Follow us

3 διαφορετικές χρήσεις του face oil στην περιποίηση προσώπου που ίσως δεν γνωρίζεις

Το πολυτελές αυτό προϊόν περιποίησης χαρίζει ενυδάτωση, θρέψη αλλά και λάμψη.

skin iStock

Για τα οφέλη του face oil στο skincare έχουμε ξαναμιλήσει πολλές φορές: είναι ίσως ένα από τα πιο πολυτελή προϊόντα περιποίησης, που χαρίζουν όχι μόνο θρέψη και ενυδάτωση, αλλά και άπλετη λάμψη στην επιδερμίδα. Ήξερες ωστόσο ότι υπάρχουν διάφορες χρήσεις του, πέρα από την κλασική;

Και ποια είναι η κλασική, θα ρωτήσεις ίσως τώρα. Οι περισσότερες από εμάς το εφαρμόζουμε στο τέλος της ρουτίνας περιποίησης, για να κλειδώσουμε την υγρασία και την ενυδάτωση που έχει προηγηθεί από την ενυδατική κρέμα και τον ορό. Όμως, ένα έλαιο προσώπου μπορεί να φανεί εξίσου χρήσιμο και με άλλους τρόπους.

Το προϊόν ομορφιάς που θα σε κάνει να δείχνεις μέχρι και 10 χρόνια νεότερη

#1. Για έξτρα θρέψη (σε ξηρές επιδερμίδες)

Αν ανήκεις στις γυναίκες που αισθάνονται συχνά την επιδερμίδα τους αφυδατωμένη, ξηρή ή να τραβάει υπερβολικά, τότε πιθανόν να χρειάζεσαι έξτρα θρέψη και ενυδάτωση. Ιδίως τώρα που χειμωνιάζει και σιγά σιγά πέφτει η θερμοκρασία ακόμα περισσότερο, πρέπει να φροντίζουμε ώστε το δέρμα να παραμένει ενυδατωμένο. Πρόσθεσε 2-3 σταγόνες από το αγαπημένο σου face oil στη μάσκα προσώπου (σε μορφή κρέμας), ώστε στην ουσία να συνδυάσεις τις ενυδατικές ιδιότητες δύο προϊόντων σε ένα βήμα. Πρόσεξε ωστόσο τις κινήσεις που κάνεις: απαλές, κυκλικές και ανοδικές, ώστε να απορροφηθεί αφενός σωστά το προϊόν αλλά και να αποσυμφορηθεί η περιοχή από τυχόν ένταση.

5 πολυτελή έλαια προσώπου για ενυδάτωση και λάμψη που δεν πρέπει να λείπουν από το μπουντουάρ καμίας γυναίκας 50+

#2. Το απαραίτητο προϊόν για face massage

Για να γίνει σωστά το μασάζ προσώπου, χρειάζεται απαραιτήτως η εφαρμογή ενός ενυδατικού προϊόντος πριν, ώστε να γλιστράει καλά το massage tool. Διαφορετικά, υπάρχει ακόμα και κίνδυνος τραυματισμού (κυρίως σε ευαίσθητες επιδερμίδες), εξαιτίας της τριβής που δημιουργείται μεταξύ του gua sha / face roller και της επιφάνειας του δέρματος. Το face oil είναι το ιδανικότερο προϊόν, ενώ προτείνεται και από τους ειδικούς για μασάζ προσώπου.

#3. Για έξτρα λάμψη στο μακιγιάζ (ή και σε bare face)

Δοκίμασε να αναμείξεις στο foundation ή στο ρουζ σου 2-3 σταγόνες από το έλαιο προσώπου σου, και άπλωσε το μείγμα στην επιδερμίδα σου με ένα πινέλο ή σφουγγαράκι μακιγιάζ. Θα διαπιστώσεις άμεσα όχι μόνο φοβερή ενυδάτωση και βελούδινη αίσθηση στο δέρμα, αλλά και σούπερ λάμψη που αντικαθιστά ακόμα και το highlighter.

Αν τώρα δεν θες να βαφτείς, μπορείς να κάνεις το ίδιο με την ενυδατική ημέρας, έτσι ώστε να δώσεις μια υποψία λάμψης στο άβαφο πρόσωπό σου.

Note: Αν έχεις λιπαρή ή μικτή επιδερμίδα, δώσε προσοχή στην ποσότητα του face oil που θα εφαρμόσεις και, ιδανικά, προτίμησε oil free έλαιο προσώπου, ιδανικό για λιπαρές επιδερμίδες.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ