σύστασης του δέρματος στην περιοχή.

Φυσικά, δεν ξεχνάμε ποτέ το αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας, που πρέπει απαραιτήτως να μπαίνει και στον λαιμό.

Your best skin | 3 εναλλακτικοί τρόποι για "μπότοξ" στο σπίτι

Τέλος, λίγο μασάζ στην περιοχή θα σε χαλαρώσει αλλά και θα βελτιώσει την όψη τους, όπως ακριβώς γίνεται και με το face massage.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ