Follow us

Αυτό το τρόφιμο συνδέεται με την απώλεια βάρους και πιο λεπτή μέση

Μπόνους: Bοηθάει στην μείωση της κατανάλωσης τροφίμων χαμηλά σε θρεπτικά συστατικά

MissBloom TEAM
αβοκαντο iStock

Όταν ο στόχος σου είναι η συντήρηση ενός υγιούς σωματικούς βάρους τότε το πρώτο σου μέλημα είναι η κατανάλωση τροφίμων πλούσιων σε θρεπτικά συστατικά. Σύμφωνα με μία νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο British Journal of Nutrition, υπάρχει ένα τρόφιμο που έχει συνδεθεί όχι μόνο με τη διατήρηση ενός υγιέστερου βάρους, αλλά και με πιο λεπτό μέγεθος μέσης.

Αυτό είναι το τρόφιμο που συνδέεται με την απώλεια βάρους και πιο λεπτή μέση

Τα αβοκάντο είναι μια πλούσια πηγή βασικών θρεπτικών συστατικών, συμπεριλαμβανομένων των φυτικών ινών, καλίου, πρωτείνης και άλλα. Στοιχεία της παραπάνω έρευνας υποδηλώνουν ότι όσοι καταναλώνουν αβοκάντο έχουν σημαντικά υψηλότερη ποιότητα διατροφής από όσους δεν τα έχουν στο μενού τους. Επίσης, οι καταναλωτές αβοκάντο αναφέρεται ότι έχουν σημαντικά χαμηλότερο σωματικό βάρος και ΔΜΣ από τους μη καταναλωτές.

Όσο αφορά την συντήρηση ενός υγιούς σωματικούς βάρους, τα αβοκάντο έχουν τέτοια σύνθεση με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και φυτικές ίνες που συμβάλουν σημαντικά στην συντήρηση, αλλά και στην απώλεια βάρους διατηρώντας τον κορεσμό και αλλάζοντας τη σύνθεση της μικροχλωρίδας του εντέρου.

Η Αυστραλιανή έρευνα υποδεικνύει, επίσης, ότι η συμπερίληψη του αβοκάντο στην διατροφή μειώνει το λίπος και τη χοληστερόλη, με αποτέλεσμα να μπορεί να συμβάλει σε πρόσθετες βελτιώσεις στα λιπίδια του αίματος σε υπέρβαρα και παχύσαρκα άτομα.

Διάβασε περισσότερα στο shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ