Follow us

Αυτό είναι το συστατικό που θα κάνει τους πάντες να σε ρωτούν τι άρωμα φοράς

Plus, 5 αρώματα με αυτή τη νότα που θα θες να φοράς ξανά και ξανά.

beauty Splash News / Ideal Image

Είναι γεγονός ότι το άρωμα είναι από μόνο του ένα ιδιαίτερο κεφάλαιο, αφού είναι άκρως υποκειμενικό: μια μυρωδιά που μπορεί να σε ξετρελαίνει, ενδεχομένως να αποτελεί τη χειρότερη για κάποιον άλλο και το αντίστροφο. Ο κάθε άνθρωπος έχει τις δικές του προτιμήσεις και λατρείες, ενώ το πιο παράδοξο στον χώρο της αρωματοποιίας είναι ότι δεν ταιριάζουν όλα τα αρώματα σε όλους τους ανθρώπους. Ακόμα περισσότερο, το ίδιο άρωμα μπορεί να αναδίδει εντελώς διαφορετικές νότες ανάλογα με το άτομο που το φοράει, μιας και εδώ παίζει σημαντικό ρόλο το pH της εκάστοτε επιδερμίδας.

Υπάρχει ωστόσο μια νότα που αρέσει σε όλους (σχεδόν) τους ανθρώπους, εάν μπορεί να λεχθεί κάτι τέτοιο, και αυτή είναι η νότα του white musk (ή μόσχος στα ελληνικά). Πιθανόν να τη γνωρίζεις μια και αποτελεί την πιο συχνή νότα στα αρώματα που μυρίζουν καθαριότητα, συνήθως ως νότα βάσης. Ο λόγος που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο; Το γεγονός ότι συνδέεται με το ζωικό βασίλειο αλλά και τη γενικότερη ιδέα που επικρατεί σχετικά με τα αρώματα και τη θεώρηση ότι ερωτευόμαστε κάποιον με βάση τη μυρωδιά του.

5 οικονομικά αρώματα που θα σε κάνουν να μοσχοβολάς φρεσκάδα όλη μέρα

Αναλυτικότερα, ο μόσχος αποτελεί μια σπάνια, πολύτιμη και πολύ ακριβή ουσία που παράγουν τα αρσενικά ελάφια από τους ουραίους αδένες τους, με στόχο να πρεσελκύσουν τα θηλυκά κατά την περίοδο της αναπαραγωγής. Μέχρι και το 1979, οι αρωματοποιοί έπαιρναν αυτή την ουσία για να παρασκευάσουν αρώματα με μόσχο, σκοτώνοντας όμως τα ελάφια, γεγονός που ευτυχώς σταμάτησε να συμβαίνει. Από το 1979 και μετά, οι αρωματοποιοί παρασκευάζουν στο εργαστήριο το white musk, που είναι συνθετικό - έχοντας μια ποικιλία 300 διαφορετικών musks, που μπορούν να αναμειγνύουν με άλλα συστατικά για να δημιουργούν, για παράδειγμα, το πουδρένιο ή το αισθησιακό musk.

6 "λευκά" αρώματα που μυρίζουν σαν φρεσκοπλυμένα ρούχα

Η μυρωδιά του musk είναι μια από τις λίγες πρώτες ύλες που υπάρχουν και θυμίζει πολύ τη σάρκα και το δέρμα, έχοντας μεγάλη συνάφεια με αυτό - εξού και βγάζει κάτι πολύ καθαρό ή πουδρένιο, σαν να έχεις βγει μόλις από το ντους. Ταυτόχρονα βέβαια, μπορεί να βγάζει και κάτι απόλυτα ζωώδες , όπως το sensual musk, που είναι κατεξοχήν πιο "σαρκικό". Πρόκειται πάντως για μια νότα που θα βρεις και στα αντρικά αρώματα, καθώς το συστατικό αυτό δεν διαχωρίζεται σε "αντρικό" και "γυναικείο" - μια διάκριση βέβαια που έχει αρχίσει ήδη να εκλείπει στα αρώματα γενικότερα.

Όλα τα beauty items που χρησιμοποιήσαμε περισσότερο το 2023 - και εννοείται θα αγοράσουμε ξανά

Περιττό να πούμε ότι τα αρώματα που περιέχουν white musk, μόνο του ή συνδυασμένο με άλλες νότες, είναι και αυτά που συγκεντρώνουν τα περισσότερα κοπλιμέντα.

Δες παρακάτω 5 πολυαγαπημένα αρώματα με white musk που θα αφήσουν το στίγμα σου σε έναν χώρο:

Magic Musk Eau De Toilette, Seventeen

Magic Musk Eau De Toilette, Seventeen

Άρωμα βελούδινο, γεμάτο αισθησιασμό και φινέτσα που συνδυάζει νότες από τριαντάφυλλο, γιασεμί και κεχριμπάρι καινότες βάσης το white musk και vetiver.

White Musk, Bee Factor

White Musk, Bee Factor

Με το έντονο και χαρακτηριστικό άρωμα του μόσχου, σε συνδυασμό με το ρόδο και την βανίλια, αυτό το άρωμα χαϊδεύει το δέρμα αφήνοντας μια μεθυστική αίσθηση που διαρκεί.

Pure Musc For Her Eau de Parfum, Narciso Rodriguez

Pure Musc For Her Eau de Parfum, Narciso Rodriguez

Ο ορισμός της φρεσκάδας, το νέο άρωμα του Narciso Rodriguez είναι απόλυτα αισθησιακό, όπως και οι νότες από καρδιά μόσχου, κασμίρ, κεχριμπάρι και άνθεων πορτοκαλιάς που το απαρτίζουν.

Milk Musk Eau de Parfum, Molton Brown

Milk Musk Eau de Parfum, Molton Brown

Mια απολαυστική ισορροπία του αναζωογονητικού elemi, του καταπραϋντικού musk και του αισθησιακού benzoin. Το ξεχωριστό άρωμα γάλακτος προσδίδει μια νοσταλγική και οικεία ζεστασιά.

Fleur de Peau, Diptyque

Fleur de Peau, Diptyque

Tο musk, που έχει τη μοναδική ιδιότητα να ενισχύει την επιδερμίδα με την σαρκική του τονικότητα, βρίσκεται στην καρδιά του Fleur de Peau Eau De Parfum της Diptyque, ελαφρύ και απαλό. Απογειώνεται με την εκλεπτυσμένη και πουδρένια Ίριδα καθώς και με τους φρουτώδεις Ambrette seeds. Αναπάντεχη νότα, οι κόκκοι ροζ πιπεριού που δημιουργούν μια πάλη με τα λουλούδια και έρχονται σε σύγκρουση με το musk.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ