Follow us

8 τροφές που βοηθούν στην γρήγορη ανάπτυξη των μαλλιών σου

Απόκτησε τα μαλλιά των ονείρων σου χάρη στη διατροφή σου.

MissBloom TEAM
μακρια μαλλια Istock

Τα πλούσια και υγιή μαλλιά δεν έχουν να κάνουν - μόνο - με τα προϊόντα που χρησιμοποιείς ή ποιο κομμωτή εμπιστεύεσαι. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα της τρίχας σου όπως είναι το στρες, τα γονίδια, οι περιβαλλοντικοί παράγοντες, η διατροφή και πολλά ακόμη.

Καταλαβαίνεις, λοιπόν, ότι δεν είναι μία εύκολη υπόθεση να αποκτήσεις τα μαλλιά των ονείρων σου, αλλά σίγουρα δεν είναι ακατόρθωτο. Συνήθως, τα πλούσια και υγιή μαλλιά είναι αποτέλεσμα της συνολικής υγείας του οργανισμού και μιας διατροφής πλούσιας σε βιταμίνες και μέταλλα.

Στον αντίποδα, τα ξηρά και αδύναμα μαλλιά μπορεί να είναι σημάδι ότι ήρθε η ώρα να επαναπροσδιορίσεις την διατροφή σου, να αλλάξεις τα προϊόντα μαλλιών σου ή να επισκεφθείς έναν γιατρό. Για να αντιστρέψεις την κατάσταση, θα πρέπει να δώσεις την απαραίτητη φροντίδα στον οργανισμό σου μέσω της διατροφής σου, αφού τα υγιή μαλλιά χρειάζονται κάτι παραπάνω από ένα καλό σαμπουάν και κοντίσιονερ. Η αλλαγή θα προκύψει από μέσα και προς τα έξω, προσθέτοντας στη διατροφή σου τροφές που ενισχύουν την ανάπτυξη της τρίχας.

8 τροφές που βοηθούν στην γρήγορη ανάπτυξη των μαλλιών σου

Σολομός

Ο σολομός είναι μία εξαιρετική πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία με τη σειρά τους είναι βασικό θρεπτικό συστατικό για υγιή και πλούσια μαλλιά. Σε μια μελέτη, η πλειοψηφία των γυναικών που έλαβαν ωμέγα-3 συμπληρώματα ανέφεραν μείωση της τριχόπτωσης, καθώς και βελτίωση στη διάμετρο και την πυκνότητα των μαλλιών σου. Τα ωμέγα- 3 λιπαρά οξέα δεν παράγονται φυσικά από τον οργανισμό, οπότε η μόνη πηγή είναι μέσω της τροφής ή συμπληρωμάτων.

Αυγά

Τα αυγά είναι πηγή πρωτεΐνης και άλλως σημαντικών θρεπτικών συστατικών όπως χολίνη, σίδηρος και βιταμίνες Α, D και Β12 που συμβάλουν στη γενική υγεία του οργανισμού, και συνεπώς και στην ποιότητα τις τρίχας. Επιπλέον, τα αυγά είναι πλούσια σε βιταμίνη B που ονομάζεται και βιοτίνη, η οποία βοηθάει στη γρήγορη ανάπτυξη των μαλλιών.

Διάβασε περισσότερα στο shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ