Follow us

Τι είναι η δίαιτα 90-30-50 και γιατί έγινε viral;

Θεωρείται ότι αυτό είναι το μυστικό για υγιή απώλεια βάρους. Εϊναι όμως; Ρωτήσαμε την Αναστασία Δ. Κόκκαλη, κλινικό διαιτολόγο -διατροφολόγο, B.Sc (Hons) να μας απαντήσει.

MissBloom TEAM
διαιτα istock

Η τελευταία τρέλα με τη δίαιτα που σαρώνει το Διαδίκτυο λέγεται ότι παρέχει ένα διατροφικά ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής για υγιή, μακροπρόθεσμη απώλεια βάρους. Θα το συνιστούσε όμως ένας διαπιστευμένος διατροφολόγος;

Κάθε μέρα το Διαδίκτυο βγάζει και έναν νέο κανόνα, σύσταση ή συμβουλή για το πώς πρέπει να θρέφουμε το σώμα μας. Είναι σαν μια μέρα, να μας λένε ότι πρέπει να περνάμε τα πρωινά μας παίρνοντας χυμό σέλινου και τρώγοντας βρόμη όλη μέρα, και στη συνέχεια μας δίνουν οδηγίες να νηστεύουμε εντελώς μέχρι το μεσημέρι.

Τώρα, το Διαδίκτυο έχει εμμονή με τη δίαιτα 90-30-50, το viral πρόγραμμα διατροφής που μας ενθαρρύνει να καταναλώνουμε τουλάχιστον 90 γραμμάρια πρωτεΐνης, 30 γραμμάρια φυτικών ινών και 50 γραμμάρια καλών λιπαρών καθημερινά.

Τι ισχυρίζεται;

Τα θρεπτικά συστατικά που περιέχει αυτό το διατροφικό σχήμα αυξάνουν τον μεταβολισμό, υποστηρίζουν τις διαδικασίες καύσης λίπους, προάγουν τον κορεσμό, εξισορροπούν το σάκχαρο στο αίμα και αυξάνουν την άλιπη μυϊκή μάζα. Όλα υποστηρίζουν τους βέλτιστους στόχους υγείας και απώλειας βάρους.

Επίσης, αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας, μειώνει τις λιγούρες και το ποσοστό λίπους ενώ αναφέρεται ότι μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα ή τις τιμές της θυρεοειδίτιδας Hashimoto.

Τα συστατικά της δίαιτας 90-30-50

90 γραμμάρια πρωτεΐνης: Η πρώτη και πιο σημαντική πτυχή της δίαιτας 90-30-50 είναι η κατανάλωση τουλάχιστον 90 γραμμαρίων πρωτεΐνης καθημερινά. Αυτό είναι το ελάχιστο που απαιτείται για τη διευκόλυνση της μυϊκής ανάπτυξης, τη διατήρηση ενός υγιούς μεταβολισμού και την εξισορρόπηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

Διαβάστε περισσότερα στο shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ