Υγεία : Fitness23 ΙΟΥΛΙΟΥ, 2020

4 λόγοι υγείας για να βάλεις τη yoga στη ζωή σου – με επιστημονικές αποδείξεις

Είναι εξαιρετική για το σώμα και την ψυχική σου υγεία. Αυτό το ξέρεις. Τώρα θα ανακαλύψεις με ποιους τρόπους η γιόγκα κάνει καλό και στην υγεία σου.

4 λόγοι υγείας για να βάλεις τη yoga στη ζωή σου – με επιστημονικές αποδείξεις

Η yoga είναι μια πρακτική που συνδέεται με την εξέλιξη του σώματος και του νου. Μία όχι-τόσο-γνωστή επίδρασή της όμως είναι στην υγεία μας. «Η γιόγκα είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να βελτιώσεις τη φυσική κατάσταση και την ευλυγισία σου, αλλά είναι πολύ περισσότερα από μια εντυπωσιακή στάση» εξηγεί η Koya Webb, πιστοποιημένη δασκάλα yoga, health coach και συγγραφέας. «Πολλοί άνθρωποι δεν το γνωρίζουν -μέχρι να το βιώσουν- πως η γιόγκα είναι βαθιά και θεμελιωδώς θεραπευτική. Ανακουφίζει το άγχος, αποτοξινώνει και μας ενδυναμώνει σωματικά, διανοητικά και πνευματικά».

4 λόγοι υγείας για να δοκιμάσεις yoga

Υγιής σπονδυλική στήλη

Μελέτη του 2011 σύγκρινε απεικονιστικές εξετάσεις της σπονδυλικής στήλης δασκάλων γιόγκα με εκείνες ανθρώπων που δεν την εξασκούν. Το αποτέλεσμα; Οι yogis είχαν πιο δυνατή σπονδυλική στήλη και λιγότερες εκφυλιστικές βλάβες στους μεσοσπονδύλιους δίσκους.

Συγκέντρωση και διανοητική υγεία

Δυσκολεύεσαι να συγκεντρωθείς; Θέλεις να βελτιώσεις τη δεξιότητα αυτή, να επεξεργάζεται πιο γρήγορα ο εγκέφαλός σου πληροφορίες και να ενισχύσεις τη διανοητική σου λειτουργία; Σύμφωνα με αυτή την ανασκόπηση μελετών, απλά ξεδίπλωσε το στρώμα σου!

Καλύτερος ύπνος

Θέλεις μια πραγματική και επιστημονική απόδειξη από τα οφέλη της γιόγκα; Yogis που ρωτήθηκαν  για την ποιότητα του ύπνου τους, πάνω οι μισοί είπαν ότι κοιμούνται καλύτερα χάρη στην πρακτική τους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ FITNESS