Follow us

Περισσότερο από τον καφέ | Το ρόφημα που αυξάνει το άγχος

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, δεν είναι ούτε ο καφές, ούτε το τσάι ο μεγαλύτερος σύμμαχος της νευρικότητας.

αναψυκτικα iStock

Ο καφές συχνά προκαλεί νευρικότητα, αλλά μια πρόσφατη μελέτη αποκάλυψε ότι ένα άλλο δημοφιλές ρόφημα μπορεί να προκαλεί πολύ περισσότερο άγχος. Και αυτό δεν είναι άλλο από τα αναψυκτικά. Πώς τα αναψυκτικά θα μπορούσαν να προκαλέσουν συμπτώματα άγχους αλλά και ποιες εναλλακτικές λύσεις να προτιμήσεις στις επιλογές ροφημάτων σου;

Τα αναψυκτικά αυξάνουν τα συμπτώματα άγχους περισσότερο από τον καφέ

Μια πρωτοποριακή μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nutrients ρίχνει φως στη σχέση μεταξύ αναψυκτικών και άγχους, υπογραμμίζοντας τελικά ότι τα αναψυκτικά μπορεί να οδηγήσουν σε υψηλότερα επίπεδα άγχους σε σύγκριση με τον καφέ ή το τσάι. Η έρευνα διαπίστωσε ότι τα άτομα που κατανάλωναν δύο ή περισσότερα κουτιά ανθρακούχου ροφήματος καθημερινά εμφάνιζαν πιο σοβαρά συμπτώματα άγχους από εκείνα που κατανάλωναν λιγότερο από ένα κουτάκι την εβδομάδα.

Λεπτομέρειες Μελέτης

Η μελέτη περιελάμβανε μια ποικιλία συμμετεχόντων που περιελάμβανε 1.025 άτομα ηλικίας 18 έως 75 ετών από την Ολλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία και την Ισπανία. Όλοι οι συμμετέχοντες είχαν δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ) μεταξύ 25 και 40 kg/m², που κλινικά θεωρείται υπέρβαροι ή παχύσαρκοι. Επιπλέον, αυτά τα άτομα παρουσίασαν κάποια συμπτώματα κατάθλιψης. Τα δεδομένα για τη μελέτη προέρχονται από την ευρωπαϊκή δοκιμή πρόληψης της κατάθλιψης γνωστή ως MooDFOOD.

Διαβάστε περισσότερα στο shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ