Υγεία : Fitness06 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, 2020

Ποια είναι τα οφέλη της άρσης βαρών; Είναι ιδανική άσκηση για μια γυναίκα;

Θα έχεις παρατηρήσει ότι τα γυμναστήρια που ειδικεύονται στην άρση βαρών ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια. Μάθε γιατί η προπόνηση αυτή σε αφορά.

Ποια είναι τα οφέλη της άρσης βαρών; Είναι ιδανική άσκηση για μια γυναίκα;

Συνεργάστηκε ο Θωμάς Καλαθάς, γυμναστής, πτυχιούχος ΤΕΕΦΑ, προπονητής CrossFit.

Όσο κι αν σου φαίνεται περίεργο, αυτό που πρέπει να γνωρίζεις καθώς μεγαλώνεις είναι ότι για τη σωματική σου δύναμη και ευεξία η λέξη-κλειδί είναι «βάρη». Μάλιστα, δεν εννοούμε τα βαράκια που μπορεί να κάνεις στο γυμναστήριο, αλλά κάτι πολύ πιο οργανωμένο και δυνατό σαν προπόνηση.

Τα οφέλη της άρσης βαρών 

Πολύ πρόσφατες μελέτες αναφορικά με τα οφέλη που προκύπτουν από αυτό το είδος άσκησης δείχνουν ότι η προπόνηση με άρση βαρών μόλις για λίγους μήνες θα βελτιώσει τον καρδιακό σου ρυθμό, την αρτηριακή πίεση και τη μέγιστη πρόσληψη οξυγόνου, ενώ θα αυξήσει σημαντικά το μεταβολικό σου ρυθμό.

Είναι επίσης η άσκηση που βοηθά περισσότερο από κάθε άλλη στη διατήρηση της υγείας των οστών σου. Παρ’ όλ’ αυτά, μην περιμένεις να κάψεις περισσότερες θερμίδες απ’ ό,τι με το τρέξιμο, για παράδειγμα, σίγουρα όμως ο μεταβολισμός σου θα ενεργοποιηθεί και αυτό θα έχει διάρκεια που θα σε εντυπωσιάσει!

Η νέα σου αγαπημένη άσκηση

Μέχρι πριν από 4 χρόνια περίπου η άρση βαρών δεν είχε καμία θέση στην κοσμοθεωρία των γυναικών που αθλούνταν. Ήταν κάτι που αφορούσε πολύ απλά εκείνους τους αθλητές που ασχολούνταν με το άθλημα της άρσης βαρών και τους body builders. Όλοι οι υπόλοιποι fans της άσκησης αναζητούσαν καινούρια προγράμματα στο πλαίσιο κάποιου αερόβιου προγράμματος, της ενδυνάμωσης με αλτήρες ή και του δυναμικού Pilates.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ FITNESS