Υγεία : Fitness09 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, 2011

Αποτοξίνωση με yoga: Κάν’ το όπως η Jennifer Aniston

Και η Victoria Beckham… Οι συμβουλές της yogi Mandy Ingber, οι στάσεις για αποτοξίνωση και το video για να το κάνεις σωστά.

Αποτοξίνωση με yoga: Κάν' το όπως η Jennifer Aniston
Και η Victoria Beckham… Οι συμβουλές της yogi Mandy Ingber, οι στάσεις για αποτοξίνωση και το video για να το κάνεις σωστά.


Το πρόγραμμα yoga της Μandy Ingber, Yogalosophy, μεταμόρφωσε την Jennifer Aniston και βοήθησε την Victoria Beckham να χάσει τα κιλά εγκυμοσύνης! “Η Mandy έφερε τη yoga στη ζωή μου. Χαίρομαι που θα έχετε κι εσείς την εμπειρία. Αυτό το πρόγραμμα θα αλλάξει το σώμα και το μυαλό σου. Είναι μία αpό τι πιο ευχάριστες και προκλητικές εμπειρίες που είχα ποτέ”, έχει πει η Jennifer Aniston. (Και η Anne Hathaway ξεκίνησε yoga για να βάλει τη στολή της Catwoman! Τι τρώει για να καταφέρει να αδυνατίσει;)

Ακολούθησε τις συμβουλές όπως τις εξηγεί η Mandy Ingber:

1. Αποτοξίνωσε το μυαλό σου. “Καταρχήν, συστήνω να αφήσεις τις τοξικές σκέψεις για τον εαυτό σου. Κράτα μία νέα προοπτική: “Ακόμα και αν δεν άλλαζε τίποτα, έχω ένα τέλειο σώμα”. Έχοντας περάσει μεγάλο μέρος της ζωής σμου να κριτικάρω υπερβολικά τον εαυτό μου, πιέζοντας το σώμα μου και υποβάλλοντάς σε στερήσεις, είχα πείσει τον εαυτό μου ότι ότι αυτό ήταν κινητοποίηση. Αποδείχθηκε ότι όταν αγνόησα την αυταρχική φωνή και την αντικατέστησα με υγιεινές επιλογές, το σώμα μου βρήκε τη φυσική του κατάσταση χωρίς κόπο. Οι λιγούρες μου πέρασαν, γιατί τρέφομαι σωστά και όχι με γλυκά”.

2. Δώσε προσοχή στην αναπνοή σου. “Η αναπνοή είναι ο δρόμος από το νου στο σώμα και όταν αναπνέεεις να το ααισθάνεσαι. Η αναπνοή θα διώξει τα όλα τα συναισθήματα που δε χρειάζεσαι πλέον – και με ένα σχεδόν αλχημιστικό τρόπο θα μεταμορφώσει την οργή, τη λύπη, ακόμα και τη χαρά σε καθαρή ενέργεια”.

3. Κίνησε το σώμα σου. “Η ένωση σώματος μυαλού μπορεί να γίνει σε κάθε φυσική δραστηριότητα. Φέρε την άσιθηση της yoga στις δραστηριότητές σου (όταν περπατάς, τρέχεις, κάνεις ποδήλατο) έχοντας συναίσθηση του σώματος και της αναπνοής σου”.

Πρόγραμμα αποτοξίνωσης

1. Κάνε ένα ζέσταμα 20 – 30 λεπτών με την αγαπημένη σου αερόβια άσκηση (χορός, περπάτημα, ποδηλασία, ελλειπτικό).
2. Θέσε την πρόθεση σου. Σκέψου κάτι όπως: “Αφήνω πίσω μου ότι δε μου χρειάζεται πλέον”.
3. Κάνε αυτές τις ασκήσεις yoga. Είναι ιδανικές για αποτοξίνωση – στροφές διώχνουν τις τοξίνες, ενώ η ισορροπία σε συνδέει με τον κορμό σου και γυμνάζονται οι κοιλιακοί μύες.

Αποτοξίνωση με yoga: Κάν' το όπως η Jennifer Aniston
1. Καθιστός Σκύλος (down dog)
Ακούμπα στο πάτωμα με τα χέρια και τα πόδια, κρατώντας τα χέρια σε απόσταση μεταξύ τους στην ευθεία των ώμων και τα πόδια στην ευθεία των γοφών. Πίεσε τα πέλματα κάτω καθώς σηκώνεις τους γοφούς σου ψηλά (φωτό 1). Μετατόπισε το βάρος του σώματός σου προς τα χέρια σου ενώ φέρνεις το δεξί γόνατο προς το κεφάλι σου. Χρησιμοποίησε του κοιλιακούς σου για να παραμείνεις.

2. Kαθιστή στροφή (seated twist)
Κάθισε στο πάτωμα και λύγισε το αριστερό σου γόνατο στο πάτωμα μπροστά σου. Σταύρωσε από πάνω το δεξί πόδι εξωτερικά του αριστερού γονάτου. Τοποθέτησε τον αριστερό σου αγκώνα εξωτερικά του δεξιού γονάτου και πίεσε το το δεξί σου χέρι στο πάτωμα κοντά στη βάση της σπονδυλικής σου στήλης (φωτό 2). Πάρε εισπνοή καθώς εκτείνεις τη σπονδυλική σου στήλη και εκπνοή καθώς επανέρχεσαι. 

3. Το καράβι (boat)
Κάθισε στο πάτωμα και προσπάθησε να ισορροπήσεις καθώς σηκώνεις τα πόδια σου ψηλά και τα χέρια σουμπροστά σου παράλληλα μετο πάτωμα (φωτό 3). Αν δεν μπορείς να διατηρήσεις τα πόδια σου τεντωμένα ή αν έχεις πρόβλημα με τη μέση σου, μπορείς να λυγίσεις τα γόνατα (ώστε οι γάμπες να έιναι παράλληλα με το έδαφος).

Δες κι άλλες ασκήσεις αποτοξίνωσης στο video με την Μandy Ingber:

Mάθε το μυστικό για τέλειους κοιλιακούς από την trainer των celebrities, Valerie Waters (και πώς γίνεται σωστά η άσκηση για κοιλιακούς – λάθος το κάναμε τόσα χρόνια…)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ FITNESS