Υγεία : Διατροφή12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, 2019

Τι χρώμα πιάτα να διαλέξεις για να τρως λιγότερο!

Ήρθε η ώρα να αλλάξεις συνήθειες

Τι χρώμα πιάτα να διαλέξεις για να τρως λιγότερο!

Το 2019 έχεις θέσει σαν Resolution Goal να τρως πιο σωστά, να αθλείσαι περισσότερο και να αποκτήσεις γενικότερα ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

Αφού σου είπαμε τις must-do δίαιτες, τις τάσεις του wellness αλλά και το πως να κάνεις αποτοξίνωση, τώρα θα σου πούμε ένα ακόμα, πολύ σημαντικό μυστικό!

Τι χρώμα πιάτα να διαλέξεις προκειμένου να «ξεγελάς τον εαυτό σου» και να τρως λιγότερο.

Σύμφωνα με τον ψυχολόγο και συγγραφέα Harald Braem, όποιος χρησιμοποιεί μπλε πιάτα στο φαγητό του, τρώει λιγότερο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το μπλε χρώμα βοηθάει στη χαλάρωση και στην πιο αργή κατανάλωση του φαγητού, δηλώνει ο Harald.

Αν λοιπόν, βάλεις τον εαυτό σου να τρώει σε μπλε πιάτα, θα τρως πιο αργά και στη συνέχεια θα νιώθεις ότι έχεις χορτάσει πιο γρήγορα. Το κίτρινο και το κόκκινο, από την άλλη πλευρά, είναι χρώματα που αυξάνουν την όρεξη και την κατανάλωση.

«Τα χρώματα είναι πολύ πιο ισχυρά από ότι αντιλαμβάνονται οι άνθρωποι. Έχουν ισχυρά αποτελέσματα, τα οποία δεν μπορούν να ξεφύγουν από τον πολιτισμό οπουδήποτε στον κόσμο», επισημαίνει ο Harald Braem.

Από την άλλη πλευρά, Έλληνες διατροφολόγοι έχουν επισημάνει πως αν θέλεις να ακολουθήσεις μια υγιεινή διατροφή, δεν πρέπει να βασίζεσαι αποκλειστικά στα χρώματα. Φαγητά με πάρα πολλά λιπαρά, η ζάχαρη και η έλλειψη άσκησης αποτελούν μια εντελώς λανθασμένη ιδέα στη διατροφή. Αντί για τα κόλπα με τα χρώματα, θα πρέπει να βλέπεις τα θέματα της υγείας πιο συνειδητά και σφαιρικά. Και αν τα χρώματα σε υποστηρίζουν, τόσο το καλύτερο.

Μήπως λοιπόν, ήρθε η ώρα να αλλάξεις και συνήθειες και σερβίτσια;

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Best of network