Ομορφιά22 ΙΟΥΛΙΟΥ, 2019

Ξαφνικό σπυράκι, τι να κάνω; Η γρήγορη λύση

Αναζητάς την πιο γρήγορη θεραπεία για ένα τεράστιο σπυράκι που ανακάλυψες μόλις ξύπνησες; Μόλις τη βρήκες!

Ξαφνικό σπυράκι, τι να κάνω; Η γρήγορη λύση

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχεις ένα σημαντικό ραντεβού και το ίδιο πρωί ξυπνάς με ένα τεράστιο σπυράκι στο πρόσωπο. Πρώτη αντίδραση: πανικός! Φαντάσου δε, αν είσαι bride-to-be και ξαφνικά δεις να εμφανίζεται ένα τεράστιο σπυράκι στο πρόσωπο σου. Η λύση πρέπει να είναι γρήγορη και άμεση. Ιδού:

Σπάζοντας το σπυράκι µπορεί να δηµιουργήσεις τα εξής σοβαρά προβλήµατα: να αφήσεις µια µεγάλη κοκκινίλα (κακό) ή να µην καταφέρεις εντέλει να του βγάλεις το πύον, µένοντας και µε την ουλή και µε την κοκκινίλα (πάρα πολύ κακό).

Ξαφνικό σπυράκι, τι να κάνω;

Η λύση είναι µία: «Τοποθέτησε στο σηµείο ένα κοµµάτι ζεστό πανί για λίγα λεπτά ώστε να ανοίξει ο πόρος – βούτηξέ το σε καυτό νερό και στύψε το ώστε να έχει και αρκετή υγρασία» λέει η αισθητικός Elani Beckley. Μετά, τρίψε το σπυράκι µε καθαρό οινόπνευµα και µε ήπιες κινήσεις προσπάθησε να το παραβιάσεις µε τέτοιον τρόπο που τα δάχτυλά σου να µην το ακουµπούν, πιέζοντας µερικά εκατοστά πίσω από τον πόρο. «Αν δε βλέπεις να σπάει, σταµάτα. Άπλωσε λίγο οξυζενέ και άφησέ το στη µοίρα του, αλλιώς θα µπεις σε µεγαλύτερους µπελάδες (µόλυνση, πρήξιµο, ουλή)» προσθέτει η αισθητικός.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΜΟΡΦΙΑ

Best of network