Follow us

3 απρόσμενοι λόγοι για τους οποίους χρειάζεσαι ένα dry shampoo το συντομότερο

Οι εναλλακτικές χρήσεις του ξηρού σαμπουάν που πιθανόν δεν γνώριζες.

hair iStock

Το dry shampoo (ξηρό σαμπουάν στα ελληνικά) είναι το γνωστό σαμπουάν σε μορφή σπρέι που χρησιμοποιείται ευρέως για να καμουφλάρει τη λιπαρότητα στα μαλλιά εκείνες τις ημέρες που δεν διανύουν και την καλύτερη φάση τους. Δεν είναι να απορείς γιατί θεωρείται από πολλές beauty insiders ένα από τα πιο χρήσιμα items του νεσεσέρ τους. Αναλογίσου μόνο πόσο χρήσιμο αποδεικνύεται όλες εκείνες τις περιόδους που διανύεις κάποια bad hair day, όλες τις φορές που ήθελες να ανανεώσεις τα μαλλιά σου ανάμεσα στα λουσίματα ή όσες μέρες απλά δεν είχες όρεξη και χρόνο να λουστείς, για τους όποιους λόγους.

Τα 6 καλύτερα ξηρά σαμπουάν για να δείχνουν πάντα φρεσκολουσμένα τα μαλλιά σου

Φανταζόσουν ωστόσο ότι το ξηρό σαμπουάν ενδέχεται να έχει και άλλες χρήσεις σε μια haircare ρουτίνα; Κι όμως, υπάρχουν τρεις διαφορετικές χρήσεις του που μπορεί να σε ωφελήσουν ιδιαίτερα, ή ακόμα και να αντικαταστήσουν άλλα haircare προϊόντα.

Ποιες είναι αυτές;

#1. Το dry shampoo μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δώσει όγκο στα μαλλιά, και κυρίως στη ρίζα, αφού χαρίζει μια άγρια, textured, υφή που ωφελεί ιδιαίτερα τα λεπτά, άτονα ή χωρίς όγκο μαλλιά. Οι hair experts το χρησιμοποιούν κατά κόρον στα χτενίσματα που δημιουργούν, ενώ είναι το νο. 1 προϊόν στο βαλιτσάκι τους όταν χτενίζουν μοντέλα σε κάποιο catwalk.

#2. Πολλοί κομμωτές χρησιμοποιούν το dry shampoo και ως λακ, θέλοντας να δώσουν μεγαλύτερο κράτημα και διάρκεια στο χτένισμα, χωρίς την ενοχλητική υφή που δίνει ένα hairspray, που πολλές φορές κολλάει στην τρίχα. Παράλληλα, το ξηρό σαμπουάν συνηθίζει να χαρίζει λάμψη στην τρίχα. Έτσι, αν έχεις ξεμείνει από λακ, το ξηρό σαμπουάν σου μπορεί άνετα να την αντικαταστήσει σε μια ώρα ανάγκης και να χαρίσει ενδεχομένως καλύτερα αποτελέσματα στο χτένισμά σου.

#3. Το dry shampoo μπορεί να γίνει το τέλειο hair mist που θα αρωματίσει τα μαλλιά σου και θα τα κάνει να μοσχοβολούν όλη μέρα. Στα συν ότι μπορείς να ανανεώνεις το άρωμα καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, αφού εύκολα μπορείς να το φυλάς στην τσάντα σου και να τα ψεκάζεις με αυτό ακόμα και on the go.

Το μικρό μυστικό των Γαλλίδων για να μυρίζουν πάντα όμορφα τα μαλλιά τους

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ