Follow us

Οι 3 σύγχρονες θεραπείες που αντιμετωπίζουν αποτελεσματκά την κυτταρίτιδα

Μάθε ποιες είναι οι 3 κορυφαίες θεραπείες για να απαλλαγείς οριστικά από τον εφιάλτη της κυτταρίτιδας.

σώμα Credit:PeopleImages

Η κυτταρίτιδα είναι χωρίς αμφιβολία ένας από τους μεγαλύτερους γυναικείους εφιάλτες, καθώς δεν κάνει διακρίσεις (σε ηλικία, σωματικό βάρος, τρόπο ζωής και διατροφής), ενώ είναι πάρα πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά με φυσικό τρόπο.

Ο πλαστικός χειρουργός Μιχάλης Κουτσούρης επισημαίνει τις πιο αποτελεσματικές θεραπείες.

H κυτταρίτιδα αποτελεί ένα πολυπαραγοντικό «νόσημα» και όχι φλεγμονή όπως συχνά και λανθασμένα αναφέρεται και οφείλεται πρωτίστως σε κληρονομικούς και ορμονικούς παράγοντες. Βεβαίως για τη δημιουργία κυτταρίτιδας ενοχοποιείται και η κακή διατροφή, η καθιστική ζωή, οι μεγάλες αυξομειώσεις βάρους καθώς και άλλοι παράγοντες που έχουν να κάνουν με το lifestyle.

Το βασικό πρόβλημα είναι πως ναι μεν η σωστή και ισορροπημένη διατροφή και η συστηματική άσκηση είναι παράγοντες που βοηθούν πολύ στη βελτίωση της εικόνας της κυτταρίτιδας όμως δεν μπορούν να την εξαφανίσουν εντελώς εφόσον αυτή κάνει την εμφάνισή της. Έτσι, είναι πολύ καλό για την εικόνα του σώματός μας και την υγεία μας και συστήνεται ανεπιφύλακτα το να τρώμε σωστά και να αθλούμαστε με συνέπεια, όμως όταν μιλάμε για την κυτταρίτιδα, την οριστική λύση άμεσα έρχεται να δώσει η σύγχρονη αισθητική ιατρική.

Σήμερα μπορούμε να βελτιώσουμε πολύ ή ακόμη και να εξαφανίσουμε τον φλοιό πορτοκαλιού από πόδια των γυναικών (αλλά και των ανδρών) που πάσχουν από κυτταρίτιδα εφαρμόζοντας τρεις αποτελεσματικές θεραπείες, που μπορούν να πραγματοποιηθούν μεμονωμένα ή και συνδυαστικά, ανάλογα με την έκταση και το βαθμό του προβλήματος.

Laser Smoothshapes

Πρόκειται για την πιο σύγχρονη, εξελιγμένη και αποτελεσματική μέθοδο αντιμετώπισης της κυτταρίτιδας σήμερα, ενώ ταυτόχρονα με την εξάλειψη της όψης φλοιού πορτοκαλιού έχει και άλλα ευεργετικά για το σώμα αποτελέσματα.

Το laser Smoothshapes είναι το πρώτο και μοναδικό σύστημα laser που έχει εγκριθεί από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για δράση κατά της κυτταρίτιδας. Αποτελείται από ένα διοδικό laser, ένα υπέρυθρο φως και ένα σύστημα αναρρόφησης με rollers. Η λειτουργεία του γίνεται στο βάθος του δέρματος, εκεί που βρίσκεται η αιτία του προβλήματος και όχι επιφανειακά. Aυτό αποτελεί και το ουσιαστικό μυστικό της επιτυχίας του.

Το διοδικό laser δρα στα 915nm και διεισδύει στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος, αφήνοντας ανέπαφη την επιφάνεια της επιδερμίδας. Το φως του laser στοχεύει αποκλειστικά στα πεπαχυσμένα λιποκύτταρα και υγροποιεί το περιεχόμενό τους. Ταυτόχρονα το υπέρυθρο φως στα 650nm αυξάνει τη διαπερατότητα της μεμβράνης των λιποκυττάρων, με αποτέλεσμα το υγροποιημένο λίπος να μετακινείται και τα ειδικά rollers της συσκευής, με τη δύναμη της αναρρόφησης, να το βοηθούν να διοχετευθεί στο λεμφικό σύστημα από όπου και αποβάλλεται με φυσικό τρόπο. Έτσι, επιτυγχάνεται αποτελεσματική αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας, απώλεια πόντων και σύσφιξη του δέρματος σε μία θεραπεία.

Η τεχνική Smoothshapes μπορεί να εφαρμοστεί όλη τη διάρκεια του έτους χωρίς περιορισμούς, ενώ συστήνονται 8-12 συνεδρίες με μεσοδιάστημα 2 εβδομάδων μεταξύ τους για ένα πλήρες και ολοκληρωμένο αποτέλεσμα το οποίο και θα συνεχίσει να βελτιώνεται για 6 με 8 μήνες περίπου.

Μεσοθεραπεία

Μία επίσης πολύ αποτελεσματική μέθοδος κατά της κυτταρίτιδας είναι η ενέσιμη μεσοθεραπεία για λιπόλυση και βελτίωση της υφής του δέρματος.Έχει αποδειχθεί πως η έγχυση ειδικού για την συγκεκριμένη ένδειξη κοκτέιλ ουσιών, όπως η καφεΐνη, η αμινοφυλλίνη, η διμεθυλαμινοαιθανόλη, η φωσφατιδυλοχολίνη, η L-καρνιτίνη κλπ, στον υποδόριο ιστό βελτιώνουν σημαντικά την εικόνα της κυτταρίτιδας στην υπό θεραπεία περιοχή. Όμως συχνά η ενέσιμη φύση της μεθόδου και οι αναπόφευκτες εκχυμώσεις που την ακολουθούν κάνουν αρκετές γυναίκες να μην την προτιμούν παρά μόνο ως συμπληρωματική μέθοδο αντιμετώπισης του προβλήματος.

Μηχανικό μασάζ

Η ενδερμολογία είναι επίσης μία πολύ αποτελεσματική μέθοδος αντιμετώπισης της κυτταρίτιδας καθώς είναι απολύτως φυσική και δεν συνοδεύεται από περιορισμούς. Βασίζεται στη λογική του μηχανικού μασάζ με ειδική συσκευή που κάνει έντονες μαλάξεις στην υπό θεραπεία περιοχή και έτσι αντιμετωπίζει την κατακράτηση υγρών, ενισχύει την μικροκυκλοφορία και βοηθά στη σημαντική βελτίωση της εικόνας της περιοχής. Συχνά όμως δεν προτιμάται σήμερα ως μεμονωμένη θεραπεία, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος της χαλάρωσης στην περιοχή εφαρμογής και έτσι συστήνεται να πραγματοποιείται συμπληρωματικά με laser σύσφιγξης.

Από τον Δρ. Μιχάλη Κουτσούρη πλαστικό χειρουργό, επιστημονικό υπεύθυνο των KOUTSOURIS PLASTIC SURGERY centers σε Κολωνάκι, Ναύπλιο, Τρίπολη. Facebook Page: Μιχάλης Κουτσούρης – Instagram: @m_koutsouris), www.koutsouris.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ