Follow us

Κι όμως, οι λιπαρές τροφές καταπολεμούν το άγχος

Το συναισθηματικό στρες μπορεί να καταστρέψει την υγεία και την ευεξία σου. Η διατροφή είναι σύμμαχός του.

MissBloom TEAM
άγχος Istock

Νέα έρευνα δείχνει ότι η κατανάλωση ενός γεύματος με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά πριν από ένα ψυχικά στρεσογόνο γεγονός μπορεί να μειώσει την αγγειακή λειτουργία και την παροχή οξυγόνου στον εγκέφαλο.

Οι επιπτώσεις του συναισθηματικού στρες

Το συναισθηματικό στρες μπορεί να καταστρέψει την υγεία σου, ενώ το να βρίσκεσαι υπό υπερβολικό και συνεχές στρες δημιουργεί πρόβλημα στο ανοσοποιητικό και στο γαστρεντερικό σύστημα και μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην καρδιά σου. Επιπλέον, το στρες μπορεί να βλάψει τη λειτουργία του ενδοθηλίου - ένα στρώμα κυττάρων που διαχωρίζει το αγγειακό τοίχωμα από το κυκλοφορικό.

Τι βρήκαν οι ερευνητές για την αντιμετώπιση του συναισθηματικού στρες

Τώρα, σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο Frontiers in Nutrition, επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ, στο Ηνωμένο Βασίλειο, βρήκαν στοιχεία ότι η κατανάλωση τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά μπορεί να επηρεάσει το πόσο καλά το αγγειακό σύστημα ανακάμπτει από στρεσογόνα γεγονότα βλάπτοντας την ενδοθηλιακή λειτουργία.

Μια ερευνητική ομάδα με 21 άνδρες και γυναίκες συμμετέχοντες τους χώρισε σε δύο ομάδες. Η μία ομάδα κατανάλωνε ένα γεύμα υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά που περιείχε 56,5 γραμμάρια λίπους και η άλλη ένα γεύμα με χαμηλά λιπαρά με 11,4 γραμμάρια λίπους. Κατανάλωναν τα γεύματα 90 λεπτά πριν ολοκληρώσουν μια εργασία άγχους 8 λεπτών.

Διαβάστε περισσότερα στο shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ