Follow us

Το #1 λάθος που πρέπει να αποφεύγεις αν θες το μακιγιάζ σου να δείχνει πολυτελές

Μια επαγγελματική συμβουλή από τους καλύτερους makeup experts.

makeup Splash News / Ideal Image

Την πολυτελή εμφάνιση δεν την κάνουν μόνο τα ακριβά ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ (πολλές φορές ούτε καν η τιμή τους), απεναντίας: ένα πολυτελές look είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων συνολικά. Και με αυτό εννοούμε ότι τα μαλλιά, τα νύχια και το μακιγιάζ παίζουν τον δικό τους σημαντικό ρόλο σε μια εμφάνιση ώστε να μπορεί να χαρακτηριστεί "ακριβή" με την έννοια της φινέτσας και της κομψότητας.

Αυτό είναι το πιο viral (και πολυτελές) άρωμα στο TikTok για το 2023

Και ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το μακιγιάζ, πρόκειται για ένα στοιχείο που μπορεί εξίσου να δείξει "ακριβό" και πολυτελές - ή και όχι. Κι επειδή το μακιγιάζ είναι πολύ σημαντικό σε πολλές περιπτώσεις, καλό είναι να δούμε πώς πρέπει να γίνεται για να δείχνει πολυτελές. Ακόμα πιο συγκεκριμένα, ποιο είναι το συνηθισμένο λάθος που καλό είναι να αποφεύγεις αν θες το μακιγιάζ σου να δείχνει φίνο και κομψό, όχι "λίγο" και απεριποίητο ή πρόχειρο.

Αυτή είναι η πολυτελής τάση μαλλιών που θα κάνει θραύση φέτος τον χειμώνα

Ποιο είναι αυτό;

Η θαμπή όψη, αποτέλεσμα πολλών στρώσεων foundation ή άλλων προϊόντων στο πρόσωπο που έχουν ως μοναδικό στόχο να κρύψουν την εποδερμίδα και όχι να αναδείξουν τη φυσική της λάμψη. Αποτέλεσμα; Ένα αντιαισθητικό εφέ μάσκας, χαρακτηριστικό γνώρισμα του πρόχειρου, "φτηνού" μακιγιάζ.

Τι πρέπει να κάνεις;

Ο κανόνας του "less is more" έχει ξεκάθαρη εφαρμογή κι εδώ, ώστε να δείξει "ακριβό" ένα makeup look. Η υγεία της επιδερμίδας είναι το παν και θα κάνει τη διαφορά στην εμφάνισή του - γι' αυτό καλό είναι να φροντίζεις για την επαρκή ενυδάτωσή της καθημερινά, και όχι μόνο πριν το μακιγιάζ. Αν η βάση σου είναι καθαρή και λαμπερή, πιθανόν να μην χρειαστείς ούτε καν foundation. Επίσης, αν επιλέξεις να εφαρμόσεις κάποιο καλυπτικό, προτίμησε ένα λεπτόρρευστο και εφάρμοσε όσο το δυνατόν λιγότερη ποσότητα, ίσα ίσα για να καλύψεις τυχόν σημάδια ή κοκκινίλες. Απόφυγε να "παστωθείς" με αυτό, καθώς σε αυτή την περίπτωση δημιουργείς την ιδανική συνθήκη για να χαρακτηριστεί το μακιγιάζ "φτηνό".

Vanilla girl makeup | H νέα αισθητική στο μακιγιάζ που κάνει χαμό στα social media

Extra tip: Αφιέρωσε χρόνο στο πολύ καλό blending, που πρέπει να γίνεται με προσοχή και καθόλου βιαστικά. Αποτελεί το κλειδί στο μακιγιάζ ώστε να δείξουν τα προϊόντα απόλυτα φυσικά στην επιδερμίδα σου, σαν να υπήρχαν εκεί εξαρχής. Ειδάλλως, το αποτέλεσμα φαίνεται ψεύτικο και υπερβολικό.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ