Follow us

Η εμφάνιση της Ashley Graham που κατέρριψε όλα τα στιλιστικά κλισέ για τις plus size γυναίκες

Η Ashley Graham βρέθηκε στο party για την αποκάλυψη της συλλογής H&M x Rabanne.

Ashley Graham Splash News / Ideal Image

Το όνομα της Ashley Graham είναι ήδη πολύ γνωστό σε όσους παρακολουθούν τις εξελίξεις στον κόσμο της μόδας και πολύ περισσότερο σε εκείνους που τα τελευταία χρόνια ονειρεύονται πως το μέλλον της δεύτερης μεγαλύτερης βιομηχανίας στον κόσμο μπορεί να γίνει πιο inclusive. Η Ashley Graham είναι το πρώτο μοντέλο που έγινε εξώφυλλο στο περιοδικό "Sports Illustrated" και μία από τις πρώτες γυναίκες που κατάφεραν να εκπροσωπήσουν τις plus size γυναίκες στην πασαρέλα. Το σημαντικότερο από όλα όμως είναι πως η Ashley Graham είναι η γυναίκα που τόνισε μέσα από συνέντευξή της πως πλέον δεν θέλει ο όρος "plus size" να την χαρακτηρίζει, να συνοδεύει το όνομά της. Είναι απλώς μία γυναίκα. Είναι απλώς ένα επιτυχημένο μοντέλο.

Πρόσφατα μάλιστα, η Ashley Graham μάς πρόσθεσε έναν επιπλέον λόγο για να τη θαυμάζουμε. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για την εμφάνισή της στο party που πραγματοποιήθηκε στο θρυλικό νυχτερινό κλαμπ Silencio του Παρισιού για την παρουσίαση της H&M x Rabanne συλλογής. Το high street brand μόδας συνεργάζεται με τον οίκο Rabanne, που από τη δεκαετία το '60 έως σήμερα θεωρείται πρωτοπόρος στη γαλλική -και παγκόσμια- μόδα.

Για το εν λόγω glam party λοιπόν, η Ashley Graham επέλεξε να φορέσει ένα midi εφαρμοστό φόρεμα σε animal print, το οποίο συνδύασε με μαύρα ψηλοτάκουνα πέδιλα. Το φόρεμα αγκάλιαζε τη σιλουέτα της και αναδείκνυε τις καμπύλες της με τον πιο θηλυκό τρόπο. Ο σημαντικότερος λόγος που το ξεχωρίσαμε όμως είναι γιατί το εν λόγω look κατέρριψε όλα τα στιλιστικά κλισέ που συνεχίζουν να πιστεύουν και διαιωνίζουν κάποιοι για τις plus size γυναίκες.

Τα εφαρμοστά ρούχα δεν ταιριάζουν σε plus size σώματα

Μέχρι πολύ πρόσφατα, υπήρχε η άποψη πως μία γυναίκα με καμπύλες χρειάζεται να κρύψει το σώμα της κάτω από αρκετό ύφασμα. Να το καμπουφλάρει. Να το κρύψει. Η Ashley Graham όμως είναι εδώ για να μας υπενθυμίσει πως σε κανέναν δεν αξίζει αυτό. Μας υπενθυμίζει πως χρειάζεται να αγαπήσουμε το σώμα μας και να τονίσουμε με ρούχα και γραμμές που μας κάνουν να νιώθουμε αυτοπεποίθηση.

Οι plus size γυναίκες δεν πρέπει να φορούν έντονα μοτίβα

Αυτή είναι μία ακόμα κλισέ άποψη που καταρρίπτει η εν λόγω εμφάνιση του μοντέλου. Όχι, οι plus size γυναίκες δεν χρειάζεται να φορούν αποκλειστικά μαύρα ρούχα, επειδή "κόβουν". Μπορούν να φορέσεις όποιο χρώμα τους φτιάχνει τη διάθεση και όποιο μοτίβο τους τραβίζει το ενδιαφέρον. Το παν είναι να νιώθεις αυτοπεποίθηση με ό,τι φοράς, να νιώθεις πως σε εκφράζει και σε γεμίζει με αυτοπεποίθηση.

Plus size και sexiness είναι δύο έννοιες αντίθετες

Μία επίσης κλισέ άποψη που καταρρίπτει η Ashley Graham, τόσο με αυτή την εμφάνιση όσο και με άλλες που έχει πραγματοποιήσει στο παρελθόν, είναι πως οι plus size γυναίκες δεν μπορούν να εκφράσουν τη θηλυκότητά και το sexiness που νιώθουν μέσα από το στιλ τους. Ο στόχος είναι να αγαπήσεις το σώμα σου και να φοράς ρούχα που αναδεικνύουν σημεία της σιλουέτες και της προσωπικότητάς σου που εσύ επιθυμείς. Φυσικά μπορείς να είσαι sexy, φυσικά μπορείς να νιώθεις αυτοπεποίθηση και δεν υπάρχει κανείς που μπορεί να σου πει το αντίθετο.

Η εμφάνιση της Ashley Graham

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ