Follow us

5 serums με φερουλικό οξύ που θα σου χαρίσουν την πιο λεία και λαμπερή επιδερμίδα

Το αντιοξειδωτικό συστατικό που είναι η hot τάση στην περιποίηση τώρα.

skin Splash News / Ideal Image

Εάν είσαι skincare afficionada, σίγουρα έχεις ακούσει για το φερουλικό οξύ και τα θαυματουργά του αποτελέσματα στην επιδερμίδα. Αν πάλι είναι η πρώτη φορά που ακούς για το συγκεκριμένο συστατικό και είσαι περίεργη να μάθεις για ποιον λόγο έχει κάνει τόσο πάταγο στον χώρο της ομορφιάς, συνέχισε να διαβάζεις.

Αν και δεν είναι κάποιο νέο στοιχείο που μόλις εμφανίστηκε στην κοσμετολογία, πρόσφατα απέκτησε μεγάλο hype χάρη στη δημοφιλία ενός συγκεκριμένου ορού προσώπου, στον οποίο "ορκίζονται" μερικές από τις πιο διάσημες γυναίκες του πλανήτη. Τα πιο δημοφιλή skincare συστατικά που αναζητούν οι περισσότερες γυναίκες για την περιποίηση της επιδερμίδας τους είναι οι βιταμίνες (Βιταμίνη A, C & E), το υαλουρονικό οξύ και τα οξέα φρούτων. Τουλάχιστον μέχρι πρότινος, μιας και το φερουλικό οξύ θεωρείται εδώ και λίγο καιρό το hot στοιχείο που έχει γίνει μεγάλη τάση.

Sleeping beauty | 5 tips ομορφιάς για να ξυπνάς κάθε πρωί πιο όμορφη και φρέσκια από ποτέ

Αναλυτικότερα, το φερουλικό οξύ είναι ένα φυσικό αντιοξειδωτικό που λειτουργεί ως μια ισχυρή ασπίδα προστατεύοντας το δέρμα από τους εξωτερικούς περιβαλλοντικούς παράγοντες (ρύπανση, στρες, ηλιακή ακτινοβολία). Χάρη στην ισχυρή δράση του καταφέρνει να μειώνει τα σημάδια της γήρανσης, να βοηθά στην αναζωογόνηση του δέρματος και άρα να ευνοεί τη λάμψη και τη νεανική όψη στο δέρμα. Ανήκει στην οικογένεια των υδροξυκινναμικών οξέων και βρίσκεται φυσικά στo κυτταρικό τοίχωμα φυτών όπως το πίτουρο, η βρώμη, το ρύζι, η μελιτζάνα αλλά και στους σπόρους των μήλων και των πορτοκαλιών. Αυτό το ισχυρό αντιοξειδωτικό μπορεί να σταθεροποιήσει αλλά και να αναβαθμίσει τις ενισχυτικές ιδιότητες των βιταμινών C και E επιτρέποντάς τους να λειτουργήσουν καλύτερα και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, προστατεύοντας έτσι το δέρμα από τις βλαβερές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών.

Γαία Μερκούρη | Ο αγαπημένος της ορός με ρετινόλη βελτιώνει (και) την όψη των διεσταλμένων πόρων

Στην πράξη, χαρίζουν απίστευτη λάμψη αλλά και ομοιομορφία στον τόνο της επιδερμίδας, λειαίνοντας τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες ενώ παράλληλα βελτιώνουν την όψη των σημαδιών και διεσταλμένων πόρων.

Δες παρακάτω μερικά από τα πιο αγαπημένα μας serums με φερουλικό οξύ:

Super C Ferulic, Medik8

Super C Ferulic, Medik8

Ισχυρή φόρμουλα (ορός) βιταμίνης C με 30% ethylated ascorbic acid, μία εξαιρετικά σταθερή μορφή του L-ascorbic acid, ενισχυμένη με εκχύλισμα turmeric για ισχυρή λεύκανση και ferulic acid για μοναδική αντιοξειδωτική δράση.

40% Ferulic Acid, Apis Natural Cosmetics

40% Ferulic Acid, Apis Natural Cosmetics

Ορός προσώπου για λάμψη και αντιγήρανση, με περιεκτικότητα 40& σε φερουλικό οξύ.

Resveratrol 3% + Ferulic Acid 3%, The Ordinary

Resveratrol 3% + Ferulic Acid 3%, The Ordinary

Αυτή η vegan σύνθεση περιέχει πολύ υψηλές συγκεντρώσεις (3%) από τις δύο πιο ισχυρές αντιοξειδωτικές ουσίες για την περιποίηση της επιδερμίδας: ρεσβερατρόλη και φερουλικό οξύ. Προστατεύει την επιδερμίδα από τις ελεύθερες ρίζες και συμβάλλει στη διατήρηση της υγείας του δέρματος.

C E Ferulic, SkinCeauticals

C E Ferulic, SkinCeauticals

Τριπλός αντιοξειδωτικός ορός υψηλής δράσης με 15% L-ασκορβικό οξύ, 1% α-τοκοφερόλη και 0,5% φερουλικό οξύ. 'Eνας επαναστατικός αντιοξειδωτικός συνδυασμός που αποδίδει προηγμένη προστασία από περιβαλλοντικούς παράγοντες φωτογήρανσης εξουδετερώνοντας τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν πρώιμα σημάδια γήρανσης.

Prevent Phloretin CF, Skinceuticals

Prevent Phloretin CF, Skinceuticals

Αντιοξειδωτικός ορός υψηλής αποτελεσματικότητας με ευρεία δράση που περιέχει 2% φλορετίνη, 10% βιταμίνη C και 0,5% φερουλικό οξύ. Παρέχει προηγμένη προστασία από περιβαλλοντικές επιθέσεις προς υπεράσπιση του δέρματος ενάντια σε αντιδραστικά μόρια (συμπεριλαμβανομένων των ελεύθερων ριζών), τα οποία ειναι γνωστό ότι προκαλούν κυτταρικές βλάβες.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ