Σύγχρονη Ζωή29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, 2019

Πώς θα εκδώσω ένα βιβλίο; 6 βήματα για να δεις την ιδέα σου τυπωμένη

Ζητήσαμε συμβουλές από τη δική μας Ελένη Δασκαλάκη, η οποία είναι και συγγραφέας παιδικών παραμυθιών, μεταξύ άλλων.

Πώς θα εκδώσω ένα βιβλίο; 6 βήματα για να δεις την ιδέα σου τυπωμένη

Είναι εύκολο να εκδώσεις ένα βιβλίο; Παιχνιδάκι δεν το λες, αλλά ούτε και τόσο δύσκολο όσο ίσως το φαντάζεσαι. Ποια είναι τα βήματα στα οποία κατέληξα από την προσωπική μου εμπειρία; Το βασικότερο είναι να δουλέψεις μεθοδικά, να οπλιστείς με υπομονή και επιμονή. Οργανώσου ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα και καλή επιτυχία!

1. Γράψε το βιβλίο σου!

Μπορεί να φαίνεται απλό αυτό το βήμα, πολλοί όμως αναγνωρισμένοι συγγραφείς κλείνουν συμβόλαια με εκδοτικούς οίκους έχοντας απλά στο μυαλό τους την κεντρική ιδέα του βιβλίου τους. Αυτό δε συμβαίνει όμως με όλους τους υπόλοιπους! Στρώσου στη δουλειά και μίλησε με εκδότες μόνο όταν θα είσαι έτοιμη.

2. Οργάνωσε ένα «καθαρό» χειρόγραφο*

Ξεκίνα από τα βασικά: Φτιάξε μια ολοκληρωμένη παρουσίαση του κειμένου σου με τίτλο, εισαγωγή (εάν χρειάζεται) και κεφάλαια. Εάν πρόκειται για κάτι πιο μικρό, όπως ένα διήγημα, φρόντισε να είναι σαφής η διάταξη ώστε το κείμενο για να είναι εύκολα κατανοητό στον αναγνώστη. *Το κείμενο που παραδίδεις σε έναν εκδοτικό οίκο ονομάζεται πάντα χειρόγραφο, ανεξάρτητα αν είναι πληκτρολογημένο, σε στικάκι ή το στείλεις ηλεκτρονικά.

Δες τη συνέχεια στο shape.gr 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Best of network