Follow us

Έχεις θαμπά και αδύναμα νύχια; Ένα προϊόν που δεν φανταζόσουν ότι μπορεί να τα βοηθήσει

Και το προτείνουν πολλές beauty addicts.

Woman in rose garden Elitsa Deykova

Οι απότομες αλλαγές της θερμοκρασίας καθώς και το πολύ συχνό πλύσιμο των χεριών μας, συνεπάγονται πολλές φορές θαμπά και αδύναμα νύχια. Αυτό με τη σειρά του έχει οδηγήσει σε πολλά beauty hacks και tutorials στο youtube να δείχνουν πώς μπορεί λίγη... οδοντόκρεμα να δυναμώσει τα νύχια και να τα κάνει να μεγαλώσουν πιο γρήγορα.

Ναι πολύ σωστά άκουσες, τελευταία έχουν πέσει στην αντίληψή μας διάφορες τέτοιες συμβουλές, που προτείνουν να εφαρμόσεις λίγη οδοντόπαστα στη βάση των νυχιών σου και να την αφήσεις να δράσει για λίγα λεπτά πριν τα ξεπλύνεις καλά με νερό. Τα πλεονεκτήματά της; Οι λευκαντικές ιδιότητες της οδοντόκρεμας αφήνουν τα νύχια πιο καθαρά και λαμπερά, αφαιρώντας το ενοχλητικό κιτρίνισμα, και ταυτόχρονα τα βοηθούν να μεγαλώσουν πιο γρήγορα.

Δες επίσης: Σκληρυντικά νυχιών | 2 DIY συνταγές για πιο δυνατά και μακριά νύχια

Αληθεύουν όμως τα παραπάνω ή πρόκειται για άλλον έναν beauty μύθο;

Παρ' όλο που τίποτα δεν είναι αποδεδειγμένο επιστημονικά, οι ειδικοί μπορούν να δουν μια αλήθεια στις εν λόγω συμβουλές. Και αυτό γιατί οι ιδιότητες που περιέχει μια οδοντόκρεμα και βοηθάει τα δόντια μας να είναι πιο λευκά, μπορούν να βοηθήσουν με τον ίδιο τρόπο και τα νύχια μας. Ειδικά αν η οδοντόκρεμα περιέχει στα συστατικά της μαγειρική σόδα, η οποία διαθέτει φυσικές λευκαντικές ιδιότητες, τότε είναι πιθανό να δεις να εξαφανίζονται και διάφορα άλλα επίμονα σημάδια που μπορεί να υπάρχουν στα νύχια σου.

Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι να δώσεις προσοχή σε οποιαδήποτε εφαρμογή της οδοντόκρεμας στα χέρια σου, ιδίως αν έχεις αλλεργίες ή άλλες ευαισθησίες στο δέρμα.

Δες επίσης: Ξεφλουδίζουν τα νύχια σου; Μάθε τι φταίει και σταμάτησέ το

Για πιο δυνατά και μακριά νύχια, προτείνεται σε κάθε περίπτωση να ακολουθήσεις μια ισορροπημένη και υγιή διατροφή όπου θα συμπεριλάβεις όλες τις απαραίτητες βιταμίνες και ιχνοστοιχεία που χρειάζεται ο οργανισμός σου. Επίσης, κάνε ένα διάλειμμα από τα συχνά μανικιούρ (η καραντίνα είναι μια πολύ καλή ευκαιρία), ενώ φρόντισε να ενυδατώνεις τόσο τη βάση των νυχιών όσο και τα πετσάκια γύρω γύρω κάθε βράδυ πριν κοιμηθείς με κάποιο λαδάκι (καστορέλαιο, λάδι καρύδας).

Δες και εδώ: Νύχια που δεν μακραίνουν με τίποτα; 5 tips για να αποκτήσεις τα μακριά νύχια που τόσο θέλεις

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ