Follow us

Μάθε πώς θα σε βοηθήσει η πρωτεΐνη να χάσεις βάρος

Η διατροφολόγος σού εξηγεί ακριβώς τον τρόπο.

MissBloom TEAM
protein diet istock

Δύο από τις πιο μεγάλες αλήθειες για τις πρωτεΐνες είναι ότι η πρωτεΐνη είναι απαραίτητη για όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας και φυσικής κατάστασης, και ότι μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση του βάρους αποτελεσματικά.

Μιλήσαμε με τη διαιτολόγο-διατροφολόγο Ήλια Αλεξιάδη-Σμυρνιωτάκη από το Κέντρο Διατροφής και Ευεξίας, Riza Wellness, η οποία μας έλυσε όλες τις απορίες για την πρόσληψη πρωτεΐνης, αλλά και μας πρότεινε την καλύτερη και απόλυτα φυσική επιλογή πρωτεΐνης που μπορούμε να εντάξουμε άφοβα στην καθημερινότητά μας, ώστε να επιτύχουμε την επιθυμητή ρύθμιση βάρους.

Θα μπορούσατε να εξηγήσετε τη σχέση μεταξύ της κατανάλωσης πρωτεΐνης, της αίσθησης κορεσμού και της ρύθμισης του βάρους;

Η υψηλότερη πρόσληψη πρωτεΐνης είναι γνωστό ότι οδηγεί σε αύξηση της ποσότητας των αμινοξέων στο έντερο και κατά συνέπεια σε αύξηση της πέψης (ή της οξείδωσης) τους. Αυτή η αυξημένη οξείδωση είναι που ενισχύει και την αίσθηση του κορεσμού. Επιπλέον, μετά την κατανάλωση ενός γεύματος πλούσιου σε πρωτεΐνες, ο κορεσμός διεγείρεται σε μεγαλύτερο βαθμό, σε σύγκριση με γεύματα χαμηλά σε πρωτεΐνη με τις ίδιες ποσότητες θερμίδων. Η εξήγηση είναι ότι η διατροφική πρωτεΐνη προάγει την παραγωγή βασικών ορμονών κορεσμού, όπως η λεπτίνη, που δίνουν σήμα στον εγκέφαλό μας ότι έχουμε χορτάσει. Μάλιστα, το αίσθημα κορεσμού που μας δίνει είναι υψηλότερο σε σχέση με τον κορεσμό από την ίδια ποσότητα υδατανθράκων ή λιπών και άρα μπορεί κανείς να "χορτάσει" με μικρότερη ποσότητα φαγητού και άρα λιγότερες θερμίδες.

Διάβασε περισσότερα στο shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ