Follow us

Despoina’s Notebook No 14

H Δέσποινα Καμπούρη μιλά για μεγάλους έρωτες και επίπονους χωρισμούς που μας κάνουν πιο δυνατούς (και πιο σοφούς)!


Η Ποκαχόντας κοιμάται βαθειά… Ακόμη μία δύσκολη μέρα μόλις τελείωσε. Πραγματικά αισθάνομαι ότι οι 24 ώρες δεν είναι πια αρκετές για να κάνω όλα αυτά που πρέπει σε μία μέρα. Αφού δε μπορώ να προσθέσω κανά πεντάωρο ακόμη, αποφάσισα απλώς να ξυπνάω από τα χαράματα για να τα προλαβαίνω όλα.

Despoina’s Notebook No 14

Όχι βέβαια πως θέλει και κόπο, αφού έχω το καλύτερο ξυπνητήρι με εγγύηση τουλάχιστον κανά δυο χρόνια ακόμη (είναι κουτό να ελπίζω ότι μια ωραία μέρα το κορίτσι μου θα πέσει για ύπνο στις 9 το βράδυ και θα ξυπνήσει στις 11 το πρωί;).

Despoina’s Notebook No 14 - εικόνα 2

Η τηλεόραση παίζει "ΟΛΑ 12" κι ενώ μέχρι πριν λίγες ώρες ήμουν στο κοντρόλ και γράφαμε την εκπομπή, την βλέπω για δεύτερη φορά με ενδιαφέρον. Δεν είμαι μαζόχα, αλλά αυτά τα βιντεάκια όσες φορές κι αν τα δω μου φτιάχνουν τη διάθεση. Ακόμα και μετά από νανούρισμα, μπάνιο, τάισμα, ψευτοκλάμα και φτου κι απ’ την αρχή.

Despoina’s Notebook No 14 - εικόνα 3

Και μια και λέω ΟΛΑ, σήμερα συνάντησα από κοντά την Πηνελόπη Αποστολοπούλου μετά από πολύ καιρό. Είχε έρθει καλεσμένη στην εκπομπή με αφορμή το Dancing on ice όπου παρεμπιπτόντως το κορίτσι σκίζει. Πάντα είχα την εντύπωση ότι η Πηνελόπη είναι ένα από τα πολύ αυθεντικά άτομα του χώρου, αλλά μετά από μία εξομολόγηση που έκανε on camera πρώτα στο show και μετά σε μας, την συμπάθησα ακόμη περισσότερο.

Despoina’s Notebook No 14 - εικόνα 4

Ξέρετε, θέλει πολλά κότσια να βγεις και να πεις δημοσίως ότι πέρασες χοντρή κατάθλιψη μετά από χωρισμό. Όχι από έναν χωρισμό που επέλεξες, αλλά έναν χωρισμό που σου ήρθε ουρανοκατέβατα εκεί που νόμιζες ότι βρήκες το άλλο σου μισό κι ότι είσαι έτοιμη να κάνεις οικογένεια και παιδιά. Αυτό συνέβη στην Πηνελόπη και δεν κόμπιασε ούτε λεπτό να απαντήσει όταν τη ρώτησε ο Θέμος. Την παρακολουθούσα από το κοντρόλ και αισθανόμουν ότι μία φίλη μου, μου εκμυστηρεύεται το μυστικό της. Τόσο αυθεντική και γνήσια.

Despoina’s Notebook No 14 - εικόνα 5

Τελικά ισχύει 100% αυτό που λένε ότι ένας χωρισμός είναι ένας μικρός θάνατος. Ενας ακρωτηριασμός. Ξαφνικά χάνεις βίαια αυτόν που αγαπάς. Είναι μεγάλος ο πόνος και σε κάποιες περιπτώσεις δεν ξεπερνιέται εύκολα. Γιατί όπως και να το κάνουμε δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στη ζωή να συνεχίζεις μόνος σου, όσο δυναμικός και σκληροπυρηνικός άνθρωπος κι αν είσαι. Υπάρχουν κάτι στιγμές που λυγίζεις ακόμα κι αν δε θες να παραδεχτείς ότι είσαι ευαίσθητος. Γιατί να υπάρχουν χωρισμοί στη ζωή αφού μας πονάνε τόσο πολύ; Και γιατί ο έρωτας μας δίνει τόση μεγάλη χαρά; Μας αλλάζει ολοκληρωτικά. Τι αντιφατικές έννοιες ο έρωτας και ο χωρισμός που όμως προκαλούν τόσο έντονα συναισθήματα. Αλλωστε τι θα ήμασταν χωρίς έρωτα; Αλίμονο σε αυτούς που δεν πόνεσαν ποτέ εξαιτίας του. Δεν ξέρουν τι χάνουν. Εκεί που νομίζεις ότι έπιασες πάτο, ένα πρωινό σηκώνεσαι από το κρεβάτι σου και χαμογελάς ξανά. Γιατί έτσι είναι η ζωή, πώς να το κάνουμε;

Χθες μίλησα με ένα πολύ καλό μου φίλο που κοντά του βίωσα τον οδυνηρό χωρισμό του πριν δύο περίπου χρόνια. Τη στιγμή που εγώ ερωτευόμουν εκείνος έπαιρνε διαζύγιο από μία γυναίκα που αγαπούσε πολύ. Τον είδα μεθυσμένο, τον είδα να κλαίει ασταμάτητα, να πονάει αληθινά. Κι όμως ο ίδιος άνθρωπος που υπέφερε τότε, σήμερα είναι και πάλι ερωτευμένος με την ίδια, ίσως και με μεγαλύτερη ένταση. Ο φίλος μου που κάποτε μου έλεγε «η ζωή για μένα χωρίς αυτή τη γυναίκα δεν υπάρχει», τώρα μου λέει «Δέσποινα δεν έχω ξανανιώσει έτσι ποτέ στη ζωή μου»! Γελάω από χαρά που κατάφερε να επουλώσει τις πληγές του και να ξεχάσει τις δυσάρεστες αναμνήσεις. Είτε το θέλουμε, είτε όχι, η ζωή συνεχίζεται και μόνο μέσα από μεγάλους έρωτες και επίπονους χωρισμούς γινόμαστε πιο δυνατοί και πιο σοφοί.

Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι που χρειαζόμαστε κοντά μας καλούς φίλους. Που θα σε ακούσουν για χιλιοστή φορά να περιγράφεις με τον ίδιο ακριβώς τρόπο τα περιστατικά κι όμως δε θα βαρεθούν να σε ακούσουν ή τουλάχιστον δε θα σου το δείξουν. Και εννοείται ότι όσο καιρό θα πάρει η «απεξάρτηση» θα ζήσεις παρακμή (ανούσια ξενύχτια, μεθύσια που συνοδεύονται με πονοκεφάλους, ατέλειωτα τσιγάρα, κλπ). Όλα στο πρόγραμμα είναι. Αλλωστε ο «μικρός θάνατος» χρειάζεται και το πένθος του. Αν δεν το ζήσεις για τα καλά, κοροϊδεύεις τον εαυτό σου και τους γύρω σου. Κάτσε στο σπίτι σου, κοιμήσου με τις ώρες, σάπισε στον καναπέ βλέποντας το ταβάνι, κλαψούρισε. Είσαι άνθρωπος και έχεις αδυναμίες. Ποιος θα σε κρίνει; Αυτός που δε χώρισε ποτέ; Υπάρχει τέτοιος άνθρωπος στον πλανήτη γη;


Η επικοινωνία μας:

«Γeia sou! mporw na sou milaw ston eniko afou eisai toso glykia k panemorfh pou mou ftiaxneis th diathesh estw k ligo na diavasw to blog sou!o tropos pou grafeis einai toso alhthinos k filikos se osous tous diavazoun pou einai san na kouventiazoyn mazi sou face to face!egw eimai h maria 22 xronwn to noembrh ginomai 23 kai teleiwnw tis spoudes m sta giannena plhroforikh !apo tote pou eida to blog sou epatha plaka k epsaxa pantou na ftiaxw k egw ena diko mou genikou periexomenou k tha hthela me xara na to diavaseis!trelenomai me th frash pou eipes «Γι' αυτό λοιπόν θα κάτσω όλη μέρα στο σπίτι, θα λιώσω στον καναπέ αγκαλιά με την Ποκαχόντας μου κάτω από την χνουδένια μας κουβερτούλα και θα τσακίσω τα κουλουράκια κανέλλας». isws einai tragiko na sto pw alla oneiro zwhs einai na kanw estw kai ena paidaki k as me koroideyoun oles oi files mou otan to akoune!vevaia den ennow ammesa giati prwta prepei na vrethei douleia k to allo sou miso epishs!alla otan ginei paizei na feromai k san esena!elpizw na mhn thewrhses vareta ta osa eipa!filakia polla se esena k sthn pokaxontas sou!»
Maria

Μαράκι μου όλα θα γίνουν την κατάλληλα στιγμή! Δε χρειάζεται να ανησυχείς από τώρα γι’ αυτά τα θέματα! Το διάβασα το blog σου! Σου αξίζουν πολλά μπράβο! Συνέχισε έτσι!

«Καλησπέρα Δέσποινα!!Αρχικά να σου ευχηθώ καλό ξεκίνημα για τη νέα σου εκπομπή και έπειτα συγχαρητήρια για τα κείμενα σου στο missbloom!! Θα ήθελα αν μπορείς να με βοηθήσεις..θέλω να αγοράσω τη τσάντα σαν της Ελένης μενεγάκη,αυτή με την Minnie που έχετε φωτο και στο site.. Μπορείς να μου πεις κάποιο συγκεκριμένο μαγαζί που την έχει στην Αθήνα ή κάποιο ελληνικό site να την παραγγείλω?? είμαι και από Σέρρες κ λίγο δυσκολεύομαι να την βρω..
Σε φιλώ..Τόνια!»

Σ’ ευχαριστώ πολύ Τόνια μου!

«despoina kalimera,
exo ena moraki sxedon 5 minon kai eimai toso eftixismeni...
perasa kai ego mia morfi kataulipsis alla tora niotho oti prepei na epistrepso kai na afieroso xrno gia mena!! diabasa gia ton personal trainer pou eixes kai vrika ta stoixeia tou.
Ksereis ta stoixeia epikoinonias tis aisthitikou theanos bella? einai kapou sth boliagmeni kai paei kai i skorda kai i paparizou.
na xairesai to moro, φilia».
Εleni

Γλυκειά μου Ελένη δυστυχώς δεν ξέρω αυτή την αισθητικό, αλλά θα ρωτήσω τη Φαίη να μου πει και θα σε ενημερώσω! Ο Λίνος πάντως είναι φοβερός και θα δεις αποτέλεσμα στο σώμα σου! Μπορείς να τον βρεις και στο Facebook. Να σου ζήσει το μωράκι σου!

«Είδα την εκπομπή σου στο internet. Η ταπεινή μου γνώμη?
Πιστεύω ότι ανοίγεις ορίζοντες που όποιος τις βαδίσει θα μπορέσει να έχει προοπτικέςγια νέους στόχους για να γίνει καλύτερος άνθρωπος! Μ'αρέσει που βάζεις ιδέες ευρεσυντεχνίας για να ενεργούμε λίγο και εμείς από μόνοι μας! Πολύ καλό το θέμα για φαγητά (με προϊόντα άκρως ελληνικά!). Εσύ .. ΥΠΕΡΟΧΗ (..ίσως να άφηνες τα μαλλία σου κάτω που σου πάνε τρελλά αλλά και τι λέω.. ότι και να κάνεις σου πάει!). Φιλιά Δέσποινα!
PS: Βλέποντας και πάλι το χαμόγελό σου κάνεις και την καρδιά μου να χαμογελά!»
Kwstas

Κώστα σ’ ευχαριστώ για όλα αυτά τα καλά πράγματα που μου λες κάθε τόσο με τα μηνύματά σου! Ακόμη και οι άνθρωποι με την μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση πάντα χρειάζονται ενίσχυση και στήριξη από τους γύρω τους! Να είσαι πάντα καλα!

Σας φιλώ και περιμένω τα emails σας στο dkampouri@gmail.com , στο Facebook (Despoina Kampouri B) και στο Twitter (@dkampouri). Τα λέμε και πάλι την άλλη εβδομάδα!

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ POSTS
Despoina’s Notebook No 15
Despoina’s Notebook No 13
Despoina's Notebook No 12
Despoina’s Notebook No 11
Despoina’s Notebook No 10
Despoina’s Notebook No 9
Despoina’s Notebook No 8
Despoina’s Notebook No 7
Despoina’s Notebook No 6
Despoina’s Notebook No 5
Despoina’s Notebook Νο 4
Despoina’s Notebook No 3
Despoina's Notebook Νο 2
Despoina’s Notebook No 1

Aπαγορεύεται η οποιαδήποτε αναπαραγωγή, αντιγραφή, αναδημοσίευση, ανάρτηση ή με οποιοδήποτε τρόπο χρήση των κειμένων της ιστοσελίδας. Οι παραβάτες θα διώκονται σύμφωνα με τον νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας και τον ποινικό κώδικα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ