Follow us

Your best skin | 3 εναλλακτικοί τρόποι για "μπότοξ" στο σπίτι

Τα ενέσιμα δεν είναι η μοναδική επιλογή για νεανική όψη στην επιδερμίδα.

skin iStock

To μπότοξ είναι η πιο διαδεδομένη (και FDA-approved) μέθοδος διατήρησης της νεότητας, στην οποία καταφεύγει μια μεγάλη μερίδα του πληθυσμού σήμερα, τόσο γυναίκες όσο και άντρες, ακόμα και από τη δεκαετία των 20. Ο λόγος; Είτε θεωρούν ότι πρέπει να προλάβουν τις επιπτώσεις του χρόνου στο πρόσωπό τους όσο είναι νωρίς (κάνοντας baby botox) είτε κυνηγούν την αψεγάδιαστη, χωρίς ούτε μια γραμμή, όψη προσπαθώντας να πετύχουν το "ιδανικό" πρότυπο επιδερμίδας και ομορφιάς.

Πώς να βελτιώσεις την όψη ρυτίδων και λεπτών γραμμών στην επιδερμίδα με φυσικό τρόπο (και χωρίς νυστέρι)

Λίγα περισσότερα για το μπότοξ

Πρόκειται για μια μορφή φυσικής πρωτεΐνης που παράγεται από το κλωστηρίδιο botulinum (βοτουλινική τοξίνη). Εγχέεται τοπικά με ένεση και χρησιμοποιείται για να χαλαρώσει προσωρινά τους μυς του προσώπου που προκαλούν με τη σύσπασή τους ρυτίδες και μικρές γραμμές, ενώ παράλληλα προλαμβάνει τον σχηματισμό νέων ρυτίδων.

Παρ' όλη τη δημοτικότητά του όμως, είναι πολλές οι γυναίκες που εξακολουθούν να αποφεύγουν τη συγκεκριμένη μέθοδο, είτε λόγω του ότι φοβούνται για το αποτέλεσμα στο πρόσωπό τους, είτε επειδή "τρέμουν" τις βελόνες, είτε απλά επειδή τη θεωρούν μια ακριβή μέθοδο που δεν μπορούν να στηρίξουν οικονομικά.

Αν ανήκεις σε μια από τις παραπάνω κατηγορίες, μην αποθαρρύνεσαι: υπάρχουν κι άλλες εναλλακτικές του μπότοξ που μπορούν να σου χαρίσουν μια πιο νεανική όψη στην επιδερμίδα, με πολύ λιγότερο κόπο και, κυρίως, κόστος. Το καλύτερο όμως είναι ότι μπορείς να τις κάνεις εύκολα και μόνη σου στο σπίτι.

Ποιες είναι αυτές;

#1. Κρέμες και οροί με ρετινόλη / bakuchiol

Η ρετινόλη, γνωστή και ως βιταμίνη Α, είναι η πιο γνωστή μορφή των ρετινοειδών με αποδεδειγμένα αντιοξειδωτική, αντιβακτηριδιακή και αντιγηραντική δράση. Έτσι, βοηθά στην καταπολέμηση των έντονων σημαδιών γήρανσης δρώντας στοχευμένα κατά των λεπτών γραμμών, των ρυτίδων και των σκούρων κηλίδων ενώ βελτιώνει αισθητά την υφή και την ποιότητα του δέρματος.

5 value for money κρέμες με ρετινόλη για την πιο λεία και νεανική επιδερμίδα που είχες ποτέ

Το bakuchiol από την άλλη είναι ένα ενεργό συστατικό φυτικής προέλευσης που έχει παρόμοια δράση με αυτή της ρετινόλης, αποτελεί όμως μία φυσική εναλλακτική της, με αποτέλεσμα να μην ερεθίζει την επιδερμίδα, να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και πρωί αλλά και τους καλοκαιρινούς μήνες (αφού δεν είναι φωτοευαίσθητο) αλλά και να αποτελεί ένα safe συστατικό για τις εγκυμονούσες / μητέρες που θηλάζουν.

"Retinol sandwich" | Μάθε πώς θα εφαρμόσεις τη ρετινόλη χωρίς να ερεθίσεις την επιδερμίδα σου

#2. Μασάζ προσώπου

Ίσως δεν το πίστευες, όμως έχει γίνει δεκτό κατά γενική ομολογία ότι το μασάζ έχει ευεργετικά αποτελέσματα στην όψη των ρυτίδων και λεπτών γραμμών. Πέρα από το ότι χαλαρώνει του μυς του προσώπου και ανακουφίζει από την κούραση και το στρες που έχουν συσσωρευτεί, το μασάζ προσώπου βελτιώνει τη μικροκυκλοφορία του αίματος με αποτέλεσμα η επιδερμίδα να λάμπει, η ελαστικότητά της να βελτιώνεται αισθητά αλλά και οι λεπτές γραμμές / ρυτίδες να υποχωρούν σταδιακά. Παράλληλα, αν επικεντρωθείς στην περιοχή των ματιών με ειδικά eye rollers ή gua sha εργαλεία, τότε θα δεις πραγματικά αποτελέσματα, ιδίως αν υποφέρεις από πρήξιμο (puffy eyes) ή νιώθεις τα μάτια σου κουρασμένα. Μπορείς να κάνεις μασάζ με τα δάχτυλα ή, ακόμα καλύτερα, με κάποιο face roller / πέτρα μασάζ (gua sha).

Τζίνα Αλιμόνου | Το μικρό μυστικό της για να καταπολεμά το πρήξιμο γύρω από τα μάτια

#3. Gadgets με μικρορεύματα

Δεν είναι τυχαίο ότι τα μικρά gadgets που χρησιμοποιούν μικρορεύματα ή/και φωτοθεραπεία με φώτα LED έχουν γίνει huge trend τελευταία. Μέσω των απαλών δονήσεων και παλμών που εκπέμπουν κάνουν απαλό μασάζ στο πρόσωπο, ενεργοποιώντας τη μικροκυκλοφορία. Τα πιο γνωστά και προσιτά οικονομικά είναι της εταιρείας FOREO και νομίζουμε ότι αξίζουν την επένδυση.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ