Follow us

Κρυοθεραπεία | Το μυστικό για λαμπερή, σφιχτή επιδερμίδα στο πρόσωπο, όλο τον χρόνο

Το skin icing είναι το viral trend που ήρθε για να μείνει.

skin iStock

Η κρυοθεραπεία, όσο "βάρβαρη" μέθοδος περιποίησης κι αν ακούγεται, έχει την τιμητική της τελευταία χάρη στα θεαματικά αποτελέσματα που υπόσχεται - και που πράγματι χαρίζει στην επιδερμίδα του προσώπου (αλλά και του σώματος). Δεν είναι λίγοι οι διάσημοι που κατά καιρούς δημοσιεύουν βίντεο στα οποία φαίνεται να εφαρμόζουν το skin icing από την κορυφή μέχρι τα νύχια. Το viral video της Bella Hadid, που βουτούσε όλο θάρρος το πρόσωπό της σε ένα μπολ γεμάτο με παγάκια, με στόχο να πετύχει την πολυπόθητη λάμψη, σύσφιξη και αναζωογόνηση στην επιδερμίδα της, είναι ένα τρανό παράδειγμα του πόσο δημοφιλής και αγαπητή είναι η κρυοθεραπεία. Αλλά και η Lady Gaga έχει δηλώσει πολλές φορές πόσο πολύ απολαμβάνει να βουτάει σε μια μπανιέρα γεμάτη παγάκια για να αναζωογονηθεί μετά από μια δύσκολη μέρα.

5 celebrities μοιράζονται τα (πολύ ασυνήθιστα) beauty μυστικά τους

Είναι γνωστό άλλωστε ότι το κρύο ενεργοποιεί τον οργανισμό και έχει ευεργετικά οφέλη για το δέρμα, μιας και αυξάνει τόσο την κυκλοφορία του αίματος όσο και τη μυϊκή δραστηριότητα. Αυτό με τη σειρά του ευνοεί τη σφριγηλότητα και τη λάμψη της επιδερμίδας. Επιπλέον, βοηθά στη σύσφιγξη των διεσταλμένων πόρων, βελτιώνει τυχόν πρήξιμο, ενώ καταπραΰνει δερματικές φλεγμονές, όπως η ακμή. Γι' αυτό άλλωστε η αυτόματη κίνησή μας όταν νιώθουμε πρησμένα ή κουρασμένα τα μάτια μας είναι να τοποθετήσουμε πάγο στην ευαίσθητη αυτή περιοχή, ώστε να νιώσουμε άμεσα τα οφέλη και την ανακούφιση που χαρίζει η χαμηλή θερμοκρασία.

3 διαφορετικές χρήσεις του face oil στην περιποίηση προσώπου που ίσως δεν γνωρίζεις

Μπορεί να ακούγεται μια εύκολη διαδικασία, όμως χρειάζεται να δώσεις πολλή προσοχή καθώς υπάρχουν κίνδυνοι για το δέρμα - ακόμη και κίνδυνος εγκαύματος. Αρχικά, η κρυοθεραπεία δεν ενδείκνυται για όλες τις επιδερμίδες, όσο ωφέλιμη και να είναι. Αν έχεις ευαίσθητο δέρμα, που παρουσιάζει συχνά δυσανεξία σε διάφορα συστατικά ή αντιδραστικότητα, καλό είναι να μην δοκιμάσεις να βάλεις πάγο καθώς υπάρχει περίπτωση πρόκλησης εγκαύματος (στη χειρότερη) ή αφυδάτωση και ξηρότητα (στην καλύτερη). Αν τώρα θες να δοκιμάσεις την κρυοθεραπεία, καλό είναι να προσέξεις τα παρακάτω τόσο πριν όσο και μετά την εφαρμογή της:

#1. Χρησιμοποίησε τις πιο ενυδατικές κρέμες και ορούς που έχεις στο ντουλάπι σου, ώστε να διατηρήσεις την υγρασία στα σωστά επίπεδα και να μην αφυδατωθεί το δέρμα σου. Όπως ακριβώς δηλαδή θα έκανες μια παγωμένη μέρα του χειμώνα. Προτίμησε πλούσιες συνθέσεις, ακόμα κι αν έχεις λιπαρό δέρμα.

#2. Εάν χρησιμοποιείς παγάκι για την ανανέωση του προσώπου σου, μην το εφαρμόζεις απευθείας στην επιδερμίδα, αλλά τύλιξέ το σε μια λεπτή πετσέτα ή γάζα, ώστε να αποφύγεις ερεθισμούς ή και εγκαύματα.

#3. Αν δεν θες να βουτήξεις το πρόσωπό σου σε παγάκια, μπορείς εναλλακτικά να δοκιμάσεις να βάλεις στο ψυγείο για λίγες ώρες μια μάσκα, ένα ρόλερ ή ένα gua sha και να κάνεις ελαφρύ μασάζ με αυτά τα εργαλεία. Έτσι, θα επωφεληθείς από τις χαμηλές θερμοκρασίες χωρίς υπερβολές.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ