Υγεία : Διατροφή13 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, 2020

6 διατροφικές συμβουλές για να μην παίρνεις κιλά τρώγοντας έξω

Τι και πώς να τρως για να μείνεις στη δίαιτά σου όταν βρεθείς σε γιορταστικά δείπνα, πάρτυ-μπουφέ και εστιατόρια.

H νοσταλγία μεταμορφώνει το iPhone σε iPod classic

Όσο μπαίνουμε σε εορταστική ατμόσφαιρα, πολλοί έρχονται αντιμέτωποι με μικρά δράματα: τα συνεχή γεύματα εκτός σπιτιού. Λόγω των ποικίλων -και απανωτών- καλεσμάτων σε πάρτυ, γιορτές και εξόδων σε εστιατόρια, οι άνθρωποι με λίγα παραπάνω κιλά (και οι οποίοι πιθανώς να ακολουθούν μια συγκεκριμένη δίαιτα απώλειας βάρους) βλέπουν αυτά τα γεύματα σαν βασανιστήριο. Ωστόσο, οι διατροφολόγοι λένε ότι μπορεί εύκολα να συνδυαστούν αυτά τα δύο -δηλαδή και να απολαύσει κανείς τα εορταστικά γεύματα, και να μην προσθέσει επιπλέον κιλά στο σώμα του.

Αν θέλει να ανήκεις σ’ αυτή την κατηγορία, οι παρακάτω συμβουλές θα σε βγάλουν νικητή από την γαστριμαργική λαίλαπα των Γιορτών.

Πώς θα τρως τα πάντα χωρίς να χαλάσεις τη δίαιτά σου

Μην ρίχνεις όλα τα φαγητά του τραπεζιού σε ένα μεγάλο πιάτο

Προσπάθησε να τρως ξεχωριστά -και με μέτρο- τα ορεκτικά και τις σαλάτες (ακόμη και μια σαλάτα που κολυμπάει στο ντρέσινγκ ή περιέχει κομμάτια μπέικον και λιπαρά τυριά μπορεί να έχει δεκαπλάσιες θερμίδες από μια σκέτη πράσινη σαλάτα) και απόφυγε όσα κύρια φαγητά είναι μαγειρεμένα με σάλτσες.  Απόλαυσε το κρέας σου σκέτο. Ακόμη καλύτερα, εάν έχεις επιλογή λευκού κρέατος αντί για κόκκινο.

Στο ερώτημα κρέας ή ψάρι, απάντησε ψάρι

Η επιλογή ενός φιλέτου ψαριού αντί για οποιοδήποτε άλλο είδος κρέατος, εγγυάται αυτόματα πολύ λιγότερες θερμίδες. Σε κάθε περίπτωση, συνόδευσε το κύριο πιάτο σου με σκέτη σαλάτα και όχι πατάτες (ειδικά τηγανητές).

Δες περισσότερα στο esquire.com.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Best of network