Follow us

8 τοξικές φράσεις που βάζουν τη σχέση σου σε μπελάδες! Ψυχολόγος του Harvard εξηγεί

Αυτές οι τοξικές φράσεις μπορούν σιγά σιγά να καταστρέψουν τη σχέση σου. Ή και πιο γρήγορα από όσο νομίζεις.

MissBloom TEAM
σχεσεις istock

Όταν ο ένας ή και οι δύο σύντροφοι χρησιμοποιούν τοξικές φράσεις, μιλούν ο ένας στον άλλο με περιφρόνηση, και αυτό μπορεί να σημαίνει την αρχή του τέλους. Η δρ Cortney S. Warren, PhD, ψυχολόγος και συγγραφέας του "Letting Go of Your Ex", ειδικεύεται στην ψυχολογία ζεύγους, στον ερωτικό εθισμό και στους χωρισμούς και έλαβε την κλινική της εκπαίδευση στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ.

"Όταν επικοινωνούμε με αυτόν τον τρόπο, συμπεριφερόμαστε στους άλλους με ασέβεια, τους ειρωνευόμαστε, είμαστε κυνικοί απέναντί τους ή χρησιμοποιούμε περιφρονητική γλώσσα του σώματος, όπως γουρλώνοντας τα μάτια ή κοροϊδεύοντας." λέει η ειδικός.

Αν παρατηρήσεις κάποιες από αυτές τις φράσεις να ξεστομίζονται από εσένα ή τον σύντροφό σου, η σχέση σας είναι προβληματική:

1. "Δεν μου αξίζεις"

Η φράση που αντικατοπτρίζει την περιφρόνηση μεταδίδει στον σύντροφό σου την πεποίθησή σου ότι είναι λίγος για εσένα, γεγονός που μπορεί να βλάψει την αυτοεκτίμησή του. Για παράδειγμα: "Είσαι τυχερός που σε ανέχτηκα".

Τι να πεις αντ 'αυτού: "Δυσκολεύομαι να μας δω ως συντρόφους αυτήν τη στιγμή" ή "Σε θεωρώ λιγότερο πολύτιμο από εμένα και πρέπει να το δουλέψω". Δήλωσε πώς νιώθεις με ήρεμο και ειλικρινή τρόπο.

2. "Σταμάτα να ρωτάς αν είμαι καλά. Όλα είναι καλά." (Όταν δεν είναι)

Η παθητική-επιθετική γλώσσα εμποδίζει τους συντρόφους να μιλήσουν για τα προβλήματά τους με άμεσο και ανοιχτό τρόπο. Αυτό καθιστά δύσκολη την επίλυση της σύγκρουσης και μπορεί να κάνει και τα δύο μέλη να αισθάνονται ανασφαλή.

Τι να πεις αντ 'αυτού: "Είμαι πραγματικά στενοχωρημένη, αλλά δεν είμαι έτοιμη να μιλήσω για αυτό ακόμα". Αντί να αγνοείς τα προβλήματά σου, αφιέρωσε λίγο χρόνο για να τα αντιμετωπίσεις και να τα σκεφτείς.

3. "Είσαι αξιολύπητος"

Οι ταμπέλες αφαιρούν από ένα άτομο τα καλά του στοιχεία και φαίνεται ότι δεν εκτιμάς την πολυπλοκότητα αυτού που είναι: ένα άτομο με πολλά χαρακτηριστικά, μερικά από τα οποία μπορεί να μην σου αρέσουν.

Τι να πεις αντ 'αυτού: "Δεν μου αρέσει ο τρόπος που χειρίστηκες αυτήν την κατάσταση". Να εκφράζεις τι έκανε και δεν σου άρεσε και να εξηγείς γιατί σε ενόχλησε.

Διαβάστε περισσότερα στο shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ