Follow us

Τα 6 καλύτερα ξηρά σαμπουάν για να δείχνουν πάντα φρεσκολουσμένα τα μαλλιά σου

Plus ένα μικρό hack για τη σωστή χρήση τους ώστε να έχεις πάντα όμορφα, λαμπερά μαλλιά.

hair iStock

Τα ξηρά σαμπουάν (ή dry shampoos) είναι ίσως από τα πιο χρήσιμα προϊόντα ομορφιάς που έχουν κυκλοφορήσει τα τελευταία χρόνια. Ουσιαστικά, πρόκειται για τα σαμπουάν σε μορφή σπρέι που ψεκάζονται στις ρίζες των μαλλιών για να καμουφλάρουν / αφαιρέσουν παροδικά τη λιπαρότητα, τις ημέρες εκείνες που δεν διανύουν και την καλύτερη φάση τους.

Σε πολλές γυναίκες έχει τύχει είτε να μην έχουν χρόνο να λουστούν είτε να αποφεύγουν για δικούς τους λόγους το λούσιμο για κάποιες μέρες, είτε απλά να τεμπελιάζουν. Εκεί έρχεται το dry shampoo για να "σώσει" τις bad hair days ανάμεσα στα λουσίματα αλλά και να δώσει λίγο όγκο και κίνηση στα μαλλιά, μιας και λειτουργεί και ως spray φιξαρίσματος.

Γνωρίζεις όμως πώς να το χρησιμοποιείς σωστά ώστε να επωφελείσαι από όλες τις ευεργετικές του ιδιότητες, χωρίς να βλάπτεις το τριχωτό και την τρίχα; Γιατί η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν μερικά μικρά μυστικά που καλό είναι να γνωρίζεις για τη σωστή χρήση του.

Νεσεσέρ για τριήμερο | Ποια καλλυντικά δεν πρέπει με τίποτα να λείπουν από τη βαλίτσα σου

Τα Do's & Dont's του dry shampoo

#1. Ψέκασέ το από απόσταση στα μαλλιά και περίμενε 2-3 λεπτά μέχρι να απορροφηθεί το προϊόν από την τρίχα. Με αυτόν τον τρόπο το σαμπουάν ενεργεί απορροφώντας την έξτρα λιπαρότητα από τα μαλλιά ενώ εσύ ελέγχεις την ποσότητα που χρησιμοποιείς ώστε να μην το παρακάνεις με το προϊόν. Αντιθέτως, αν δεν περιμένεις μέχρι να απορροφηθεί σωστά είναι λογικό να ψεκάζεις περισσότερο σαμπουάν μιας και δεν βλέπεις άμεσα το αποτέλεσμα που θέλει ωστόσο λίγο χρόνο για να φανεί.

#2. Απόφυγε να χρησιμοποιείς τα δάχτυλά σου για να κατανείμεις το σαμπουάν στα μαλλιά σου καθώς με αυτόν τον τρόπο τα λαδώνεις ακόμα περισσότερο ενώ ταυτόχρονα γίνονται messy και φαίνονται αχτένιστα, κάτι που ίσως δεν θες.

#3. Μην χρησιμοποιείς καθημερινά ξηρό σαμπουάν καθώς είναι πιθανόν αυτό να φράξει τους πόρους του τριχωτού προκαλώντας διάφορα προβλήματα σε αυτό και επομένως και στα μαλλιά σου (για παράδειγμα σπάσιμο τρίχας και τριχόπτωση). Προτίμησε να το χρησιμοποιείς σε εξαιρετικές περιστάσεις και όταν πράγματι υπάρχει μεγάλη ανάγκη, και σε κάθε περίπτωση, μια με δυο φορές ανάμεσα στα λουσίματα.

#4. Το κριτήριο για να επιλέξεις το κατάλληλο για τα μαλλιά σου ξηρό σαμπουάν είναι κάθε πότε το χρησιμοποιείς. Όπως είπαμε παραπάνω, δεν ενδείκνυνται για καθημερινή χρήση, υπάρχουν ωστόσο γυναίκες που το παρακάνουν. Αν ανήκεις σε εκείνες που θέλουν να χρησιμοποιούν dry shampoo κάθε μέρα για παράδειγμα γιατί λούζεσαι μια φορά την εβδομάδα τότε πιθανόν να χρειάζεσαι ένα ξηρό σαμπουάν με ελαφριά σύσταση, που δεν αφήνει βαριά αίσθηση στην τρίχα και δεν φράσσει τους πόρους.

Θα παντρέψεις την κολλητή σου φέτος το καλοκαίρι; Το υπέροχο καλοκαιρινό μακιγιάζ που πρέπει να δεις

#5. Υπάρχουν κατηγορίες στα ξηρά σαμπουάν, τόσο ανάλογα με την απορροφητικότητά τους όσο και με πόσο ελαφριά ή βαριά σύνθεση έχουν. Χωρίζονται επομένως σε τρεις τύπους: light, medium και heavy. Άν για παράδειγμα έχεις πολύ λιπαρά μαλλιά, λογικά θες ένα dry shampoo που να απορροφά αποτελεσματικά τη λιπαρότητα αλλά και να "χτίζεται" εύκολα. Θα επιλέξεις επομένως ένα heavy dry shampoo που συνήθως χαρίζει και πολύ όγκο στην τρίχα.

Tip: Αν έχεις νιώσει ποτέ ότι κάποιο ξηρό σαμπουάν δεν έκανε τίποτα στα μαλλιά σου (εννοώντας ότι δεν είδες κανένα απολύτως αποτέλεσμα φρεσκάδας και καθαριότητας, όπως αυτά υπόσχονται) τότε πιθανόν να έχεις χρησιμοποιήσει κάποιο light dry shampoo τη στιγμή που χρειαζόσουν medium ή heavy.

Πώς θα το απλώσεις σωστά στα μαλλιά σου;

Χρησιμοποίησε μια χτένα με αραιά δόντια για να χτενίσεις απαλά τα μαλλιά αφού τα έχεις ψεκάσει με το dry shampoo. Με αυτόν τον τρόπο εναποθέτεις ομοιόμορφα το προϊόν σε όλα τα μαλλιά χωρίς να τα λαδώνεις περισσότερο ή να τα μπερδεύεις με τα χέρια σου, και αυτά δείχνουν αμέσως πιο λαμπερά και λεία - μιας και είναι καλοχτενισμένα. Χρησιμοποίησε την ίδια χτένα κάθε βράδυ πριν κοιμηθείς για να χτενίζεις καλά τις ρίζες όπου έχει συγκεντρωθεί λογικά το προϊόν και να το απομακρύνεις, ώστε να μην φράσσει τους πόρους του τριχωτού αλλά και να μην μένει το ενοχλητικό λευκό χρώμα στα μαλλιά.

Δες παρακάτω τα 6 αγαπημένα μας:

Lorvenn Dry Instant Refresh+ for All Hair Types

Lorvenn Dry Instant Refresh+ for All Hair Types

Kérastase Fresh Affair Dry Shampoo

Kérastase Fresh Affair Dry Shampoo

Sebastian Professional Drynamic Dry Shampoo

Sebastian Professional Drynamic Dry Shampoo

Dream Long Dry Shampoo με Βιταμίνη & Καστορέλαιο για Όγκο

Dream Long Dry Shampoo με Βιταμίνη & Καστορέλαιο για Όγκο

Eimi Dry Me, Wella Professionals

Eimi Dry Me, Wella Professionals

shampowder™ dry shampoo, Aveda

shampowder™ dry shampoo, Aveda

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ