Follow us

Το άγνωστο βότανο που καταπολεμά την ακμή

Αν θέλεις να μειώσεις τα συμπτώματα της ακμής υπάρχει ένα βότανο που μπορεί να σε βοηθήσει.

MissBloom TEAM
βοτανο istock

Υπάρχει ένα βότανο που μπορεί να αναστείλει την ακμή αλλά και να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα. Το όνομά του; Βερβερίς (Berberis vulgaris) ή ξαγκαθιά, ένας θάμνος που μεγαλώνει ξινά κόκκινα μούρα.

Η ελληνική χλωρίδα περιλαμβάνει επίσης το είδος Βερβερίς η κρητική (Berberis cretica), το οποίο φύεται κυρίως στην Κρήτη και στα νησιά του Αιγαίου, όπου είναι γνωστό με διάφορες κοινές ονομασίες, όπως: γλυκαγκαθιά, οξαγκαθιά, δράτσινο, λουτσιά, σαγκαθιά, κ.ά.

Το βότανο που καταπολεμά την ακμή

Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Maryland Medical Center αναφέρει ότι η βερβερίδα περιέχει τη χημική ουσία βερβερίνη, η οποία έχει αποδειχθεί ότι αναστέλλει την ανάπτυξη των βακτηρίων και συμβάλλει στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Χρησιμοποιείται σε μολύνσεις του ουροποιητικού και γαστρεντερικού συστήματος ενώ μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της ακμής.

Συγκεκριμένα, η βερβερίς και άλλες ενώσεις της μπορεί να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της φλεγμονής και των λοιμώξεων που σχετίζονται με την ακμή. Μελέτη σε εφήβους με μέτρια έως σοβαρή ακμή διαπίστωσε ότι η λήψη 600 mg αποξηραμένου εκχυλίσματος βερβερίνης την ημέρα για 4 εβδομάδες μείωσε σημαντικά τον μέσο αριθμό βλαβών, σε σύγκριση με ένα εικονικό φάρμακο.

Η μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το εκχύλισμα μπορεί να είναι μια ασφαλής και αποτελεσματική επιλογή θεραπείας για εφήβους με ακμή, αλλά απαιτείται πιο εκτενής έρευνα.

Διαβάστε περισσότερα στο shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ