Follow us

Οι επιστήμονες απαντούν! Αυτή είναι η κατηγορία τροφών που μειώνει το στρες

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής έχει επιφέρει αρνητικά αποτελέσματα στην ψυχική υγεία. Οι ειδικοί δίνουν τη λύση διατροφικά.

MissBloom TEAM
διατροφη istock

To ζήτημα της διατροφής και των επιπτώσεών της στην ανθρώπινη υγεία έχει κερδίσει το ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας εδώ και δεκαετίες, με αποτέλεσμα οι έρευνες να διαδέχονται η μία την άλλη. Είναι ευρέως αποδεκτό ότι η διατροφή διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη συνολική υγεία του ανθρώπινου οργανισμού, όπως, επίσης, είναι γνωστό ότι η κακή διατροφή συμβάλλει στην εμφάνιση χρόνιων παθήσεων υγείας, όπως η παχυσαρκία, ο διαβήτης, οι καρδιακές παθήσεις, ο καρκίνος και η εγκεφαλική " κατάπτωση".

Τα τελευταία χρόνια, υπάρχει αυξανόμενο ενδιαφέρον για τον ρόλο του μικροβιώματος του εντέρου στην υγεία. Αυτή η πολύπλοκη και συναρπαστική συλλογή τρισεκατομμυρίων βακτηρίων, ιών και άλλων μικροβίων που ζει στο πεπτικό σύστημα, βοηθώντας στον μεταβολισμό των τροφίμων, στη σύνθεση θρεπτικών συστατικών και στην προστασία από λοιμώξεις έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας.

Οι επιστήμονες εξακολουθούν να εργάζονται για να κατανοήσουν την πλήρη έκταση του ρόλου του μικροβιώματος του εντέρου στην ανθρώπινη υγεία, αλλά είναι σαφές ότι αυτό το μικροσκοπικό οικοσύστημα είναι απαραίτητο για τη διατήρηση της υγείας σου. Πιο πρόσφατα, οι έρευνες στράφηκαν στη σχέση μεταξύ διατροφής και ψυχικής υγείας και υπάρχει αυξανόμενο ενδιαφέρον για τον "άξονα εντέρου-εγκεφάλου" - τη σύνδεση μεταξύ του εγκεφάλου και του πεπτικού συστήματος-.

Διαβάστε περισσότερα στο shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ