Follow us

Παγκόσμια Ημέρα Εμμηνόπαυσης | Οι καλύτερες κρέμες ημέρας για τις ανάγκες της επιδερμίδας στα 50+

Η 18η Οκτωβρίου είναι η (πολύ σημαντική) ημέρα για την ευαισθητοποίηση σχετικά με την εμμηνόπαυση.

Monica Bellucci Splash News / Ideal Image

Λίγο πριν αλλά και λίγο μετά τα 50, η επιδερμίδα ξεκινά να αντιμετωπίζει τεράστιες ορμονικές αλλαγές, που φυσικά ποικίλουν ανάλογα με την κάθε γυναίκα ξεχωριστά. Σε κάθε περίπτωση, οι περισσότερες γυναίκες που βρίσκονται στο κατώφλι της εμμηνόπαυσης ή και λίγο μετά από αυτήν παρατηρούν έντονη ξηρότητα στην επιδερμίδα τόσο στο πρόσωπο όσο και σε ολόκληρο το σώμα, αποτέλεσμα της ορμονικής ανισορροπίας και της μείωσης έκκρισης σμήγματος.

Οι πιο αποτελεσματικοί αντιρυτιδικοί οροί ματιών για σούπερ νεανικό βλέμμα

Σε αυτό το σημείο μπαίνει η περιποίηση με εξειδικευμένες κρέμες, ώστε να αντιμετωπιστεί η έντονη ξηρότητα και αφυδάτωση που προκύπτει αναπόφευκτα, και που με τη σειρά τους προκαλούν λεπτές γραμμές και ρυτίδες, αλλά και μια ενοχλητική αίσθηση τραβήγματος στην επιδερμίδα. Οι στοχευμένες κρέμες ημέρας για την εμμηνόπαυση καλύπτουν όλες τις ανάγκες για αναπλήρωση όγκου, βαθιά θρέψη, λείανση των ρυτίδων αλλά και την πολύ σημαντική ανάγκη για ανάλαφρες υφές, που να μην βαραίνουν την επιδερμίδα.

Και όσο κι αν η εμμηνόπαυση θεωρείτο μέχρι στιγμής ένα ταμπού στη χώρα μας αλλά και σε πολλές άλλες χώρες ανά τον κόσμο, πρόκειται ευτυχώς για ένα γεγονός που έχει ξεκινήσει και αλλάζει τελευταία, χάρη στις ολοένα και περισσότερες (διάσημες) γυναίκες που μιλούν ανοιχτά για την περίοδο αυτή της ζωής τους.

Βάσια Κωσταρά | Η αγαπημένη της κρέμα ματιών μάχεται όλα τα σημάδια γήρανσης

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εμμηνόπαυση που γιορτάζεται στις 18 Οκτωβρίου, συγκεντρώσαμε τις πιο αποτελεσματικές κρέμες ημέρας για τις ανάγκες της επιδερμίδας την περίοδο αυτή, που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην αγορά και προτείνουμε να δοκιμάσεις το συντομότερο.

Skin perfection | Αυτές είναι οι αντιρυτιδικές κρέμες που εμπιστεύονται όλες οι διάσημες γυναίκες άνω των 50

Δες παρακάτω τις καλύτερες κρέμες ημέρες για την εμμηνόπαυση:

Vita-Antioxidant Avst 1 Moisturiser, Environ

Vita-Antioxidant Avst 1 Moisturiser, Environ

Ενυδατική 24ωρη κρέμα προσώπου στο 1ο επίπεδο ισχύος Βιταμίνης Α και C με τα χαμηλότερα επίπεδα βιταμινών (Α+C) και αντιοξειδωτικών που βοηθούν στην καταπολέμηση των ορατών σημαδιών της γήρανσης.

Neovadiol Post Menopause Day Cream, Vichy

Neovadiol Post Menopause Day Cream, Vichy

Κρέμα ημέρας για αναπλήρωση λιπιδίων και μείωση της χαλάρωσης για την επιδερμίδα στην εμμηνόπαυση.

White Pine Λευκή Πεύκη Κρέμα Ημέρας Αναπλήρωσης Όγκου, KORRES

White Pine Λευκή Πεύκη Κρέμα Ημέρας Αναπλήρωσης Όγκου, KORRES

Κρέμα ημέρας ενισχυμένη με τεχνολογία Meno-Reverse και εκχύλισμα Λευκής Πεύκης με στοχευμένη δράση αναπλήρωσης όγκου και πυκνότητας σε όλο το πρόσωπο.

La Crème Voluptueuse, Lierac Premium

La Crème Voluptueuse, Lierac Premium

Ολοκληρωμένη αντιγηραντική περιποίηση προσώπου, η Crème Voluptueuse διορθώνει όλα τα σημάδια της γήρανσης: ρυτίδες, λεπτές γραμμές, κηλίδες, έλλειψη σφριγηλότητας, λάμψης, ελαστικότητας, πυκνότητας και αφυδάτωση.
Η πλούσια και εξαιρετικά άνετη κρεμώδης υφή της αγκαλιάζει απαλά την επιδερμίδα. Κατάλληλη για κανονικές έως ξηρές επιδερμίδες, ακόμη και για ευαίσθητες.

Revitalizing Supreme+ Global Anti-aging Cell Power Creme SPF15, Estee Lauder

Revitalizing Supreme+ Global Anti-aging Cell Power Creme SPF15, Estee Lauder

Θρεπτική , ανάλαφρη σε υφή, oil-free κρέμα πολλαπλών δράσεων και προστασία ευρέως φάσματος SPF15 βοηθά την επιδερμίδα να ξεκλειδώσει την νεανική της δυναμική. Η επιδερμίδα ανακτά τη σφριγηλότητα και τη λαμπερή ζωτικότητά της. Με την ισχυρή Τεχνολογία RevitaKey™ και το αποκλειστικό Εκχύλισμα Moringa, ενθαρρύνει τη φυσική δύναμη της επιδερμίδας να παράγει κολλαγόνο και ελαστίνη.

Premier Cru The Rich Cream, Caudalie

Premier Cru The Rich Cream, Caudalie

H Premier Cru La Crème Riche, ένα εξαιρετικό αντιγηραντικό προϊόν, έχει ενισχυθεί με την πατενταρισμένη τεχνολογία TET8® για να διορθώσει χωρίς κανένα συμβιβασμό τα 8 σημάδια της γήρανσης: εγκατεστημένες ρυτίδες, λεπτές γραμμές, σύσφιγξη, όγκος, ελαστικότητα, κηλίδες, ενυδάτωση, λάμψη. Kατάλληλη για όλες τις γυναίκες μετά τα 40 που αναζητούν για την ξηρή και ευαίσθητη επιδερμίδα τους μια αντιγηραντική περιποίηση ικανή να δράσει σε όλα τα σημάδια της γήρανσης. H πλούσια υφή της, εμπλουτισμένη με βιο-κεραμίδια που αναπληρώνουν τα λιπίδια, χαρίζει άνεση και ενυδάτωση στις πιο ξηρές και ευαίσθητες επιδερμίδες. 

Dynamic Skin Recovery SPF50, Dermalogica

Dynamic Skin Recovery SPF50, Dermalogica

Ενυδατική κρέμα με την αποκλειστική Τεχνολογία των Ολεοσωμάτων η οποία αυξάνει με φυσικό τρόπο τον δείκτη αντιηλιακής προστασίας για αποτελεσματική προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία, ενώ παράλληλα ένα μοναδικό πολυπεπτίδιο βοηθά στη διέγερση παραγωγής κολλαγόνου. Βοηθάει στον έλεγχο των πρωταρχικών παραγόντων που προκαλούν τη γήρανση του δέρματος.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ