Ομορφιά08 ΙΟΥΛΙΟΥ, 2018

Γιατί πέφτουν οι βλεφαρίδες μου; Oι 5 συνήθειες που το προκαλούν!

Σταμάτα να χάνεις τις βλεφαρίδες και αγάπησέ τες μαθαίνοντας να τις προστατεύεις

Γιατί πέφτουν οι βλεφαρίδες μου; Oι 5 συνήθειες που το προκαλούν!

Λένε πως κάθε φορά που πέφτει μία βλεφαρίδα, θα πρέπει να κάνεις μία ευχή. H δική μου ευχή; Να σταματήσω να χάνω βλεφαρίδες! Για να μην καταλήξεις χωρίς… βλεφαρίδες (αηδιαστικό φαντάζει!), η Dr. Heidi Waldorf, υπεύθυνη δερματολογίας στο νοσοκομείο του Mount Sinai, εξηγεί πως οι τρίχες στα βλέφαρα σου δεν είναι σαν τις τρίχες στο κεφάλι σου.

Υπάρχει μία φάση όπου οι βλεφαρίδες σου αναπτύσσονται φυσικά και ως ένα βαθμό μπορούν να πέφτουν. Οπότε, δεν θεωρείται κακό αν χάνεις 1-2 βλεφαρίδες την ημέρα (όχι κόμπους!) και, τυπικά, κάθε βλεφαρίδα χρειάζεται τουλάχιστον 3 μήνες για να αναπτυχθεί ξανά. Αν πέφτουν σε μεγάλο βαθμό, υπάρχουν μερικές κακές συνήθειες που αφορούν τη ρουτίνα ομορφιάς σου και θα μπορούσαν να είναι υπεύθυνες.

1. Τρίβεις πολύ δυνατά όταν κάνεις ντεμακιγιάζ.

Είναι γεγονός πως η μάσκαρα είναι δύσκολη στην αφαίρεση της ακόμα και με καθαριστικό προσώπου – η λεκιασμένη πετσέτα σου είναι η τρανή απόδειξη. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείς ένα προϊόν ντεμακιγιάζ με βάση το λάδι (εναλλακτικά, ελαιόλαδο) για να απαλλαγείς από το μακιγιάζ των ματιών. Αφού μουλιάσεις λίγο βαμβάκι στο προϊόν ντεμακιγιάζ που χρησιμοποιείς, κράτησε το ανάμεσα στις βλεφαρίδες σου, ώστε να μαλακώσει η μάσκαρα. Έτσι, δεν θα δυσκολευτείς να την αφαιρέσεις. Αν τρίβεις με μανία για να αφαιρέσεις το μακιγιάζ θα καταλήξεις με πολλές βλεφαρίδες πάνω στο βαμβάκι σου – μου έχει συμβεί. Το αβοκάντο είναι ένα από τα καλύτερα φυσικά υλικά για ντεμακιγιάζ ματιών!

μακριές βλεφαρίδες

2. Κοιμάσαι με τη μάσκαρα.

Θα έχεις σίγουρα ακούσει πως το να κοιμάσαι ΧΩΡΙΣ να έχεις κάνει ντεμακιγιάζ κάνει κακό (πολύ κακό!) στην επιδερμίδα σου. Το να κοιμάσαι με τη μάσκαρα μπορεί να είναι εξίσου προβληματικό. Η μάσκαρα σκληραίνει τις βλεφαρίδες σου και η τριβή με το μαξιλάρι μπορεί να τις κάνει να σπάσουν. Ναι, και οι βλεφαρίδες σου σπάνε!

3. Αφαιρείς τις ψεύτικες βλεφαρίδες ή τα lash extensions με λάθος τρόπο.

Πράγματι, ένα γεμάτο εφέ στα μάτια μπορεί να «αναβαθμίσει» το βλέμμα σου. Αν έχεις την τάση να τις αφαιρείς, όμως, χωρίς να χρησιμοποιείς κάποιο προϊόν ντεμακιγιάζ, θα μπορούσαν να καταστρέψουν τις φυσικές σου βλεφαρίδες. Βεβαιώσου πως, πριν την αφαίρεση, χρησιμοποιείς μία μπατονέτα με λίγο ελαιόλαδο για να μαλακώσεις την κόλλα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΜΟΡΦΙΑ

Best of network