Follow us

Ξηροδερμία προσώπου | Δεν θα πιστεύεις ποια κοινή συνήθεια προκαλεί την εμφάνισή της

Οι δερματολόγοι συμφωνούν ότι αυτή η συνήθεια που όλοι μας ακολουθούμε προκαλεί ξηροδερμία.

skin iStock

Νιώθεις συχνά το δέρμα σου να σε τραβάει, να ξεφλουδίζει, να σου προκαλεί φαγούρα ή απλά να είναι τραχύ και καθόλου βελούδινο στην αφή και στην αίσθηση; Είναι πολύ πιθανόν να περνάς μια περίοδο ξηροδερμίας, τα αίτια της οποίας μπορεί να ποικίλουν. Αν βέβαια δεν έχεις γενικά ξηρό τύπο επιδερμίδας, και τείνεις να παρατηρείς συχνά πυκνά τα παραπάνω συμπτώματα, μάλλον ευθύνεται μια κοινή συνήθεια που ακολουθούμε όλοι ανεξαιρέτως, σύμφωνα πάντα με τους δερματολόγους.

Με αυτά τα αντηλιακά προσώπου θα είναι σαν να φοράς συνεχώς highlighter

Κι όμως, το μπάνιο και ο καθαρισμός προσώπου με ζεστό (ή ακόμα χειρότερα, καυτό) νερό μπορεί να προκαλέσει από το πουθενά ξηροδερμία και αφυδάτωση, ακόμα και στις πιο λιπαρές επιδερμίδες. Μπορεί να σου χαρίζει μια ευχάριστη αίσθηση ζεστασιάς προσωρινά, όμως ξηραίνει την επιδερμίδα και αφήνει ερεθισμούς και ερυθρότητα, επιδεινώνοντας την κατάσταση.

To No. 1 skincare λάθος που μπορεί να βλάψει την επιδερμίδα σου - και το κάνουμε σχεδόν όλες

Πιο συγκεκριμένα, το πολύ ζεστό νερό βλάπτει τον επιδερμικό φραγμό και διαταράσσει τα φυσικά έλαια του δέρματος. Η παραπάνω κατάσταση αφήνει κάπως απροστάτευτο το δέρμα με αποτέλεσμα να γίνεται πιο επιρρεπές σε πρόκληση φλεγμονών, ενώ η ερυθρότητα είναι δεδομένη. Παράλληλα, δεν συγκρατείται και η απαραίτητη υγρασία που διατηρεί ενυδατωμένο το δέρμα, αφού εξατμίζεται στο λεπτό από την επιφάνειά του. Τα παραπάνω ισχύουν ακόμα περισσότερο όταν αφήνεις το νερό να τρέχει πάνω σου για ώρα, πάνω από 10' που είναι το εγκεκριμένο από τους γιατρούς.

Τι μπορείς να κάνεις:

Πέρα από το να προτιμάς το χλιαρό νερό από δω και στο εξής, που είναι και η προφανής λύση, καλό είναι να μειώσεις τα λεπτά που κάθεσαι κάτω από το ντουζ αλλά και να εντάξεις ενυδατικές κρέμες και λάδια στη ρουτίνα περιποίησης ολόκληρου του σώματος και του προσώπου, ώστε να διατηρείς τηνν υγρασία σε φυσιολογικά επίπεδα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ