Υγεία : Διατροφή26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, 2019

10 απλοί τρόποι για να μειώσεις το αλάτι από τη διατροφή σου

Πόσο αλάτι πρέπει να τρως την ημέρα; Πέντε με έξι κουταλάκια το πολύ. Στην πραγματικότητα, όμως, καταναλώνεις τουλάχιστον τα διπλάσια, συχνά χωρίς να το γνωρίζεις.

10 απλοί τρόποι για να μειώσεις το αλάτι από τη διατροφή σου

Συνεργάστηκε ο Θεόδωρος Κουτράκος, κλινικός διαιτολόγος -διατροφολόγος, διευθυντής Τµήµατος Διατροφής Οµίλου Iατρικού Αθηνών

Το αλάτι χρειάζεται στη ζωή σου αλλά με μέτρο. Τα στοιχεία είναι αδιάψευστα: σύμφωνα με τους ειδικούς, αρκούν 5 γραμμ. αλάτι την ημέρα (η καθημερινή μας κατανάλωση ξεπερνά τα 10 γραμμ. κατά μέσον όρο) για να ζήσουμε καλύτερα και περισσότερο. Οι ειδικοί επιμένουν ότι η διατροφή με λιγότερο αλάτι μπορεί να αντισταθμίσει τις επιβλαβείς επιδράσεις του, από την υψηλή αρτηριακή πίεση μέχρι την οστεοπόρωση.

Το μεγαλύτερο μέρος δεν αποτελείται από το αλάτι που χρησιμοποιούμε για να δώσουμε γεύση στο φαγητό ή για να μαγειρέψουμε, αλλά βρίσκεται κρυμμένο σε τροφές, όπως τα αλλαντικά, το πεπαλαιωμένο τυρί, τα δημητριακά πρωινού.

Η υπερβολική ποσότητα είναι επιβλαβής για την υγεία: κάνει κακό στην καρδιά, στο κεφάλι, τα οστά. Η λύση είναι να επιλέγεις τις σωστές τροφές και να αποφεύγεις αυτές που περιέχουν πολύ νάτριο. Διάβασε παρακάτω για να μάθεις πώς να το κάνεις. Δες τι μπορείς να κάνεις, από σήμερα κιόλας, για να αλλάξεις τις συνήθειές σου στο τραπέζι.

Δες τη συνέχεια στο shape.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ