Follow us

Αβοκάντο με αυγό | Γιατί είναι ο ιδανικός συνδυασμός για ένα απόλυτα υγιεινό πρωινό;

Μερικοί λόγοι για τους οποίους το αβοκάντο και το αυγό είναι το τέλειο πρωινό για ένα υγιεινό ξεκίνημα της ημέρας σου

αβοκαντο iStock

Το αβοκάντο και το αυγό συνθέτουν έναν νόστιμο και θρεπτικό συνδυασμό για ένα τέλειο πρωινό για ένα υγιεινό ξεκίνημα της ημέρας σου. Όχι μόνο έχουν υπέροχη γεύση μαζί, αλλά παρέχουν επίσης μια ποικιλία από βασικά θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το σώμα σου για να λειτουργήσει όσο το δυνατόν καλύτερα.

Γιατί το αβοκάντο με αυγό είναι το τέλειο πρωινό για ένα υγιεινό ξεκίνημα της ημέρας σου:

Πλούσιο σε πρωτεΐνη: Τόσο το αβοκάντο όσο και τα αυγά είναι εξαιρετικές πηγές πρωτεΐνης, η οποία είναι απαραίτητη για την οικοδόμηση και την επισκευή των ιστών στο σώμα. Ένα μεσαίου μεγέθους αβοκάντο περιέχει περίπου 4 γραμμάρια πρωτεΐνης, ενώ ένα μεγάλο αυγό έχει περίπου 6 γραμμάρια πρωτεΐνης. Η κατανάλωση αβοκάντο και αυγού μαζί μπορεί να σου προσφέρει ένα πλούσιο σε πρωτεΐνες πρωινό που θα σε κρατήσει χορτάτη και γεμάτη ενέργεια για ώρες.

Υψηλό σε υγιή λίπη: Το αβοκάντο είναι γνωστό για την υψηλή περιεκτικότητά του σε λιπαρά, αλλά αυτά είναι υγιή λίπη που είναι καλά για την καρδιά και τη γενική υγεία σου. Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των επιπέδων της κακής χοληστερόλης και στη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων. Τα αυγά είναι επίσης καλή πηγή υγιεινών λιπών, ιδιαίτερα ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι σημαντικά για την υγεία του εγκεφάλου και τη μείωση της φλεγμονής στο σώμα.

Γεμάτο με βιταμίνες και μέταλλα: Το αβοκάντο και το αυγό είναι και τα δύο πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα που χρειάζεται το σώμα για να λειτουργεί σωστά. Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε κάλιο, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, και βιταμίνη Κ, η οποία είναι σημαντική για την υγεία των οστών. Τα αυγά είναι πλούσια σε βιταμίνη D, η οποία βοηθά το σώμα σου να απορροφήσει το ασβέστιο, και βιταμίνη Β12, η οποία είναι απαραίτητη για υγιή ερυθρά αιμοσφαίρια.

Χαμηλό σε υδατάνθρακες: Εάν ακολουθείς διατροφή χαμηλή σε υδατάνθρακες ή κετογονική διατροφή, το αβοκάντο και το αυγό μπορεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή για πρωινό. Τόσο το αβοκάντο όσο και τα αυγά έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, κάτι που μπορεί να σε βοηθήσει να διατηρήσεις τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σου σταθερά και να αποτρέψεις τις λιγούρες κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ευέλικτο και εύκολο στην προετοιμασία: Το αβοκάντο και το αυγό είναι και τα δύο ευέλικτα συστατικά που μπορούν να παρασκευαστούν με διάφορους τρόπους. Μπορείς να πολτοποιήσεις το αβοκάντο και να το απλώσεις σε τοστ ή να το χρησιμοποιήσεις ως βάση για ένα smoothie bowl. Τα αυγά μπορούν να είναι βραστά, ποσέ, ομελέτα ή τηγανητά και μπορούν να σερβιριστούν με αβοκάντο σε διάφορα πιάτα, όπως ομελέτες, tacos πρωινού ή σάντουιτς.

Διάβασε περισσότερα στο shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ