Follow us

To No. 1 skincare λάθος που μπορεί να βλάψει την επιδερμίδα σου - και το κάνουμε σχεδόν όλες

Το λάθος που δεν καταλαβαίνεις ότι κάνεις μπορεί να προκαλέσει μέχρι και ακμή στην επιδερμίδα σου.

beauty Pixel Formula

Πολλές συνήθειες και παραλείψεις μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα διάφορες, αρνητικές επιπτώσεις στην επιδερμίδα σου, οι περισσότερες από τις οποίες γίνονται ασυναίσθητα σχεδόν από όλες μας. Ενδεικτικά, το να πειράζεις τα σπυράκια σου ή να ξεχνάς να φοράς αντηλιακό και καπέλο ακόμα και τον χειμώνα (πόσο μάλλον να κάνεις, για παράδειγμα, ηλιοθεραπεία χωρίς προστασία), είναι δύο από αυτές. Υπάρχει ωστόσο ένα λαθάκι που κάνουν οι περισσότερες γυναίκες χωρίς να καταλαβαίνουν ότι πρόκειται πράγματι για λάθος: το over layering προϊόντων.

Το πιο περιζήτητο χρώμα μαλλιών για το '23 είναι και αυτό που σε κάνει να δείχνεις (πολύ) νεότερη

Τι ακριβώς σημαίνει αυτό; Το να εφαρμόζεις στο πρόσωπό σου απανωτές στρώσεις προϊόντων (κρέμες, ορούς, boosters) χωρίς διάκριση, και χωρίς να έχεις εξετάσει καν το αν χρειάζεσαι όντως όλα αυτά τα προϊόντα. Περαιτέρω, σημαίνει επίσης το να δοκιμάζεις όποιο προϊόν δεις στα social media ή όποιο καλλυντικό φορέσει η αγαπημένη σου beauty influencer / blogger / youtuber. Όταν δε, αλλάζεις συχνά τις κρέμες που εφαρμόζεις στο πρόσωπό σου, μην λαμβάνοντας υπόψη τις δικές σου προσωπικές ανάγκες, τον τύπο δέρματός σου, καθώς και την ηλικία σου, τότε ενδέχεται τα αποτελέσματα στο πρόσωπό σου να σε δυσαρεστήσουν - σίγουρα πάντως δεν θα είναι τα αναμενόμενα.

Glass skin | Έτσι διατηρούν νεανική και λαμπερή την επιδερμίδα τους οι Γαλλίδες

Ποια τα αποτελέσματα της κατάχρησης προϊόντων;

Το αποτέλεσμα τις περισσότερες φορές είναι να μην λειτουργούν σωστά οι κρέμες και τα serums που εφαρμόζεις, με την έννοια ότι δεν αποδίδουν στην επιδερμίδα σου αυτά που υπόσχονται. Αλλά αυτή είναι η πιο "αθώα" επίπτωση της λανθασμένης χρήσης του skincare. Αυτά που μπορούν πράγματι να επηρεάσουν την επιδερμίδα (και τη διάθεσή σου) είναι η εμφάνιση θαμπάδας, μια ακαθόριστη έλλειψη λάμψης που διαρκεί, τραχύτητα, ξηροδερμία, ερυθρότητα ακόμα και ξεσπάσματα ακμής ή μικρά σπυράκια.

Γιατί συμβαίνει αυτό;

Είναι γεγονός ότι κάποια από τα skincare προϊόντα που χαζεύουμε στο Instagram και στο TikTok είναι τόσο "λαχταριστά" που θες να τα αγοράσεις αμέσως. Το ότι όμως έχουν μια όμορφη συσκευασία και έχουν γίνει, ενδεχομένως, viral, δεν σημαίνει ότι είναι τα κατάλληλα για τις δικές σου ανάγκες. Πολύ περισσότερο, το ότι τα δοκίμασε η αγαπημένη σου influencer και της άρεσαν δεν αποτελεί από μόνο του λόγο να τα αγοράσεις κι εσύ.

Παράλληλα, όταν αλλάζεις πολύ συχνά την skincare ρουτίνα που ακολουθείς, και κάθε μήνα χρησιμοποιείς άλλη ενυδατική ή άλλο serum, δεν αφήνεις χρόνο στα συστατικά τους να επιδράσουν στο δέρμα σου. Καλό είναι να τα εφαρμόζεις εντατικά για τουλάχιστον τέσσερις με έξι εβδομάδες, κι αν με το πέρας αυτού του διαστήματος δεν δεις αποτέλεσμα, τότε να σκεφτείς εναλλακτικές λύσεις - ιδανικά, με τη βοήθεια του δερματολόγου σου.

Beauty editor's tip: Έχε σαν γενικό κανόνα ότι καλό είναι να συμβουλεύεσαι τον δερματολόγο σου, ειδικά όταν τα εν λόγω προϊόντα αφορούν skincare θέματα, όπως ακμή, ξηροδερμία κι άλλες ευαισθησίες του δέρματος.

10-step Korean routine

Σημείωσε εδώ ότι η μόδα της 10 step ρουτίνας, της ρουτίνας δηλαδή που αποτελείται από 10 βήματα - προϊόντα τα οποία πρέπει να εφαρμόζονται κάθε βράδυ ή κάθε πρωί στο δέρμα σου, δεν είναι πάντα ωφέλιμη. Μπορεί οι Κορεάτισσες να ορκίζονται σε αυτή και να την ακολουθούν πιστά, και μπορεί πράγματι να λειτουργεί για κάποιες γυναίκες, η αλήθεια όμως είναι ότι μπορεί να αποβεί βλαβερή για κάποιες άλλες. Ιδίως αν έχεις ευαίσθητη ή λιπαρή επιδερμίδα, ή επιδερμίδα με (τάση για) ακμή, τα πολλά προϊόντα μπορεί να τη βαρύνουν, φέρνοντας τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που περιμένεις. Οι δερματολόγοι προτείνουν τον γενικό κανόνα του less is more, έτσι ώστε να μην φράξουν οι πόροι και να μην προκληθεί ακμή ή σπυράκια από το πουθενά. Ταυτόχρονα, πολλές γυναίκες ισχυρίζονται ότι με την εφαρμογή απλά και μόνο μιας κρέμας, ενός ορού και ενός αντηλιακού, η επιδερμίδα τους έδειξε πιο λαμπερή από ποτέ.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ